Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kat

Skąd się bierze coraz większa nienawiść pomiędzy kobietami i mężczyznami?

Polecane posty

Gość epiddemia
5 godzin temu, Gość Kat napisał:

Czy naprawdę nie umiemy żyć ze sobą i nawzajem się szanować? Mam wrażenie, że coraz bardziej kobiety nienawidzą mężczyzn, a mężczyźni kobiet...

nie wrażenie tylko tak jest, bo kobiety myślą że faceci chcą tylko seks a faceci myślą że kobiety chcą tylko kase

Gość pete
2 godziny temu, Gość Gość napisał:

Feministka walczy o równe prawa, a męski szowinista o swoją wyższość, jeśli się nie lubi feministek to wiadomo, że jest się mizoginem, taki ktoś to ostatnia osoba, która ma prawo głosu w tematach damsko - męskich. 

Wy kuurwa macie większe prawa od facetów, jeszcze wam  kuurwom źle???

Gość bemben
2 godziny temu, Gość gość napisał:

Nie słyszałem żeby feministki wslczyły o równy wiek emerytalny, przecież to kobiety dłużej żyją, dlaczego w takim razie wcześniej przechodzą na emeryturę hę?

To jest zakamuflowany podatek od bycia mężczyzną.

no właśnie do hooja wafla, gdzie ta równość

Gość Gość

Kobiety mentalnie zamieniły się w facetów i bzdurami sobie że to coś fajnego. 

Gość Kat
13 minut temu, Gość epiddemia napisał:

nie wrażenie tylko tak jest, bo kobiety myślą że faceci chcą tylko seks a faceci myślą że kobiety chcą tylko kase

No też prawda... Ale to też nie wzięło się znikąd...

Gość anon
14 minut temu, Gość pete napisał:

Wy kuurwa macie większe prawa od facetów, jeszcze wam  kuurwom źle???

To, niech no mi mości femka wymieni jeden aspekt gdzie jest dyskryminowana. czekam

Gość Nienawidzę

Największym wrogiem kobiety jest druga 

Gość Kat
19 minut temu, Gość taki obraz wasz napisał:

Ponieważ kobiety chcą z jednej strony władzy absolutnej, gdzie mężczyźni nie mają żadnych praw, ale jednocześnie gardzą każdym mężczyzną, który jest w jakimś aspekcie gorszy od nich (mniej zarabia itd.). Kobiety nienawidzą każdego mężczyzny, który nie jest przystojny i gdyby mogły, to posłałyby wszystkich do gazu.

Skąd takie straszne wnioski 0_o My nie chcemy żadnej władzy absolutnej, chcemy tylko żeby mężczyźni nie traktowali nas jak podludzi. Czy myślisz,że jak słyszę jak facet mówi - dla mnie kobieta jest jak pies, dobry jak zna swoje miejsce - to jest fajne? I to pokazuje kto pierwszy wrzuciłby kogo do gazu. My kobiety możemy być silne, chcemy coś robić dajcie nam szansę, będziemy fatalne to se odpuścimy ale jak nam się powiedzie to czemu musicie nas miażdżyć i pokazywać "gdzie jest wasze miejsce". Poza tym, w domu spokojnie możemy być nadal dla was kobiece no i... uwielbiamy jak dominujecie w łóżku -to jest wasza niezachwiana pozycja 😛 

Kobiety nienawidzą każdego meżczyny który nie jest przystojny...? Dejcie spokój... a kto ocenia laski 1-10? I za pasztetów się nie bierze? Mój pierwszy facet był z mojej pracy, mieliśmy to samo stanowisko i te same pieniadze, bardzo fajny i żałuję że z pewnych powodów nam nie wyszło. Drugi - również z tej samej pracy, te same zarobki, nawet mieszkanie mieliśmy podobnej wielkości. Zwróciłam na niego uwagę bo... strasznie podobał mi się jego uśmiech i jego czarne włosy XD Pochodził z jednego z najbiedniejszych krajów w Europie i to co mnie z nim połączyło to... niesamowita chemia, której nie mogłam się oprzeć. Ani wybitnie muskularny, ani jakiś bogacz z wypchanym portfelem, nawet sama mu oddałam kasę za fajki, kiedy mi je kupił, bo nie chciałam korzystać z "jego dóbr". Niestety okazał się... to już inna i długa historia.

