Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wierzę, że Bóg istnieje, ja to nawet wiem! Ale kompletnie nie wierzę w to że on jest dobry i kochający. Już dość łudzenia się i okłamywania się, dość!

Polecane posty

Gość gość

Dostatecznie długo, przez wiele lat wierzyłem i łudziłem się że on jest dobry i kochający ale mam już dość, nie dam się już więcej razy oszukać. Pismo Święte przeczytałem, oczywiście bombarduje miłością i dobrem Boga, ale to tylko teoria bo w praktyce tego kompletnie nie ma, nigdy mimo usilnych starań nie doświadczyłem jego dobra opieki miłości a wręcz przeciwnie, całe życie mam pod górę, pełne cierpienia samotności chorób nieszczęść porażek itd i nijak nie idzie liczyć na Boga. Wszędzie tylko czytam i słyszę o tym jaki to on dobry, jak pomaga, słucham lub czytam świadectwa ludzi jak wielkie łaski podobno im Bóg wywdzięczył, jak ogromnie im pomógł, ale to wszystko teoria i robienie ludzi w bambuko, bo tego kompletnie nie ma, kompletnie tego nie doświadczam mimo całego pobożnego życia. Albo np jak Matka Boża w objawieniu powiedziała "Gdybyś wiedział jak bardzo Cię kocham, popłakałbyś się ze szczęścia" albo pieprzenie że wystarczy wyciągnąć dłoń do Jezusa a On Cie nie odtrąci, On ci pomoże. Albo że on stoi obok ciebie i płacze i współcierpi razem z tobą. No i co z tego? co z tego że mnie niby kochacie, co z tego że jesteś obok? to tylko teoria! kłamstwo bo kompletnie tego nie odczuwam w życiu byś był obok, byś kochał, byś chociaż raz w tym pieprzonym życiu mi pomógł. Już nie wierze w takie pierdoły, mnie to już tylko wkurza, gdy czytam lub słyszę o tym jak to podobno Bóg mocno mnie kocha, bo dostatecznie długo byłem naiwny i wierzyłem w te kłamstwa które kompletnie nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistości.

Już dalej nie chce żyć w kłamstwie, nie mam zamiaru dalej się łudzić że ten psychopatyczny tyran znęcający się psychol jest dobry pomocny i kochający, rzucić kolejną kłode pod nogi to on uwielbia, ale ukochać czy pomóc to już nie ma nawet co o tym marzyć, jesteśmy po prostu zabawkami w rękach tego psychola a jeszcze sie nam wmawia ze gdy on nas gnoi, my mamy wielce go kochać, za co ja się pytam? za co? jakiś syndrom sztokholmski chcecie w nas rozwijać? że mamy kochać swojego oprawce? ja sie na ten pieprzony świat nie prosiłem, a Bóg dał mi tak zjeebany los że sie rzygać chce i jeszcze tylko przez całe życie dowalał mi kolejnymi porażkami nieszczęściami cierpieniami chorobami itd i ma beke ze mnie pewnie, a nam sie wmawia ze jak nas oprawca przypnie do kaloryfera i zacznie przypalać papierosem, obdzierać żywcem ze skóry to my jeszcze mamy sobie wmawiać że on przecież nas kocha, że jest niby dobry i mamy go jeszcze za to kochać, że nas stworzył jako swoją zabawkę do pastwienia się nad nami... no przecież to jest żałosne

Jezus cierpiał przez kilka godzin, łącznie z biczowaniem, drogą krzyżową i umieraniem na krzyżu i oczekuje za to wielkiej chwały, doceniania, miłości uwielbienia czci i nie wiadomo czego jeszcze, a ja od ponad 30 lat dzień w dzień cierpie i nikogo to nie obchodzi a już zwłaszcza tego tyrana Boga, on ma tylko ubaw gdy moze mi jeszcze bardziej dowalić, a jak słyszę  lub czytam o tym ze on jest podobno dobry kochający i opiekuńczy, to mnie normalnie szlag jasny już trafia. Po 20 latach głębokiego praktykowania wiary, łudzenia się, mam już po prostu dość. Najgorsze jest to że i tak nic z tym nie zrobie, bo niestety już istnieje i gdy ten tyran tylko będzie chciał to dowali mi jeszcze bardziej, a strach się bać umierać bo tam to już mnie pewnie całkiem będzie gnoił, jestem tylko jego zabawką, kukiełką w jego rękach i on może zrobić ze mną totalnie wszystko i to mnie przeraża najbardziej bo widząc co robi mi na tym świecie to aż strach umierać bo tam to już mnie pewnie całkiem zgnoi, a wyjścia z tego wszystkiego nie ma bo przed nim sie nie da uciec, to jest najgorsze. Stworzył, wewalił w to ziemskie piekło, doskonale wiedział jakie będę miał zryte życie, ale zrobił to bo ponoć mnie kocha! dość!!!! dość kłamstw!!!!

