Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

Podziwiam ateistów ze wierza iz człowiek wziął się znikąd

Polecane posty

Gość Gość

Samo ciało ludzkie to skomplikowany twór, człowiek to nie tylko ręce, głowa, nogi, szyja ale o wiele więcej skomplikowanych procesów i złożonych mechanizmów, organów jest w ciele. Do tego umysł, psychika, emocje, niby dlaczego istota ludzka miałaby być bardziej rozwinięta niż inne formy życia? Dlatego wierzę w istnienie Boga, siła wyższa która to zaprogramowala. Gdyby dodatkowo istoty ziemskie powstały z pierdniecia księżyca to na pewno powstały by kolejne, czy ufo a jak na razie dowodów na to nie ma

Gość filozofka

Kiedyś ta zagadka pewnie będzie rozwiązana. Myślę że ta siła wyższa to po prostu etap ewolucji wszechświata. No bo kto stworzył siłę wyższą? By się  nad tym nie zastanawiać ludzie "stworzyli" sobie bogów. Zauważcie, że w różnych częściach globu ziemskiego są czczeni inni bogowie. Ja z kolei podziwiam ludzi którzy potrafią tak wiernie i bezkrytycznie poddać się określonej religii i żyć według niej. Ja tak nie potrafię, wciąż szukam, porównuję, rozważam na logikę itd.

Gość skorpionnek

człowiek to przykład ewolucji a więc nie jest znikąd

Gość ojoj

Tak. Ostatnio zastanawia mnie np. czy coraz częstsze ujawnianie się  i fakt obecnosci różnych orientacji u ludzi to nie początek jakiegoś etapu ewolucji ludzkości. 

Gość Gość

A KIEDY WSZYSCY LUDZIE STANĄ SIĘ PEDRYLAMI I LESBBAMI TO NASTANIE KONIEC RODZAJU LUDZKIEGO. No chyba że w dopie wychoduje sie macica///...

Gość Gość

Ludzi homo nie przybywa wy idiioci, po prostu mniej ludzi boi się o tym mówić

Gość Gość

Ewolucja z czego, z pantofelka?

Gość STAROCIOTKA

ATEIZM JEST TYLKO ODROBINE MNIEJ DURNA RELIGIA OD TEJ Z DZIADEM NA CHMURCE W ROLI GLOWNEJ

Gość skorpionnek

Ateizm to nie religia. To pogląd

Gość STAROCIOTKA
6 minut temu, Gość skorpionnek napisał:

Ateizm to nie religia. To pogląd

OCZYWISCIE ZE ATEIZM TO RELIGIA, W ZWIAZKU RADZIECKIM BYL NAWET RELIGIA PANSTWOWA.

Gość bóg
2 godziny temu, Gość STAROCIOTKA napisał:

OCZYWISCIE ZE ATEIZM TO RELIGIA, W ZWIAZKU RADZIECKIM BYL NAWET RELIGIA PANSTWOWA.

zmów różaniec moherku i śpij dobrze😆

Gość Gosc
6 godzin temu, Gość skorpionnek napisał:

człowiek to przykład ewolucji a więc nie jest znikąd

Tak, powstał z małpy.

Gość Szlachcic81

Jestem ateista i nie wiem jak powstal czlowiek bo niby SKAD KTOKOLWIEK moglby to wiedziec.Po prostu wiele ugrupowan ma sobie swoje teorie na ten temat i tyle-religie maja inne,naukowcy tez a podejrzewam ze prawdy NIE WIE NIKT.

Gość Popieram!
8 minut temu, Gość Szlachcic81 napisał:

Jestem ateista i nie wiem jak powstal czlowiek bo niby SKAD KTOKOLWIEK moglby to wiedziec.Po prostu wiele ugrupowan ma sobie swoje teorie na ten temat i tyle-religie maja inne,naukowcy tez a podejrzewam ze prawdy NIE WIE NIKT.

Zgadzam sie z tym pogladem. Chyba jedyna sluszna wypowiedz. Pozdrawiam. 

