Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ktoś ktoś 76

Wypowiedzenie najmu mieszkania komunalnego

Polecane posty

Witam. Rok temu otrzymałam mieszkanie komunalne od gminy, w którym zrobiłam dość spory remont. Mieszkam tu sama z trójką dzieci, w tym jedno niepełnosprawne. Wszystko było dobrze, aż do czerwca gdy straciłam pracę i zaczęły się problemy z płaceniem czynszu. We wrześniu jednak rozpoczęłam nowa pracę i od października zaczęłam spłacać zadłużenie. Jednak z początkiem października otrzymałam pismo z gminy z miesięcznym terminem zapłaty zaległości. Myślałam sobie że zapłacę w październiku część, i w listopadzie resztę i będzie dobrze. Tak też zapłaciłam w październiku dwa czynsze plus dopłata za wodę, jednak z początkiem listopada dostałam wypowiedzenie najmu mieszkania i z dniem 31 grudnia mam opuścić mieszkanie. Tu też moje pytanie... czy mam szansę pozostać na tym mieszkaniu jeżeli w tym miesiącu spłacę resztę zadłużenia plus bieżące opłaty? W jaki sposób rozmawiać z gminą? Zadłużenie na dziś to tylko 1650 zł. 

Gość Gość

Z tego co wiem to z dziećmi nikt ciebie nie wyrzuci z mieszkania 

Wiem, ale może być eksmisja do lokalu socjalnego, gdzie napewno nie chce iść, bo wiem jakie są tam warunki w naszym mieście. Chciałabym spłacić swoje zadłużenie w całości teraz i żeby gmina pozwoliła mi pozostać tu gdzie jestem. Tym bardziej że parę tysięcy wydałam tu na remont. Jutro idę do komunałki i zobaczę co mi powiedzą. 

Gość Gość

Napisz pismo jedno drugie że to jest małe zadłużenie i że jesteś z trójką dzieci powinni uwzglądnić