Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość Friendzone

Skąd mogą się brac myśli o krzywdach i chęci zemsty

Polecane posty

Gość Gość Friendzone

ale takich doznanych wiele lat temu.Jak ktoś cię pobil i upokorzyl,lub zmusił do walki,ktorej nie chciałes,ale nawet 20-30 lat temu.Skąd się bierze powrót myśli o takich zdarzeniach w chwili stresu lub kiepskiej formy.

Gość gość
1 minutę temu, Gość Gość Friendzone napisał:

ale takich doznanych wiele lat temu.Jak ktoś cię pobil i upokorzyl,lub zmusił do walki,ktorej nie chciałes,ale nawet 20-30 lat temu.Skąd się bierze powrót myśli o takich zdarzeniach w chwili stresu lub kiepskiej formy.

z dupy, mi ludzie wyrządzili wiele krzywdy, ale wszystko im wybaczyłem i wspomnienia z nimi związane są dla mnie obojętne.

Gość K4k
Przed chwilą, Gość Gość Friendzone napisał:

Zemsta niszczy mszczącego się...lepiej się odciąć a oni jech się sami pogrążają.. Smutne... 

Gość Gość Friendzone

tak jakby to siedzialo gdzieś w człowieku

Gość Gość Friendzone
1 minutę temu, Gość K4k napisał:

Zemsta niszczy mszczącego się...lepiej się odciąć a oni jech się sami pogrążają.. Smutne... 

Przecież nikt się nie będzie mścić za wydarzenia z dzieciństwa czy z liceum.Tylko skąd powrót myśli o tym,w niespodziewanym momencie.

Gość Gość Friendzone

trudno się mścić za wydarzenia prehistoryczne wręcz,ale czemu tak utkwiły w głowie

Gość Cos w ten deseń
2 minuty temu, Gość Gość Friendzone napisał:

Przecież nikt się nie będzie mścić za wydarzenia z dzieciństwa czy z liceum.Tylko skąd powrót myśli o tym,w niespodziewanym momencie.

Bo tak naprawdę to wszystko co zle,co boli z przeszlosci utknęło w człowieku jak slup soli. Nie rozbity za wczasu, kamienieje i zostaje w nas.idziemy dalej ale ten słup soli bardzo do nas przywiera i sam nie rozkruszy się.Nie ma na to szans.  Czasem jednak po wielu wielu latach,zdarza się spotkać kogoś wyjątkowego, kto widzi że niesiemy w sobie zbyteczny ciężar. I zaczyna pomagac sie go pozbywać. Najpierw nie rozumiesz, czujesz ogromny strach,bol ale brniesz dalej bo juz wiesz że to jedyna droga do pozbycia sie slupa soli...ktory przecież tak ciąży 

Gość K4k
26 minut temu, Gość Gość Friendzone napisał:

trudno się mścić za wydarzenia prehistoryczne wręcz,ale czemu tak utkwiły w głowie

To cóż to za wydarzenia? 

Gość Miss
1 minutę temu, Gość K4k napisał:

To cóż to za wydarzenia? 

Widze ze ty tutaj z jakąś blahą  sprawą a ja tak poważnie 

Gość Gość Friendzone
Przed chwilą, Gość K4k napisał:

To cóż to za wydarzenia? 

np.lanie pasem w wieku kilku lat,zarowno przesadzone jak i zasłużone,np.pobicie na dworcu w liceum przez dresiarza knypka przed którym bym się obronil,ale wyciągnął kastet i złamał mi nos

Gość smart

DZIESIĄTKI, BA, SETKI RAZY POWTARZAJ: UWALNIAM CIĘ OD WSZELKIEJ WINY  i niechaj cię spotyka wszystko, co najlepsze. 

To robota ego jest. A i podpięcia wszelakie mamy. Obejrzyj na youtube Milenę Karpińską  - hipnozy regresyjne.

Gość Gość MHF

np.upokorzenie w sytuacjach w których ktoś przymusil ciebie wręcz do czegoś a jak ulegles to nie dał ci się zmierzyć ze skutkami tego co się stało,

Gość Gość Friendzone

Poza tym szereg sytuacji kiedy się coś sobie wkręcił w głowę coś co w najlepszym razie było mocno przesadzone a na mnie padło wziąć skutki tego,bo nie pozwolił nawet na złe uregulowanie czegoś.

Gość Gość Friendzone
2 minuty temu, Gość Gość Friendzone napisał:

Poza tym szereg sytuacji kiedy się coś sobie wkręcił w głowę coś co w najlepszym razie było mocno przesadzone a na mnie padło wziąć skutki tego,bo nie pozwolił nawet na złe uregulowanie czegoś.

Piszę tu o rodzinie jak i irytująco męczących znajomych.O nich ty nie miales prawa zapomnieć.Oni mieli prawo podejmować jakieś decyzje,a ty zamiast zająć się sobą i iść w swoją stronę,miales być tym,ktory weźmie to na siebie.