Gość Starociotka
56 minut temu, Gość bóg napisał:

zmów różaniec moherku i śpij dobrze😆

TAK WLASCIWIE TO ATEIZM JEST JESZCZE GORSZA RELIGIA OD SEMICKIEGO KATOLSTWA CIAGNACEGO CHUUJA MARTWEMU ZYDOWI PRZYBITEMU DO DESEK

TO Z JAKA PEWNOSCIA ATEISCI WYPOWIADAJA SIE O TYM ZE NIE MA NIC JEST NA PRAWDE ZABAWNE, NAJNIZSZY SZCZEBEL NIHILIZMU I WIARY W SWOJA ORAZ SWOICH MATERIALISTYCZNYCH BOZKOW NIEOMYLNOSC

Gość ktoś
6 godzin temu, Gość ojoj napisał:

Tak. Ostatnio zastanawia mnie np. czy coraz częstsze ujawnianie się  i fakt obecnosci różnych orientacji u ludzi to nie początek jakiegoś etapu ewolucji ludzkości. 

To jest naprawdę ciekawe 

Gość Gość
20 minut temu, Gość Starociotka napisał:

TAK WLASCIWIE TO ATEIZM JEST JESZCZE GORSZA RELIGIA OD SEMICKIEGO KATOLSTWA CIAGNACEGO CHUUJA MARTWEMU ZYDOWI PRZYBITEMU DO DESEK

TO Z JAKA PEWNOSCIA ATEISCI WYPOWIADAJA SIE O TYM ZE NIE MA NIC JEST NA PRAWDE ZABAWNE, NAJNIZSZY SZCZEBEL NIHILIZMU I WIARY W SWOJA ORAZ SWOICH MATERIALISTYCZNYCH BOZKOW NIEOMYLNOSC

Jak, nie ma nic?  Wierzę w to co nauka do dziś udowodniła, w to czego jeszcze nie udowodniła nie  wierzę. W atom wierzę, w dziadka na chmurę nue wierzę, nie twierdzę, że "nie na nic", jest dużo rzeczy niewidocznych. 

Gość Gość

Do autora: Czyli Bóg mógł się wziąć z nikąd, a człowiek nie? 

Gość Starociotka
12 minut temu, Gość Gość napisał:

Jak, nie ma nic?  Wierzę w to co nauka do dziś udowodniła, w to czego jeszcze nie udowodniła nie  wierzę. W atom wierzę, w dziadka na chmurę nue wierzę, nie twierdzę, że "nie na nic", jest dużo rzeczy niewidocznych. 

KAZDA FORMA RELIGII I WIARY TO PORAZKA WYNIKAJACA Z PEWNOSCI CO DO WLASNYCH OSADOW, TAK SAMO JEST Z ATEIZMEM, NIE STANOWI ON ZADNEGO WYJATKU OD REGULY.

Gość Gość
1 godzinę temu, Gość Starociotka napisał:

KAZDA FORMA RELIGII I WIARY TO PORAZKA WYNIKAJACA Z PEWNOSCI CO DO WLASNYCH OSADOW, TAK SAMO JEST Z ATEIZMEM, NIE STANOWI ON ZADNEGO WYJATKU OD REGULY.

Może nie stanowi wyjątku, ale nie jest najniżej w hierarchii, jest równorzędne z wiarą w coś. Apropo mnie, uwierzę w to co nauka udowodni, nie odrzucam teraz żadnej możliwości. 

Gość akimuszki666ppp

Na początku o jakim mowią legendy w tym tybetańskie, buddyjskie, i te inne mowią o pustce, ktora sie zmieszala z uczuciami wszystkim co bylo i bedzie, ta calaosc, ktora nie sklada sie na wszystko co byc moze, wydaje sie zawsze pelnią w swojej prawdziwej istocie.
Potencjal tworczy samej pustki rowna sie 8.
A Wladca zrodzony z Samej Pustki
To Moj Bog i  Wladca wszystkiego
Wolny od tego nazwywane jest Iluzją MAYA.
Zawsze jest Czystym duchem.. a wy niestety nie jestescie godni poznania prawdy. coz tak tez bywa.🙂

Gość akimuszki666ppp

Bo to sen i nie sen sami chyba wiecie Demony Niewiedzy o sobie, kim jesteście? czy moze nie😭, bo ja sie dowiedzialem z samej gory, kim jestem w iluzji i poza nia xD a wy nie

Gość Starociotka
45 minut temu, Gość Gość napisał:

Może nie stanowi wyjątku, ale nie jest najniżej w hierarchii, jest równorzędne z wiarą w coś. Apropo mnie, uwierzę w to co nauka udowodni, nie odrzucam teraz żadnej możliwości. 

JEST NAJNIZEJ BO PROWADZI DO SPOLECZENSTWA BEZKLASOWEGO.