Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kariina

Matura - co zrobić?

Polecane posty

Witam. Aktualnie uczę sie w liceum zaocznym na 3 semestrze. Mam 19 lat. Niestety... dopiero teraz dotarło do mnie żechce iść na studia I zdać maturę :)) I tu zaczyna się mój problem. Chociaż do matury mam jeszcze rok już chciałabym zacząć się uczyć moich wybranych przezemnie rozszerzeń ( WOS i historia). Ale nie mogę:). Dziś dowiedziałam się od Pani w sekretariacie że liceum to narzuca przedmiot do rozszerzenia. Jest nim Polski.  I to jedyny przedmiot rozszerzony. Nic więcej wybrać nie można. I tu kieruje do was prośbę. Może ktoś orientuje się co mogę zrobić w swojej sytuacji. Bardzo mi na maturze zależy jak I na rozszerzeniach które chce wybrać. Niestety to rozszerzenie stoi mi na przeszkodzie  do wszystkiego. Istnieje może jakaś możliwość. Może przeniesienie do innego liceum dla dorosłych? Da się tak? Może rozmowa z dyrektorka? Nie mam pojęcia.. Również Nie wiem dlaczego narzucają przedmioty...:)

Gość Gosc

Na deklaracji maturalnej mozna zaznaczyc dowolny przedmiot jako rozszerzenie. Profil klasy nie ma na to wplywu. Ale skoro nie ma danego rozszerzenia w szkole to trzeba sie samemu przygotowac do matury z niego

Chciałabym żeby tak właśnie było. 

Chodzi o to właśnie że nie mam wyboru co będę pisać na rozszerzeniu na maturze. Narzucają Polski I koniec 

27 minut temu, Kariina napisał:

Chciałabym żeby tak właśnie było. 

Chodzi o to właśnie że nie mam wyboru co będę pisać na rozszerzeniu na maturze. Narzucają Polski I koniec 

No ale jak to narzuca?

15 minut temu, asiutka99 napisał:

No ale jak to narzuca?

Zapytalam sie dzisiaj czy przedmioty na maturze do rozszerzenia są do wyboru.  Pani W sekretariacie odpowiedziała mi że pisze sie rozszerzenie tylko z Polskiego. Zapytałam się czy możliwy jest tylko ten przedmiot. Powiedziała- tak 🙂 słyszałam że też od znajomego który miał pisać teraz maturę że nie mógł wybrać nawet języka niemieckiego jako język obcy. Musiał Angielski 

1 minutę temu, Kariina napisał:

Zapytalam sie dzisiaj czy przedmioty na maturze do rozszerzenia są do wyboru.  Pani W sekretariacie odpowiedziała mi że pisze sie rozszerzenie tylko z Polskiego. Zapytałam się czy możliwy jest tylko ten przedmiot. Powiedziała- tak 🙂

no ale czemu?

no  to powinni to wyjaśnić, czemu tak jest albo po prostu źle zostałaś poinformowana. Dopytaj

Gość gotfryd de bouillon

zdać mature i skończyć szkołe 

Gość gotfryd de bouillon

uczyć się samej połowa odpadła wytrwają najsilniejsi