Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kat Ballou

Boję się własnego konia!co robic?

Polecane posty

Gość Kat Ballou

Mam ogromny problem i nie wiem co z tym fantem zrobić. Otóż dwa miesiace temu kupilam konia.przez miesiąc był cudownie posłuszny,łagodny i przyjacielski,jeździłam na nim bez żadnych problemów.nagle jednego dnia wszytsko zmieniło się o 180 stopni.Poglaskalam go jak zwykle na powitanie  a on ugryzl mnie mocno w glowe.bylam w szoku,krzyknęła ale nie uderzylam go(zresztą nigdy ode mnie nie dostal).podeszlam by co uspokoić a on znowu zaczął złapać zębami.od tej pory zdarzało mu się zupełnie bez powodu mnie  zaatakować,W absurdalnych sytuacjach,np jak prowadziłam raczej z jego lajnem pobiegł i ugryzl mnie w klatkę piersiową.ostatnio zaatakował mnie już nie na żart jak tylko weszłam na padok.za radą trenera z batem.zaczal do mnie biec kuląc uszy i szczerzac zeby.unioslam ostrzegawcze bat i krzyknelam "odejdź!"A on miał to gdzieś wcale się nie zatrzymał.jak machnelam batem by co dogonić stanął deba.zwialam.teraz się co serio boje.i on to na pewno czuje.jest agresywny i niebezpieczny ale tylko wobec mnie.dla mojego taty ktory go teraz karmi i doglada jest jak aniol.Chyba przegapiłam jak mnie zdominował.co mam teraz robić?rady trenera by iść do niego z batem jak widać są do dupy,kon  nie ma respektu i ewidentnie  chce mi zrobić krzywde;(poradzcie coś proszę...