Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zocha41

Podzial finansow w zwiazku

Polecane posty

Gość Maszaaaa
2 minuty temu, Gość Zocha41 napisał:

Tak rozmawialiśmy o tym i powiedziałam że taka jest propozycja rodziców żebyśmy nie uwiazali się kredytem

No ale propozycja to jedno a to czy mu to pasuje to drugie. Czy wprost zgodził się, że będzie odkladal? Twoi rodzice też niezłe ziółka widze. Sugerują facetowi, nie ojcowi i nie mężowi ich córki żeby dawał kasę na nieswojego dziecka mieszkanie. 

Gość Gość

A Ty zawsze autorko robisz tak jak mamusia i tatuś "sugerują"? 

Gość Zocha41
20 minut temu, Gość kitt napisał:

Wydaje mi się, że sporo problemów wynika tu z tego, że czujesz nierówny wkład związany z tym, że mieszkanie jest Twoje i ponosisz jego koszty. Mam na to rozwiązanie, nieco drastyczne, ale serio to nie jest zart i moze rozwiazac wasze problemy:

Oddaj mieszkanie, w którym  żyjecie córce. 

Wynajmijcie razem mieszkanie dla siebie, i dzielcie sie kosztami wynajmu i życia po równo. 

Rozwiąże to problem tego, że musisz oszczędzać na mieszkanie córki, oraz tego, że on korzysta z Twojego mieszkania nie wnosząc w nie nic. Możecie wynajmować razem, albo postanowić kupić coś wspólnego.

Wiesz co to jest super pomysł.Po prostu kupimy mieszkanie w kredycie jakieś malutkie A to oddamy

Najlepiej mnie zrozumiałaś o co chodzi.Dziekuje

Gość gosc

Przecież jeszcze niedawno pisałaś, że on nie chciał brać z Tobą kredytu. I nagle będzie chciał? 😄

Gość Zocha41
6 minut temu, Gość gosc napisał:

Przecież jeszcze niedawno pisałaś, że on nie chciał brać z Tobą kredytu. I nagle będzie chciał? 😄

20 lat temu nie chciał brać kredytu A nie teraz.Teraz chce i ślub

Wieczorem.przedstawie mu.propozycje.To mieszkanie damy córce,sami weźmiemy kawalerkę w kredycie-po co nam takie duże nawet mieszlanie.A za to co odłożyłam.kupie kawalerkę,będę wynajmowania i tym pokryje ratę za moja czesc naszej wspólnej kawalerki

Gość Gość
12 minut temu, Gość Zocha41 napisał:

20 lat temu nie chciał brać kredytu A nie teraz.Teraz chce i ślub

Wieczorem.przedstawie mu.propozycje.To mieszkanie damy córce,sami weźmiemy kawalerkę w kredycie-po co nam takie duże nawet mieszlanie.A za to co odłożyłam.kupie kawalerkę,będę wynajmowania i tym pokryje ratę za moja czesc naszej wspólnej kawalerki

To w czym był problem. Znudziło się już to prowo?

Gość Zocha41
Przed chwilą, Gość Gość napisał:

To w czym był problem. Znudziło się już to prowo?

A co ma slub do kasy?Ja chce miec swoje konto a slub niekoniecznie chce brac