Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pff, Obama też dostał Nobla.... i Bolek konfitura. Żadne wyróżnienie!

Polecane posty

Gość gość

a jak jeszcze to co nasza nowa Noblistka pisze (a słyszę to nazwisko pierwszy raz mimo że dużo czytam, cóż może mam taki gust) nie jest ponadczasowe i uniwersalne, to raczej kolejny klaps na Polskę niźli wyróżnienie😏 dla przypomnienia, Obama dostał pokojowego nobla za kolor skóry i z góry, co jak później zweryfikowała rzeczywistość, brak jego twardej i zdecydowanej decyzji w sprawach Libii skutkował największą współczesną rzezią cywilów przez rozlewającą się po całym świecie religijną agresję ISIS, oraz największym upodleniem ludzi jaką było (i jest) traktowanie emigrantów jak hodowlane świnie ostatniej kategorii. A Bolek... no cóż, nie zachłystnąłbym się hura entuzjazmem 🙂 

Gość gość

Nazwisko jest znane, przynajmniej każdemu "obytemu" człowiekowi. I to niekoniecznie czytelnikowi. Tokarczuk nie jest moją ulubioną autorką: chimeryczna, chwiejna, zawiła, ale cieszę się jej sukcesem. I nawet jeśli czas ją zdyskredytuje, to miliona dolarów nikt jej nie odbierze. I chociaż nie jestem materialistką, to uważam, że to wymierny rezultat docenienia dorobku artystycznego. 

Gość gość
9 minut temu, Gość gość napisał:

Nazwisko jest znane, przynajmniej każdemu "obytemu" człowiekowi. I to niekoniecznie czytelnikowi. Tokarczuk nie jest moją ulubioną autorką: chimeryczna, chwiejna, zawiła, ale cieszę się jej sukcesem. I nawet jeśli czas ją zdyskredytuje, to miliona dolarów nikt jej nie odbierze. I chociaż nie jestem materialistką, to uważam, że to wymierny rezultat docenienia dorobku artystycznego. 

artystę magluje ulica a nie jakieś konsylium rozpoznawcze, do którego grona przez głośne defraudacje nawet chętnych brakuje 😂

Gość pravda

Przecież ona dostała Nobla za obrażanie Polaków (kolonizatorzy, mordercy Żydów itd.)

Gość gość
4 minuty temu, Gość pravda napisał:

Przecież ona dostała Nobla za obrażanie Polaków (kolonizatorzy, mordercy Żydów itd.)

no właśnie, przecież sama mówiła, że polityka jest wszędzie i że jest jej częścią, i że swój "inny" punkt widzenia wywodzi ze wszystkiego, czyli w domyśle polityki także, z czego wywnioskować należy, że też polityka a nie artyzm wkupił się i w tę nobilitację, gdyby była taka dobra ludzie by jej dzieła cytowali 🙂 

Gość Gość

Jak każdy moze dostać i żadne to wyróżnienie, to czemu tobie nie dadzą?

Gość Gość

Wałęsa przy Tokarczuk to prostak cham i troglodyta . 

Gość gość
11 godzin temu, Gość Gość napisał:

Jak każdy moze dostać i żadne to wyróżnienie, to czemu tobie nie dadzą?

nie każdy chce, dla niektórych liczą się wartości i im są wierni, proste, dla nich przyjąć Nobla to jak uświadomić im, że stoją pod latarnią... zresztą tak jest właściwie z wszelkimi nagrodami i wyróżnieniami, wąska grupka spijających sobie z dzióbków krętaczy budujących ułudę zasług dla kupującej tę fikcję tępoty. Nie znaczy to, że każdy taki jest, jak i to, że Ci wyróżnieni są nic warci, chodzi mi tylko o to, że kreuje się nic znaczący sztuczny blichtr serwowany naiwnym masom, i samo sito takiego a nie innego wyboru jest nadzwyczaj giętkie 😄