Gość Gość

Tak czy siak faceci na tym wygrają.

Coraz więcej puszczalskich czy tam dozwolonych kobiet ktore szukają tylko do seksu. Płacą za siebie i chcą się same utrzymywać.  Facet może skakać z kwiatka na kwiatek, zero odpowiedzialność i i zero wydatków.  

Jedynie jak dziecko będzie chciał mieć to pojawi się problem. 

Gość Kat
5 godzin temu, Gość gość napisał:

przez zyebanych inceli, którzy napędzają najbardziej tę nienawiść

Sprawdziłam kim sa ci incele..... 0_o TO się naprawdę dzieje???

Gość Gość
6 minut temu, Gość Kat napisał:

Skąd takie straszne wnioski 0_o My nie chcemy żadnej władzy absolutnej, chcemy tylko żeby mężczyźni nie traktowali nas jak podludzi. Czy myślisz,że jak słyszę jak facet mówi - dla mnie kobieta jest jak pies, dobry jak zna swoje miejsce - to jest fajne? I to pokazuje kto pierwszy wrzuciłby kogo do gazu. My kobiety możemy być silne, chcemy coś robić dajcie nam szansę, będziemy fatalne to se odpuścimy ale jak nam się powiedzie to czemu musicie nas miażdżyć i pokazywać "gdzie jest wasze miejsce". Poza tym, w domu spokojnie możemy być nadal dla was kobiece no i... uwielbiamy jak dominujecie w łóżku -to jest wasza niezachwiana pozycja 😛 

Kobiety nienawidzą każdego meżczyny który nie jest przystojny...? Dejcie spokój... a kto ocenia laski 1-10? I za pasztetów się nie bierze? Mój pierwszy facet był z mojej pracy, mieliśmy to samo stanowisko i te same pieniadze, bardzo fajny i żałuję że z pewnych powodów nam nie wyszło. Drugi - również z tej samej pracy, te same zarobki, nawet mieszkanie mieliśmy podobnej wielkości. Zwróciłam na niego uwagę bo... strasznie podobał mi się jego uśmiech i jego czarne włosy XD Pochodził z jednego z najbiedniejszych krajów w Europie i to co mnie z nim połączyło to... niesamowita chemia, której nie mogłam się oprzeć. Ani wybitnie muskularny, ani jakiś bogacz z wypchanym portfelem, nawet sama mu oddałam kasę za fajki, kiedy mi je kupił, bo nie chciałam korzystać z "jego dóbr". Niestety okazał się... to już inna i długa historia.

To co napisałaś w pierwszej części jest po prostu mało atrakcyjne dla mężczyzn. No nie zmusimy się aby dla takiej kobiety "góry przenosic" . A to, że łaskawie pozwalasz dominować w łóżku to jest właśnie ten wybiorczy feminizm. Tak gdzie Ci się podoba to ja nie chce być już feministka tylko chce być uległa.  

A to o psie to chamskie wychowanie, chociaż co do głównej myśli jak najbardziej się zgadzam. 

Gość Kat
3 minuty temu, Gość Gość napisał:

Coraz więcej puszczalskich czy tam dozwolonych kobiet ktore szukają tylko do seksu. Płacą za siebie i chcą się same utrzymywać.  Facet może skakać z kwiatka na kwiatek, zero odpowiedzialność i i zero wydatków.  

No to jak wygrają, to po co chcą wracać do poprzedniego porządku? I skoro tak kobiety za siebie płacą i same się utrzymują to skąd wiecznie to narzekanie facetów, że tylko na kasę lecą - chyba się to wyklucza lekko?

