Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

Pytanie filozoficzne o miłość.

Polecane posty

Gość Gość
2 minuty temu, Gość gość napisał:

Do rzeczy ma to, że kiedy miłość cię dopada, wiek, ubiór i czy jesteś alkoholikiem czy psycholem nie ma znaczenia. Miłość bierze się znikąd i nawet bluzgi czy inne wybryki nie mają nic do gadania. Trafia cię i tyle. Czaisz bazę?

Jeśli tak to znaczy ze z tobą jest coś nie tak bo normalny i zdrowy na umyśle człowiek nie wiąże się świadomie z psycholem czy pijakiem.  Zakochanie to nie miłość.

Gość Kiss

Do rzeczy ma to, że kiedy miłość cię dopada, wiek, ubiór i czy jesteś alkoholikiem czy psycholem nie ma znaczenia. Miłość bierze się znikąd i nawet bluzgi czy inne wybryki nie mają nic do gadania. Trafia cię i tyle. Czaisz bazę?

Nie. Bo miłość nigdy nie trafia. Trafić może co najwyżej niedojrzałe, szczeniackie zauroczenie, czasem głupie. Miłość sie buduje. Nigdy ona nikogo nie „dopada”.

Gość Gość
3 minuty temu, Gość gość napisał:

W samo sedno. 

Gość gość
1 minutę temu, Gość Kiss napisał:

Może poczytaj ze zrozumieniem. Cytowałam pierwszy post, a nie mój, to raz. Dwa, 

Kiss? Znam cię nie od dziś, nie wyolbrzymiaj i nie strosz piórek. Czytam cię bardzo dokładnie i z uwagą.

Gość Tajemniczy
28 minut temu, Gość gość napisał:

A nienawiść?

Nienawiść może z Twojej strony....

Gość Gość

Nie. Bo miłość nigdy nie trafia. Trafić może co najwyżej niedojrzałe, szczeniackie zauroczenie, czasem głupie. Miłość sie buduje. Nigdy ona nikogo nie „dopada”.

Ja ... ale masz chooojowe życie. 

Gość Anka
32 minuty temu, Gość Gość napisał:

Zawsze mnie zastanawiała jedna rzecz. 

Kobiety często mówią że jak facet się będzie starał, zabiegał to je zdobędzie. Czyli to wygląda tak że spotykasz kogoś kto jest Ci obojętny i jeśli będzie się zachowywał odpowiednio to Ty co pokochasz?

Bo u mnie jest że jak się zakocham to się zakocham, bez względu na to jak ta osoba się zachowuje. 

Facet  zako...ą się w wyglądzie kobiety dlatego kobieta która mu się nie podoba nie zdobędzie jego serca . Kobiety zako...ą się w charakterze pewnych cechach osobowości wygląd ma drugorzędne znaczenie dlatego jeżeli kobieta widzi że facet się stara zabiega o nią i ma fajny charakter przymknie oko na to ze on nie jest w jej typie. Znam mnóstwo przypadków co facet zabiegał o kobietę pomimo tego ze ona go nie chciała teraz to małżeństwa. W druga strona nie znam przypadków. Osobiście muszę podziwiać faceta żeby się w nim zakochać musi mieć pasje i dobry charakter wygląd to dodatek nigdy na odwrót. 

Gość gość

Musisz być niezwykle młodą, romantyczną kobietką Kiss, skoro tak uważasz. Miłość to jest coś czego nie ma. To się czuje i nic więcej. Rozumiesz?

Gość gość
1 minutę temu, Gość Tajemniczy napisał:

Nienawiść może z Twojej strony....

Do ciebie? 

Gość Gość

Kiss to ten wyrzuty z uczuć facet w kobiecym ciele, dobrze kojarzę.

Gość Gość
5 minut temu, Gość Gość napisał:

Ke? Nigdy nie analizowalem czyjegoś zachowanie, zazwyczaj wystarczy Max 5 minut i już wiesz. 

Czy to znaczy że jeśli "analiza" wyjdzie na nie to nawet jak kochasz, myślisz ciągle o nim to i tak nic z tego

ale życia Nie wiążesz z tą osobą

I odwrotnie, jeśli analiza wyjdzie na tak to nawet jak nic do niego nie  żyjesz to dasz się zdobyć?

Wiele kobiet tak dzisiaj robi, szczególnie,  gdy finanse wychodzą mocno na tak.

Gość Gość
3 minuty temu, Gość Kiss napisał:

Z gòwna bata też nie ukrecisz więc sam rozum to też za mało. Jak zwykle jełopy się naparzaja. 

Gość Gość
2 minuty temu, Gość Anka napisał:

Facet  zako...ą się w wyglądzie kobiety dlatego kobieta która mu się nie podoba nie zdobędzie jego serca . Kobiety zako...ą się w charakterze pewnych cechach osobowości wygląd ma drugorzędne znaczenie dlatego jeżeli kobieta widzi że facet się stara zabiega o nią i ma fajny charakter przymknie oko na to ze on nie jest w jej typie. Znam mnóstwo przypadków co facet zabiegał o kobietę pomimo tego ze ona go nie chciała teraz to małżeństwa. W druga strona nie znam przypadków. Osobiście muszę podziwiać faceta żeby się w nim zakochać musi mieć pasje i dobry charakter wygląd to dodatek nigdy na odwrót. 

Jeśli to jest prawda to kolejny minus bycia kobieta. 

