Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marta

Moje menu na ten tydzien. Obiady.

Polecane posty

Gość Gość
15 godzin temu, Gość Gość napisał:

A co, Pani tolerancyjna, osoby wierzące i zachowujące piątkowy post powinny się wstydzić? Z jakiej okazji? Czy muzułmanie powinni zrezygnować z Ramadanu, bo jakaś ograniczona mentalnie Polka ich wyśmieje? Dramat.

Pani "wierząca" : radzę się doinformowac na temat własnej religii. W zwykle piątki katolików nie obowiazuje post (bo post jest tylko w Wielki Piątek i w Środę Popielcowa), tylko wstrzemięźliwość. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
2 godziny temu, Gość BIUS napisał:

---------a jak robisz tego kalafiora, tak normalnie jak wszyscy czy masz jakis inny przepis-możesz napisac,

--------co to za zupa kowbojska, napisz cos więcej, moze wypróbuje

 

Oba przepisy pochodzą z bloga Jadłonomia. Najprościej będzie wpisać w wyszukiwarkę "Pieczony kalafior z orzechami  Jadłonomia" oraz "Kowbojska zupa z fasoli Jadłonomia". Kafe niestety lubi blokować posty z linkami.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kiss
20 godzin temu, Gość Marta napisał:

Dzisiaj zupa pomidorowa z makaronem własnej roboty.

Jutro kluski pampuchy kupne i gulasz z wolowiny z pieczarkami i papryka. Do tego surowka z kiszonej kapusty.

Sroda ten sam gulasz z plackami ziemniaczanymi.

Czwartek zupa brokulowa.

Piatek. Dorsz smazony. Surowka z pora i ziemniaki.

Sobota zapiekanka z cukini ziemniakow i mielonego.

Niedziela. Rosol i na drugie udka pieczone z warzywami na parze.

Dziś i jutro spaghetti.

Pojutrze restauracja. 

Piątek i sobota Camembert z surówką.

Niedziela restauracja.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Gosc

Ja kalafiora nacieram oliwa z przyprawami- kumin, chili, sól, nasiona kolendry, ale przede wszystkim wędzona papryka- ona nadaje wspaniały głęboki smak. Piekę do miekkosci- najpierw w folii, potem odkryty. Taki kalafior podany z jogurtem z solą i czosnkiem, do tego ziemniaki z koperkiem i gra muzyka. Czasem robię do tego jajko sadzone albo hummus, żeby dostarczyć bialek.

Też staramy się jeść mniej mięsa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kiss
5 minut temu, Gość Gosc napisał:

Ja kalafiora nacieram oliwa z przyprawami- kumin, chili, sól, nasiona kolendry, ale przede wszystkim wędzona papryka- ona nadaje wspaniały głęboki smak. Piekę do miekkosci- najpierw w folii, potem odkryty. Taki kalafior podany z jogurtem z solą i czosnkiem, do tego ziemniaki z koperkiem i gra muzyka. Czasem robię do tego jajko sadzone albo hummus, żeby dostarczyć bialek.

Też staramy się jeść mniej mięsa.

Brzmi całkiem smacznie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×