Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość goscccc

przeziebiony pecherz, jak to szybko wyleczyc???

Polecane posty

Gość goscccc

od dwoch dni meczy mnie to cholerstwo, do tej pory nigdy nie mialam klopotow z pecherzem i oczywiscie musialo sie przypaletac akurat jak nie mam zupelnie czasu na chorobe! juz pol biedy ze piecze i boli strasznie, to jestem w stanie jakos wytrzymac, ale najgorsze jest to, ze co chwile chce mi sie siku tak, ze jak nie podje od razu to sie posikam...zadne krzyzowanie nog, kucanie czy uciskanie reka ktore zwykle mi pomagaja jak juz ledwo trzymam nie dziala...a w toalecie leci pare kropel ;/ mieliście kiedys cos takiego i wiecie jak to szybko wyleczyc? na razie lykam zurawine, ale srednio widze poprawe ;/ a naprawde ostatnio jestem strasznie zajeta i nie zawsze mam mozliwosc pojscia do lazienki przez co ciagle chodze mokra...strasznie to meczace :(((

Gość wykopek

6 minut temu, Gość goscccc napisał:

ciagle chodze mokra...strasznie to meczace :(((

Daj wylirze xd

a tak poważnie to nie wiem, może termofor jakiś? 😛

Gość goscccc

47 minut temu, Gość wykopek napisał:

Daj wylirze xd

ha ha ha...bardzo smieszne... to serio nie jest fajne jak 10 minut bez toalety nie jestes w stanie wytrzymac bez popuszczania...

sprobuje z tym termoforem, gorzej raczej nie bedzie... moze ktos jeszcze przez to przechodzil i ma jakies sprawdzone rozwiazanie?

Gość Gość

2 tabletki na raz, co jakiś czas Urofuragina

Gość Gość

Też mam problem z utrzymaniem zwieraczy jak mam zapalenie pecherza i osobiście radzę sobie tak, że noszę podpaske i gdy pojawi się parcie nie do zatrzymania to po prostu się...rozluźniam. Zwykle leci pare kropelek, więc podpaska spokojnie to wchłania i nic nie widać. Potem w najbliższej łazience zwyczajnie ja wymieniam. Może nie wydaje się to najlepszym sposobem, ale na pewno jest lepsze niż chodzenie z mokrymi plamkami, zwłaszcza, gdy jesteśmy w ...ence czy spódnicy 😉 Któraś z Was też stosuje taka metodę?

Gość Gość

Nie wiem, czemu mi wycięlo słowo...miało być "w su_kience czy spódnicy".

Gość znawca życia

na 5 zdrowasiek do dobrze wygrzanego pieca chlebowego

metoda uświęcona wielusetletnią tradycją

a jak nie masz takiego pieca to nie wiem, może spróbuj du.pe potrzymać w dobrze nagrzanym piekarniku...

Gość gosc

termofor absolutnie kiedys byl modny  w  dzisiejszych  czasach NIE, nagrzany  pecherz to  siedlisko bakterii  furaginum  polecam

Gość Gosc

Furaginum to wiadomo, ale dlaczego termofor nie? Chociaż sama nigdy nie stosowałam, to z wielu różnych miejsc słyszałam, że pomaga. A co do metody z podpaska to nie jestem przekonana...obawialabym się, że jednak niespodziewanie przecieknie w najmniej odpowiednim momencie. Poza tym trochę nie rozumiem tego, że 

Dnia 6.12.2019 o 23:06, Gość Gość napisał:

zwłaszcza, gdy jesteśmy w ...ence czy spódnicy

Czy w su.kienkach i spódnicach nie jest właśnie lepiej?  Materiał jest luźny, nie przylega bezpośrednio do krocza i w razie "wypadku" nie powinno być tego na nim widać, bo wszystko poleci w dół... Osobiście raczej mam pęcherz pod kontrolą, nawet przy zapaleniu nie miałam takich sytuacji, więc być może coś źle rozumiem...chętnie przyjmę wyjaśnienie, jeśli ktoś tego doświadczył 🙂

Gość maria

ja maiłam ostatnio tak ostre zapalenie pęcherza, że niestety nie pomogły mi nawet leki apteczne, dopiero jak poszłam do odpowiedniego lekarza do Szpitala Mazovia, to tam zalecono mi odpowiednie leki , dostałam antybiotyk na pęcherz i poczułam się naprawdę lepiej. Dodatkowo lekarz tam mi powiedział, ze zapalenie pęcherza nie powinno się utrzymywać dłużej niż tydzień.