Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kafeteria

Klonowanie

Polecane posty

Gość szaarŕriikkkkk

Aha,ja nie raz pisałem tu z imienia i nazwiska...ta pozorna anonimowość tego forum to tylko krzaczki dla obszuczymurków...🤣🤣🤣

Gość Gość

Ja pamiętam z lekcji biologii że były poruszane teorie iż osobnik sklonowany mógłby posiadać pamięć i przeżycia oryginału. To jest możliwe. Klonowanie ludzi jednak powinno być zabronione na zawsze, zwierząt zresztą też, ale psy można klonowac. Możliwe że jacyś miliarderzy sklonowali też kogoś z rodziny, nie wiadomo

Gość Gość
4 godziny temu, Gość Homo sentimentals napisał:

Nie zamierzam polemizować z tym, czy faktycznie istnieje, ale brzmi wyjątkowo durnie. Przykłady można mnożyć. Dobrym będzie para bliźniąt, wychowywana w tym samym domu, przez te same osoby, mająca styczność głównie z najbliższą rodziną (zwłaszcza przez pierwsze lata życia). Środowisko to samo, metody wychowawcze też, doświadczenia zwykle też, to samo jedzenie, mało tego, biologicznie do siebie podobni, a bardzo często całkowicie różni, jeśli idzie o charaktery. Na dzień dzisiejszy nie jesteśmy w stanie stwierdzić, co tak naprawdę determinuje to, kim w istocie jesteśmy. Jedni mówią, że głównie geny, inni, że środowisko, ale spora część mówi, że coś innego. Dusza, jaźń, świadomość, nazw jest całkiem sporo, ale to tylko kwestia semantyki, bo wszyscy mają na myśli to samo, wyjątkowy czynnik, który sprawia, że jesteśmy unikatowi. Dziś nawet nauka skłania się ku istnieniu "duszy". Czytałam nawet ostatnio o nielokalności świadomości, kolokwialnie mówiąc o tym, że nasze ciała to tylko powłoka na coś, co swoją lokalizację ma poza ciałem. Brzmi dziwacznie, ale stoją za tym poważne badania na sieciach neuronowych. Jeśli więc to prawda, to znaczy mniej więcej tyle, że każdy klon będzie kimś zupełnie innym, mimo sporego podobieństwa fizycznego, cos jak bliźniak. 

A tak już bardzo serio, to mamy znikomą wiedzę na ten temat. Tak ogromnie znikomą, że aż zaciekawiło mnie tak duże zrozumienie tematu przez Ciebie. Mówisz o tym w sposób tak autorytarny, jakbyś miała jakieś przecieki. 😉 

Dużo racji w tym co piszesz tylko skąd  gwaracja że klon otrzyma duszę? Wydaje mi się że to odbywa się poza ciałem. A klon nie jest stworzony przrz Boga