Gość Gość
4 minuty temu, Gość Kat napisał:

Teoria wahadła.  Jeśli za bardzo wygnie się w jedną stronę (feminizm) to za chwile bardzo wygnie się w druga stronę. 

Gość Gość
2 minuty temu, Gość Kat napisał:

No to jak wygrają, to po co chcą wracać do poprzedniego porządku? I skoro tak kobiety za siebie płacą i same się utrzymują to skąd wiecznie to narzekanie facetów, że tylko na kasę lecą - chyba się to wyklucza lekko?

Narzekamy jeśli kobiety próbują feminizm wprowadzać w związku. Związek tradycyjny albo żaden.  A jak nie ma związku to możecie sobie być wyzwolone, aby zamoczyc gdzie było reszta nas nie interesuje. 

Gość Kat
5 minut temu, Gość Gość napisał:

.  

A to o psie to chamskie wychowanie, chociaż co do głównej myśli jak najbardziej się zgadzam. 

W takim razie - mężczyzna jest jak osioł - dobry jak wie co ma robić i do czego służyć.

I to jest właśnie wasza postawa, która sprowadziła feminizm. Nie urodziłam się, żeby służyć facetowi i nie będę - macie z tym problem to wasza sprawa. Kupcie sobie psa i żyjmy jak chcemy.

Gość Gość
1 minutę temu, Gość Kat napisał:

W takim razie - mężczyzna jest jak osioł - dobry jak wie co ma robić i do czego służyć.

I to jest właśnie wasza postawa, która sprowadziła feminizm. Nie urodziłam się, żeby służyć facetowi i nie będę - macie z tym problem to wasza sprawa. Kupcie sobie psa i żyjmy jak chcemy.

No i oczywiste że facet też powinien wiedzieć do czego służy, normalna sprawa.  

Nikt Cię nie zmusza do wiązania się z mężczyzna.  Nie będziesz niczyja służąca......Ale nie będziesz też miała rodziny, dzieci, rroskliwego męża, wnuków, ślubu:)))

A my i tak będziemy mieli to o co nam chodzi czyli sex.  Jesteście coraz łatwiejsze. 

Gość Tara
10 minut temu, Gość Gość napisał:

To co napisałaś w pierwszej części jest po prostu mało atrakcyjne dla mężczyzn. No nie zmusimy się aby dla takiej kobiety "góry przenosic" . A to, że łaskawie pozwalasz dominować w łóżku to jest właśnie ten wybiorczy feminizm. Tak gdzie Ci się podoba to ja nie chce być już feministka tylko chce być uległa.  

Co jest konkretnie mało atrakcyjne dla mężczyzn? Że kobieta chce coś w życiu zrobić poza praniem skarpetek mężowi? I dla jakieś właściwie kobiety będziecie chcieli te "góry przenosić?

No i jakie jest to miejsce kobiety według Ciebie?

Gość Onsam

Stąd że coraz więcej kobiet po pierwsze leci na pieniądze.

Gość Tara
6 minut temu, Gość Gość napisał:

No i oczywiste że facet też powinien wiedzieć do czego służy, normalna sprawa.  

Nikt Cię nie zmusza do wiązania się z mężczyzna.  Nie będziesz niczyja służąca......Ale nie będziesz też miała rodziny, dzieci, rroskliwego męża, wnuków, ślubu:)))

A my i tak będziemy mieli to o co nam chodzi czyli sex.  Jesteście coraz łatwiejsze. 

Nie będę miała bo nie chcę, nie mam parcia na dzieci i ślub. Troskliwego męża? czyli takiego któremu chodzi o tylko o seks? Podziękuję... A chcecie to sobie miejscie te seks i tak przecież zawsze możecie za niego zapłacić profesjonalistce bez zbędnej bajery.

