Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

depresja

Polecane posty

Gość gość

Podejrzewam, że moja mama ma depresję i to już wiele lat. Jeden dzień jest wszystko w porządku, a nagle kolejnego dnia już nie chce wstawać z łóżka, płacze, mówi,że źle się czuje, że ją wszystko boli, ale nie umie powiedzieć nic konkretnego. Jest nieobecna, ciężko z nią rozmawiać. Taki stan trwa do tygodnia i potem znów jest wszystko w porządku. Namowy na wizytę u lekarza nie działają, rozmowy też nie.
Poza tym nie wchodzą w grę żadne leki stosowane w depresji. Moja mama od kilku lat bierze leki na sen, doszło do tego że uzależniła się od nich i zaczęła przesadzać z dawkami. W ubiegłym roku znalazłam ją na podłodze i była w szpitalu na odtruciu z podejrzeniem próby samobójczej, ale jestem pewna że to nie było to, raczej brak kontroli w braniu tabletek, jakiś lekarz przepisał jej tabletki na uspokojenie które mocno ją zamulały. Do tej pory bierze tabletki nasenne przepisane przez psychiatrę w szpitalu i one są ok, ale wiem że lekarz rodzinny daje jej receptę na Apo-zolpin, które powodują że chodzi jak naćpana. Nie wiem dlaczego je bierze i gdzie je trzyma, chociaż ostatnio jest z tym spokój. Nie mam już pomysłu jak jej pomóc i jak namówić na jakąś terapię.