Gość Gosc
4 minuty temu, Gość Kiss napisał:

Nudować to możesz sobie relacje z sąsiadem. Widać że nie przeżyłaś prawdziwej miłości która przychodzi niespodziewanie.

Gość Tajemniczy
1 minutę temu, Gość gość napisał:

Do ciebie? 

Wszyscy mnie nienawidzą.

Gość Spokojnych myśli
6 minut temu, Gość gość napisał:

Jak się potoczyły dalsze twoje z nim losy?

Wciąż  kręci mi się w głowie,bo kręcę się na karuzeli emocji..przeżywam wspomnienia ,doświadczam skrajnych uczuć od spokojnych myśli, po szalone pomysły w głowie ,drżenie serca i szaleństwo w duszy oraz bezsenne noce ..Czasem nie wiem,czy los ze mnie zakpił jak bywam  bezsilna czy uszczęśliwil stawiając tą osobę  na mojej drodze jak się uśmiecham dzięki Niemu🤔Ale dzięki temu spotkaniu z Nim bardziej poznałam samą siebie i z Nim gram do jednej bramki, do bramki pięknych wspomnień...bo On to taka  dla mnie niekończąca się opowieść, a może wigilijna,gdzie była przeszłość ,teraźniejszość,przyszłość..Właśnie doświadczyłam cudu w życiu i tym cudem jest On jakkolwiek to brzmi..😊 

Gość gość
1 minutę temu, Gość Tajemniczy napisał:

Wszyscy mnie nienawidzą.

Skarbie ja nie jestem wszyscy.

Gość gość
3 minuty temu, Gość Spokojnych myśli napisał:

Wciąż  kręci mi się w głowie,bo kręcę się na karuzeli emocji..przeżywam wspomnienia ,doświadczam skrajnych uczuć od spokojnych myśli, po szalone pomysły w głowie ,drżenie serca i szaleństwo w duszy oraz bezsenne noce ..Czasem nie wiem,czy los ze mnie zakpił jak bywam  bezsilna czy uszczęśliwil stawiając tą osobę  na mojej drodze jak się uśmiecham dzięki Niemu🤔Ale dzięki temu spotkaniu z Nim bardziej poznałam samą siebie i z Nim gram do jednej bramki, do bramki pięknych wspomnień...bo On to taka  dla mnie niekończąca się opowieść, a może wigilijna,gdzie była przeszłość ,teraźniejszość,przyszłość..Właśnie doświadczyłam cudu w życiu i tym cudem jest On jakkolwiek to brzmi..😊 

Ekstra, wspomnienia należy pielęgnować. Te dobre, chociaż one też przynoszą ból. A dlaczego z nim nie jesteś? Umarł? A może to nie była miłość tylko fascynacja, która nadal cię trzyma? 

Gość 🐈 Twój kotek
9 minut temu, Gość Anka napisał:

Akurat coś w tym jest.. ale to dlatego że faceci to wzrokowcy 😻 😛

Gość Gość

Faceci to po prostu pustaki a nie wzrokowcy. 

Gość szaarŕriikkkkk
5 minut temu, Gość 🐈 Twój kotek napisał:

Akurat coś w tym jest.. ale to dlatego że faceci to wzrokowcy 😻😛

Tak,ale z drugiej strony nie zako...emy się w tych optycznie"najpięknieszych"🤣

Gość Gość

Szarik zako...e się tylko w sylwiach i od lat wciska wszelkim babom mejla szmaragdy diamenty a teraz zgrywa wybrednego 🤣 za robote byś się w końcu wziął analfabeto. 

Gość szaarŕriikkkkk
2 minuty temu, Gość Gość napisał:

Szarik zako...e się tylko w sylwiach i od lat wciska wszelkim babom mejla szmaragdy diamenty a teraz zgrywa wybrednego 🤣 za robote byś się w końcu wziął analfabeto. 

Anal mnie nie kręci🤣🤣🤣

Beta tesz nie,jak siem jest alfa😋

Gość Gość
1 minutę temu, Gość szaarŕriikkkkk napisał:

Anal mnie nie kręci🤣🤣🤣

Beta tesz nie,jak siem jest alfa😋

Jaki żal. Zabawny jak kupa.

Gość Spokojnych myśli
23 minuty temu, Gość gość napisał:

Ekstra, wspomnienia należy pielęgnować. Te dobre, chociaż one też przynoszą ból. A dlaczego z nim nie jesteś? Umarł? A może to nie była miłość tylko fascynacja, która nadal cię trzyma? 

Czesc informacji zachowam dla siebie..to moja sprawa a nie publiczna.. .Dobrego wieczoru  .

Gość Tajemniczy

...

Gość gość
3 minuty temu, Gość Spokojnych myśli napisał:

Czesc informacji zachowam dla siebie..to moja sprawa a nie publiczna.. .Dobrego wieczoru  .

Dobrze, zachowaj. Wszak wszyscy mamy tajemnice. Dobrego wieczoru również dla ciebie. Hej.

Gość szaarŕriikkkkk
9 minut temu, Gość Gość napisał:

Jaki żal. Zabawny jak kupa.

Wszyscy wiedzom czym siem lubisz bawić🤣

Gość Gość
1 minutę temu, Gość szaarŕriikkkkk napisał:

Wszyscy wiedzom czym siem lubisz bawić🤣

Jajkami. Masz coś? 

Gość szaarŕriikkkkk
2 minuty temu, Gość Gość napisał:

Jajkami. Masz coś? 

Pełny worek😊