Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kot

Po aborcji

Polecane posty

Gość Kot

Hej, założyłam ten temat aby przybliżyć dziewczynom, które rozważają takie wyjście jak to wyglada w praktyce oraz co jest po. Wiec ja zdecydowałam się na zabieg metoda próżniowa. Był to bodajże 7 tydzień. Klinika słowacka. Znajoma mojej mamy usuwała ciąże znanym lekiem na stawy i szczerze mówiąc nie wyobrażałam sobie sytuacji w której mam oglądać płód w toalecie, przechodzić ból związany ze skurczami, zastanawiać czy ewentualnie coś nie zostało... Termin dostałam kilka dni po telefonie, podjechał pan w busie. Po drodze wsiadła jeszcze jedna dziewczyna z chłopakiem. Budynek wyglądał z boku jak jakiś zakład. W sali 6 łóżek, jedno koło drugiego. Byłyśmy wzywane co jakiś czas, ja pamietam tyle, ze włożono mi wziernik, pielęgniarka podała „głupiego Jasia” a następnie straciłam przytomność na jakaś chwile i obudził mnie ogromny ból - żadna inna kobieta tego nie miała. One rozmawiały, śmiały się. Wróciłam do domu busem, wieczorem musiałam wyciągnąć sporego tampona. Minął rok, moja decyzja nie wpłynęła na moje życie wcale. Jestem tym samym człowiekiem, w międzyczasie poznałam cudownego mężczyznę, kończę studia. Syndromu postaborcyjnego nie mam, nie miałam a swojej decyzji nie żałuje a jestem wdzięczna, ze miałam taka alternatywę. Żadna z pan na sali poza mną nie płakała, a ja płakałam z bólu. Przebytej aborcji nie widać na żadnym badaniu, miałam zakładana spirale i żaden lekarz nie stwierdził niczego odbiegającego od normy. 

Dziewczyny, osobiście uważam, ze ta metoda wykonana w profesjonalnym miejscu zaoszczędzi wam niemiłych widoków, skurczy i strachu, ze jecie jakieś świństwa. Brzmi strasznie ale w zasadzie to kilka minut strachu zamiast godzin tortur.

Gość nice

Donosić ciążę i urodzić. Jak uprawiałaś seks to weź na siebie konsekwencje zamiast zabijać własne dziecko. 

Gość Kicia

Kot? Nie wyszło prowo, oj nie wyszło. A aborcjonistki to sz,maty i morderczynie swoich dzieci. 

Gość lopez

Jak baby mogą tak zabíjać? Po hooj dają doopy a potem płacz, głupie pipy.

Gość gosc

A ja uwazam,ze autorka bardzo dobrze zrobila.

Gość Gość

Wcześniej trzeba było założyć spiralę to by nie trzeba było się skrobac. Są kobiety które wiedzą jak się bzykać i jakoś nie zachodzą przez lata mimo że mogą bo są zdrowe.

Gość Gość Kot

Mam 26 wtedy 25 lat. To była wpadka, nic planowanego. Wpadka pomimo zabezpieczenia.  Uwierz, gdybym wiedziała to bym to zrobiła 🙂 nie jestem z tego dumna ani zadowolona ale przynajmniej mam pewność, ze nie zdarzy się to więcej. 

3 godziny temu, Gość Gość napisał:

Wcześniej trzeba było założyć spiralę to by nie trzeba było się skrobac. Są kobiety które wiedzą jak się bzykać i jakoś nie zachodzą przez lata mimo że mogą bo są zdrowe.

Gość Gość kot
10 godzin temu, Gość Kicia napisał:

Kot? Nie wyszło prowo, oj nie wyszło. A aborcjonistki to sz,maty i morderczynie swoich dzieci. 