Gość gość

Ten cały świat i życie to jeden wielki psycholski projekt, wystarczy tylko spojrzeć na prawa natury które stworzył podobno dobry bóg, czyli zażerające sie wzajemnie zwierzęta, okrutne prawa dżungli, jesteś słaby to zdychaj i gówwno kogo obchodzisz, to wlasnie stworzył dobry bóg, trzeba być ...om by wierzyc ze on jest dobry

Gość iiiiii

Nie zesraj się, a poza tym nie ma żadnego boga. Boga stworzyliście wy, podludzie.

Gość Gość gość

Diabeł przez Ciebie przemawia. To co Ty myślisz, że Bóg Ciebie gnoi, to tak naprawdę Diabeł Ciebie gnoi i zwala winę na Boga. Tym światem rządzi Diabeł, dlatego tak jest. Życie to jest dar Boży, jeżeli jest Ci ono niepotrzebne, to je oddaj komuś innemu. Jeżeli nie doceniasz daru Bożego, to Pan Bóg na siłę nie będzie Cię uszczęśliwiał. Nie długo nastąpi nowy świat, sprawiedliwy, rządzący nie przez Diabła tylko przez Pana Jezusa. No ale Tobie ten dar nie jest potrzebny, to w takim razie nie jęcz jak ono zostanie Ci odebrane.

Gość gosc
1 godzinę temu, Gość Gość gość napisał:

Diabeł przez Ciebie przemawia. To co Ty myślisz, że Bóg Ciebie gnoi, to tak naprawdę Diabeł Ciebie gnoi i zwala winę na Boga. Tym światem rządzi Diabeł, dlatego tak jest. Życie to jest dar Boży, jeżeli jest Ci ono niepotrzebne, to je oddaj komuś innemu. Jeżeli nie doceniasz daru Bożego, to Pan Bóg na siłę nie będzie Cię uszczęśliwiał. Nie długo nastąpi nowy świat, sprawiedliwy, rządzący nie przez Diabła tylko przez Pana Jezusa. No ale Tobie ten dar nie jest potrzebny, to w takim razie nie jęcz jak ono zostanie Ci odebrane.

no i po co znowu obracasz kota ogonem? twoja teoryjka i tak sie nie klei

nawet jeśli to diabeł gnoi człowieka to BÓG NA TO POZWALA!!! i to już pokazuje jakim jest tyranem, pozwala na to bo uwielbia patrzeć jak ludzie są dręczeni

gdyby naprawdę był taki dobry i kochający to by na to nie pozwolił szatanowi albo by przynajmniej chronił człowieka przed tym złem, a on nie dość ze nie pomoże, nie ochroni to jeszcze na to zło pozwala, bo to tyran ktory uwielbia patrzec na cierpienie ludzi

Gość Gość gość
52 minuty temu, Gość gosc napisał:

no i po co znowu obracasz kota ogonem? twoja teoryjka i tak sie nie klei

nawet jeśli to diabeł gnoi człowieka to BÓG NA TO POZWALA!!! i to już pokazuje jakim jest tyranem, pozwala na to bo uwielbia patrzeć jak ludzie są dręczeni

gdyby naprawdę był taki dobry i kochający to by na to nie pozwolił szatanowi albo by przynajmniej chronił człowieka przed tym złem, a on nie dość ze nie pomoże, nie ochroni to jeszcze na to zło pozwala, bo to tyran ktory uwielbia patrzec na cierpienie ludzi

Diabeł przez Ciebie przemawia. Jesteś w gorącej wodzie kąpany. Wszystko w swoim czasie. Już nie długo nie będzie Diabła, ani cierpień, ani chorób, ani śmierci. Jak będziesz się domagał wszystkiego jak rozkapryszone dziecko, to nic nie wskórasz. Ze swoimi rodzicami też tak postępujesz? "Dawaj bo mi się należy?" Rodzice Cię kochają, ale jak Ty też będziesz ich kochał, to oni zrobią dla Ciebie wszystko. Tak samo jest z Bogiem.