Gość Gość
Przed chwilą, Gość Tara napisał:

Co jest konkretnie mało atrakcyjne dla mężczyzn? Że kobieta chce coś w życiu zrobić poza praniem skarpetek mężowi? I dla jakieś właściwie kobiety będziecie chcieli te "góry przenosić?

No i jakie jest to miejsce kobiety według Ciebie?

Mało atrakcyjne jest to że coś innego, np praca, jest ważniejsza od rodziny. Dla większości facetów kobieta=dzieci=rodzina.  Jesli tylko zauwazymy ze cos innego jest dla was waznw to wszystko traci sena. Uwierz mi, a mam już trochę lat, czym bardziej kobieta uległa, rodzina, i nawet taka trochę sierotka Marysia, tym bardziej mężczyzna ma potrzebę opiekowania się, troszczenia itp.

Ambitna, samodzielną singielka to coś w rodzaju Mont Everestu.  Chce się ja zdobyć aby się sprawdzić, ale nikt na tym szczycie nie zostaje dłużej. 

Gość Tara
6 minut temu, Gość Gość napisał:

Mało atrakcyjne jest to że coś innego, np praca, jest ważniejsza od rodziny. Dla większości facetów kobieta=dzieci=rodzina.  Jesli tylko zauwazymy ze cos innego jest dla was waznw to wszystko traci sena. Uwierz mi, a mam już trochę lat, czym bardziej kobieta uległa, rodzina, i nawet taka trochę sierotka Marysia, tym bardziej mężczyzna ma potrzebę opiekowania się, troszczenia itp.

Ambitna, samodzielną singielka to coś w rodzaju Mont Everestu.  Chce się ja zdobyć aby się sprawdzić, ale nikt na tym szczycie nie zostaje dłużej. 

No trochę racji masz, ale mnie nie chodziło o to, że praca ma być ważniejsza od bliskich ale żeby własne samorealizowanie się było częścią życia, bez zamykania kobiety w domu - masz mi gotować, prać i bawić dzieci.

Poza tym, nie wiesz ile razy udawałam głupiejsza i nierazdną byleby tylko dać facetowi sie poczuć męsko i wykazać i się mną zaopiekować. Co usłyszałam w zamian? Że jestem głupia i niezaradna... kurtyna!

Gość Kat

O kurde, ale się temat rozwinął 😄 Poza komenatarzami, które nie wniosły nic ciekawego do dyskusji to dzięki za wymianę opnii. Wydaje mi się, że stajemy przed sporym wyzwaniem, by pogodzić tradycję z nowoczesnością. Być może przyszłość przyniesie rozwiązanie co do związków męsko- damskich, może się dogadamy, a może zaczniemy żyć sami ze sobą. W każdym razie jestem ciekawa co będzie za jedno, dwa pokolenia... O ile te pokolenia się pojawią bo może być tak że faceci i kobiety se powiedzą "jesteście be" no i... ludzkość wymarła XD

Gość Faceci. ...
3 godziny temu, Gość gość napisał:

Kobiety zyskały nowe przywileje nie tracąc starych.

Faceci mają problem bo laski nauczyły się wybierać role 'tradycyjną' i 'nowoczesną' w zależności od tego jaka w danej sytuacji jest im na rękę.

Faceci maja problem bo chca dalej rzadzic. Baby to szmaty gdy zdradza. Facet natomiast. ..To facet i nic dziwnego ze puka na boku. Znam wiele kobiet lepszych kierowcow, pracownikow itd. To faceci wmawiaja kobieta ze jak kierowca to tylko facet, ale jak do garow to juz baba. Faceci to zlamasy. Ja swojemu pokazalam gdzie raki. ..Chodzi jak baranek! A nich tylko zdradzi. ..Nie recze za siebie. Maszynka do miazgi jak w pogotowiu. Ewentualnie bede siedziec. 