Jakie prowo? Sama szukałam informacji co i jak, uważam ze mój wpis jest istotny dla dziewczyn, które potrzebują takich informacji. ... jest osoba która ma mi mówić co ja mogę a czego nie mogę robić ze swoją macica i pieniędzmi. Tutaj szczekasz i obrażasz a ilu już faktycznie żyjącym dzieciom pomogłas? W ilu sierocińcach byłaś? W ilu pogotowiach opiekuńczych ? Ile pieniędzy im dałaś, ile szkół, kolonii opłaciłas? Nie masz zielonego pojęcia o realiach, gowno pomogasz ale pierwsza do krytyki

Gość Gość
4 godziny temu, Gość Gość napisał:

Dokładnie

Gość Sama prawda
9 godzin temu, Gość lopez napisał:

Większość z tych kobiet decyduje się na zabieg pod presją partnera, ojca dziecka!!!

Ona sama tego dziecka nie zrobiła, a on raczej nie był przez nią zmuszony!

Dlaczego do facetów nie macie pretensji wy fałszywe żmije?

Gość Sama prawda
9 godzin temu, Gość lopez napisał:

Większość z tych kobiet decyduje się na zabieg pod presją partnera, ojca dziecka!!!

Gość :))
3 godziny temu, Gość Sama prawda napisał:

w punkt 🙂 Faceci zawsze naciskają, a wszystko pod otoczką wielkiego wyzwolenia i feminizmu hahaha

Gość burza w mieście

czasami kobieta jest zmuszona do takiego kroku. Znam kobiete zmuszoną przez rodzine i tego faceta; a wszystkie żale i płacze wysłuchałam ja bo ona tego nie chciała zrobić, żałuje że tego nie zgłosiłam na Policję 😞 że tak ją skrzywdzili

Gość gość
5 godzin temu, Gość Gość Kot napisał:

Mam 26 wtedy 25 lat. To była wpadka, nic planowanego. Wpadka pomimo zabezpieczenia.  Uwierz, gdybym wiedziała to bym to zrobiła 🙂 nie jestem z tego dumna ani zadowolona ale przynajmniej mam pewność, ze nie zdarzy się to więcej. 

O twoje dziecko miałoby już roczek.... Odebralas to jemu ☹️😔

Gość Kicia
13 godzin temu, Gość Gość kot napisał:

Jakie prowo? Sama szukałam informacji co i jak, uważam ze mój wpis jest istotny dla dziewczyn, które potrzebują takich informacji. ... jest osoba która ma mi mówić co ja mogę a czego nie mogę robić ze swoją macica i pieniędzmi. Tutaj szczekasz i obrażasz a ilu już faktycznie żyjącym dzieciom pomogłas? W ilu sierocińcach byłaś? W ilu pogotowiach opiekuńczych ? Ile pieniędzy im dałaś, ile szkół, kolonii opłaciłas? Nie masz zielonego pojęcia o realiach, gowno pomogasz ale pierwsza do krytyki

Ja nigdy nikogo nie zabiłam, a na cudze dzieci nie mam obowiązku łożyć. Od tego są ich rodzice i państwo. Jestem pewna że ty nie zrobiłaś niczego z tych rzeczy, ale drzesz się bo masz sumienie obciążone zabójstwem własnego dziecka. A jeszcze widziałam że założyłaś drugi tak sam wątek, który podbijaliście pół dnia, zapewne po to żeby się pode mnie podszywać, bo w tym wątku są moje odpowiedzi. Nie dość że jesteś morderczynią, to jeszcze wredną świnią na bieżąco. 

Gość tiaaa
13 godzin temu, Gość Sama prawda napisał:

Facet winny że ona zaszła w ciąże?  Bo ona nie wie że ruhanie jest w celu ciąży? Próżne baby.

Gość zigi
23 godziny temu, Gość gosc napisał:

A ja uwazam,ze autorka bardzo dobrze zrobila.

Autorka kogoś zabíła czyli jak zrobiła dobrze? Dobrze to by zrobiła nie dając doopy jeśli nie chce mieć dzieci, nie ważne czy wpadka czy celowe.