Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc

Osoby zarabiajace ponad 10 tysiecy miesiecznie na reke powinny dawac na pomoc biednym tak z 1000 zlotych co najmniej

Polecane posty

Gość gosc

denerwuje mnie, ze jak czlowiek zarabia wiecej i wiecej, to wszystko zatrzymuje dla siebie

Gość gość
8 minut temu, Gość gosc napisał:

denerwuje mnie, ze jak czlowiek zarabia wiecej i wiecej, to wszystko zatrzymuje dla siebie

weź sie do roboty leniu

Gość Małgorzata

Zgadzam się z Twoją opinią, nie znoszę w ludziach egoizmu i patrzenia na własny czubek nosa. Żeby nie było ja biedna nie jestem, pracuję w korpo i poniżej 6 tyś na miesiąc nie schodzę. Powiodło mi się w życiu, cieszę się z tego bardzo ale zdaje sobie sprawę że w Polsce jest pełno ludzi którym brakuje do pierwszego. Wydaję pieniądze na własne potrzeby ale nie zapominam o innych. Co miesiąc przelewam pieniądze na zbiórki charytatywne i bardzo lubię pomagać. Nie chwalę się, nie uważam za bohaterkę, traktuję to jako dzielenie się swoim szczęsciem z innymi. Pomagajmy bo inni nas potrzebują 

Gość gosc

jedna juz zalozyla topik i zbiera kase

Gość zielony
23 minuty temu, Gość gosc napisał:

kto ci broni zarabiać więcej? twórz wartość i kasa sama przyjdzie

Gość Gość
5 minut temu, Gość Małgorzata napisał:

Zgadzam się z Twoją opinią, nie znoszę w ludziach egoizmu i patrzenia na własny czubek nosa. Żeby nie było ja biedna nie jestem, pracuję w korpo i poniżej 6 tyś na miesiąc nie schodzę. Powiodło mi się w życiu, cieszę się z tego bardzo ale zdaje sobie sprawę że w Polsce jest pełno ludzi którym brakuje do pierwszego. Wydaję pieniądze na własne potrzeby ale nie zapominam o innych. Co miesiąc przelewam pieniądze na zbiórki charytatywne i bardzo lubię pomagać. Nie chwalę się, nie uważam za bohaterkę, traktuję to jako dzielenie się swoim szczęsciem z innymi. Pomagajmy bo inni nas potrzebują 

Można dawać na fundację albo zwierzętom ale nie Januszom z mentalnością nieroba haha. Innym z nieba nie spada żeby musieli się dzielić. Trzeba było robić coś innego poza dziećmi....

Gość teoria zero
8 minut temu, Gość Małgorzata napisał:

Nie pomagasz, tylko popierasz zależność. Robisz więcej krzywdy przez dawanie kasy za nic.

Gość fundacja
3 minuty temu, Gość Gość napisał:

Można dawać na fundację albo zwierzętom ale nie Januszom z mentalnością nieroba haha. Innym z nieba nie spada żeby musieli się dzielić. Trzeba było robić coś innego poza dziećmi....

Albo Grażynom leniom

33 minuty temu, Gość gosc napisał:

Skoro sobie zapracował, to chyba jednak ma prawo zatrzymać i się tym cieszyć? Nieistotne, co z tym robi i czy się wywyższa z tego powodu, bo nic, co mógłby kupić, w istocie jest niewiele warte. Natomiast, problem nie leży w tych, którzy mają więcej od większości, ale w pracującej większości, której zarobki nie pozwalają godnie żyć. A każda praca powinna to jednak gwarantować, inaczej mamy do czynienia z systemowym niewolnictwem de facto.

Gość Gość

I pomagają.  Płacą wysoki podatek dochodowy, VAT od sporych wydatków,  ZUS tez proporcjonalnie.  

Gość Małgorzata
1 godzinę temu, Gość teoria zero napisał:

Nie pomagasz, tylko popierasz zależność. Robisz więcej krzywdy przez dawanie kasy za nic.

Pomagam. Wspieram ludzi którzy mają gorzej żeby mogli wyjść na prostą i cieszę się że mam taką możliwość

Gość Małgorzata
1 godzinę temu, Gość Gość napisał:

Nie wiesz niczego o tych ludziach. I ja daje głównie na chorych 

Gość Małgorzata
1 godzinę temu, Leżaczek napisał:

A więc policzmy 10tys kwota netto to 14 256 brutto. Zaliczka na PIT 1194. Czyli oddają 1000 👌😙

Podatki muszą płacić wszyscy a żeby pomagać ludziom trzeba mieć do tego możliwości finansowe