Gość gość
5 godzin temu, Gość Gość gość napisał:

Diabeł przez Ciebie przemawia. Jesteś w gorącej wodzie kąpany. Wszystko w swoim czasie. Już nie długo nie będzie Diabła, ani cierpień, ani chorób, ani śmierci. Jak będziesz się domagał wszystkiego jak rozkapryszone dziecko, to nic nie wskórasz. Ze swoimi rodzicami też tak postępujesz? "Dawaj bo mi się należy?" Rodzice Cię kochają, ale jak Ty też będziesz ich kochał, to oni zrobią dla Ciebie wszystko. Tak samo jest z Bogiem.

ale za co kochać tego Boga tyrana? za to ze mnie stworzył? za to że mnie wpieprzył w to bagno? za to ze mi dał zjeebaną rodzinkę? za to ze jestem chory od urodzenia? za co kuurrrwwwaaa mam temu tyranowi dziękować? i za co go kochać?!!!

Gość PRZEMEK

SMAKOSZ UTRACIŁ WIARĘ I CHCE SIE OBWIESIĆ SZKODA MI TEGO CZŁOWIEKA

Gość Gość gość
3 godziny temu, Gość gość napisał:

ale za co kochać tego Boga tyrana? za to ze mnie stworzył? za to że mnie wpieprzył w to bagno? za to ze mi dał zjeebaną rodzinkę? za to ze jestem chory od urodzenia? za co kuurrrwwwaaa mam temu tyranowi dziękować? i za co go kochać?!!!

Już Ci pisałem, że jak nie podoba się Tobie życie dane od Boga, to je oddaj komuś innemu. Nikt Cię do życia w tym bagnie nie zmusza. Jest dużo ludzi którzy ucieszą się z drugiego życia.

Gość gosc

mi nie wolno zaznać miłości Bożej ani kobiecej, ja mam cierpieć i zdychać w samotności jak wzorowy chrześcijanin,

bo cierpienie się Panu Bogu podoba, a gdy człowiek jest szczęśliwy i kochany (np. przez kobietę, czego ja nigdy nie zaznałem i nie zaznam) to Pan Bóg wtedy jest zły, bo chrześcijanin powinien żyć w ubóstwie samotności i cierpieniu.

Ten kto jest szczęśliwy i radosny, ten pójdzie do piekła

Gość gość

na uczuciowym wisi taki sam temat, ale tam ma już 4 strony

Gość Gość gość
21 minut temu, Gość gosc napisał:

mi nie wolno zaznać miłości Bożej ani kobiecej, ja mam cierpieć i zdychać w samotności jak wzorowy chrześcijanin,

bo cierpienie się Panu Bogu podoba, a gdy człowiek jest szczęśliwy i kochany (np. przez kobietę, czego ja nigdy nie zaznałem i nie zaznam) to Pan Bóg wtedy jest zły, bo chrześcijanin powinien żyć w ubóstwie samotności i cierpieniu.

Ten kto jest szczęśliwy i radosny, ten pójdzie do piekła

Jesteś w błędzie. Skąd masz takie poglądy? Kto Tobie wpoił takie głupoty? To są wymysły jakichś starych zakonników - męczenników - totalne bzdury i nic więcej.

Pismo Święte mówi, że Pan Bóg pragnie szczęścia swoich dzieci. Jak jego dzieci są szczęśliwe, to On również jest szczęśliwy. Niby po co Adamowi stworzył Ewę? Żeby się kochali i byli szczęśliwi. Raj zostanie przywrócony. Będą w nim żyli wszyscy którzy pragną szczęścia. Ty również.

Gość Przemek

SMAKOSZ NIGDY NIE TRAĆ WIARY

Gość gosc
3 godziny temu, Gość Przemek napisał:

SMAKOSZ NIGDY NIE TRAĆ WIARY

Chory jesteś Przemek? Od kiedy ty wspierasz smakosza? Zawsze go tylko gnoić potrafiłeś