Gość taki obraz wasz
1 godzinę temu, Gość Kat napisał:

Skąd takie straszne wnioski 0_o My nie chcemy żadnej władzy absolutnej, chcemy tylko żeby mężczyźni nie traktowali nas jak podludzi. Czy myślisz,że jak słyszę jak facet mówi - dla mnie kobieta jest jak pies, dobry jak zna swoje miejsce - to jest fajne? I to pokazuje kto pierwszy wrzuciłby kogo do gazu.

Nie wiem, skąd tych facetów bierzecie. Normalni mężczyźni traktują was normalnie.

My kobiety możemy być silne, chcemy coś robić dajcie nam szansę, będziemy fatalne to se odpuścimy ale jak nam się powiedzie to czemu musicie nas miażdżyć i pokazywać "gdzie jest wasze miejsce".

Jakoś tego nie zauważyłem. Nawet jeśli coś wam nie wychodzi, to nie odpuszczacie. Zawsze musicie wiedzieć najlepiej. Normalny mężczyzna cieszy się z waszych sukcesów i wspiera was w dążeniu do nich.

To dobrze, że nie zwracasz uwagi na wygląd i stan portfela. Niestety takie kobiety są w mniejszości.

1 godzinę temu, Gość Gość napisał:

Wygrają tylko przystojni. Reszta dalej będzie znienawidzona przez kobiety.

Gość taki obraz wasz

Coś mi się źle zacytowało. Ostatnia wypowiedź miała być do tego:

1 godzinę temu, Gość Gość napisał:

Gość taki obraz wasz
26 minut temu, Gość Faceci. ... napisał:

Baby to szmaty gdy zdradza. Facet natomiast. ..

Facet natomiast też.

Faceci maja problem bo chca dalej rzadzic.

Nie, to wy chcecie rządzić (pod przykrywką równouprawnienia).

Znam wiele kobiet lepszych kierowcow, pracownikow itd.

Są lepsze i gorsze, tak samo jak wśród mężczyzn. Ale jeśli ktoś odyebie coś megagłupiego za kierownicą, to na 100% kobieta. Mężczyźni zaś mają tendencję do brawury i zbytniego przekraczania prędkości.

1 godzinę temu, Gość Tara napisał:

Poza tym, nie wiesz ile razy udawałam głupiejsza i nierazdną byleby tylko dać facetowi sie poczuć męsko i wykazać i się mną zaopiekować. Co usłyszałam w zamian? Że jestem głupia i niezaradna... kurtyna!

Normalny facet zrobiłby co trzeba.

Gość gość
4 godziny temu, Gość Gość napisał:

Kobiety obecnie czują się bardziej wyzwolone i niezależne, faceci chcą by było jak dawniej.

Tak myślę.

brednie

Gość gość
2 godziny temu, Gość BlueWhale napisał:

Feministki i inne środowiska lewicowe celowo antagonizują w Europie autochtonów (mężczyzn i kobiety), tak aby europejskie kobiety były zapładniane przez semitów, murzynów i hindusów. Plan Coudenhove-Calergi to się nazywa, aby potem taka ciemna masa rasowych mieszańców, gojów-niewolników była podległa narodowi aszkenazyjskiemu...

lecz się

Gość incel

Cieszy się jako incel czytając ten komentarz, podnosi na duchu 🙂

Gość Gość
44 minuty temu, Gość Faceci. ... napisał:

Faceci maja problem bo chca dalej rzadzic. Baby to szmaty gdy zdradza. Facet natomiast. ..To facet i nic dziwnego ze puka na boku. Znam wiele kobiet lepszych kierowcow, pracownikow itd. To faceci wmawiaja kobieta ze jak kierowca to tylko facet, ale jak do garow to juz baba. Faceci to zlamasy. Ja swojemu pokazalam gdzie raki. ..Chodzi jak baranek! A nich tylko zdradzi. ..Nie recze za siebie. Maszynka do miazgi jak w pogotowiu. Ewentualnie bede siedziec. 

Sorry, ale kobiety naprawdę są w większości gorszymi kierowcami. Każdy kto jeździ widzi to na co dzień.