Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

Też zauważyliście, że na YouTube niektóre kanały z piosenkami dla dzieci trzymają fason i mają klasę, a niektóre to jakiś chłam dla brajanuszy?

Polecane posty

Gość Gość

Weźmy przykład - "Śpiewające brzdące". Piękny akompaniament, bardzo minimalistyczny, np. puzon i fortepian, fortepian i gitara, skrzypce i bębenek. Głosy dziecięce ładne, czyste, śpiew delikatny, żadnych krzyków i okrzyków. Teksty poprawne językowe, przemyślane, poruszające ważne tematy, np. bezpieczeństwa na drodze, numerów alarmowych, szacunku do ludzi i środowiska itd.

Dla porównania - kanał z piosenkami "Smoka Edzia". Podkład muzyczny stworzony za pomocą narzędzi elektronicznych (a nie prawdziwych instrumentów), aranżacja najniższych lotów na poziomie disco polo. Śmieję się, że gdyby usunąć z tych piosenek słowa i wstawić jakiś tekst discopolowy, to nikt by się nie pokapował. Coś na kształt śląskiej biesiady w połączeniu z polskimi latami 90' w remizie w Białymstoku. Śpiew głośny, hałaśliwy, pełno wrzasków i mocnego łubu-dubu, jak dla bandy naćpanych osiłków na imprezie techno. Teksty niedopracowane, częste błędy językowe.

Macie podobne lub inne spostrzeżenia?

Gość gosc

serio ? dlugo ci zajelo zauwazenie ,ze 90% yt to chlam?

Gość Gość
Przed chwilą, Gość gosc napisał:

serio ? dlugo ci zajelo zauwazenie ,ze 90% yt to chlam?

Nie tak znowu długo, od razu to rzuciło mi się w oczy.

Gość gosc
2 minuty temu, Gość Gość napisał:

Nie tak znowu długo, od razu to rzuciło mi się w oczy.

ja kiedys szukałam  dla syna poslkich piosenek na yt i niestety nic nie znalazłam. ten smok to porazka i właczam mu angielkie,Mieszkamy w uk wiec choć na topie,ale chcialabym,zeby dziecko znało tez polskie przyspiewki. Po angielsku tez jest chyba 2 kanały warte uwagi, poza tym swinka peppa, małe krolestwo i tyle.

Gość gość

Moje dziecko bardzo lubi Śpiewanki ...polecam 🙂

Gość Gość
1 godzinę temu, Gość gosc napisał:

ja kiedys szukałam  dla syna poslkich piosenek na yt i niestety nic nie znalazłam. ten smok to porazka i właczam mu angielkie,Mieszkamy w uk wiec choć na topie,ale chcialabym,zeby dziecko znało tez polskie przyspiewki. Po angielsku tez jest chyba 2 kanały warte uwagi, poza tym swinka peppa, małe krolestwo i tyle.

Spróbuj mu włączyć "poleczkę" śpiewających brzdąców  🙂 

Gość Gość

Nie odpisujecie, bo głupio Wam, że same włączacie dzieciom ten chłam?

Gość Gość
6 minut temu, Gość Gość napisał:

Nie odpisujecie, bo głupio Wam, że same włączacie dzieciom ten chłam?

Nie no co ty, ja 24 na dobę sama czytam bajeczki i śpiewam piosenki. Nie mam nic innego do roboty 😄 moj 3 latek lubi świnke peppe, Dave nad Eva po angielsku, czas od czasu włączam mu jakies bajki od Pixar, ostatnio struś pędziwiatr go zainteresował, tom and jerry. Ale skupia się na kilka minut,a później zajmuje się czym innym. Nie lubię zbędnego hałasu w domu więc tv mam wyłączony jeśli nikt nie oglada..A te dziecięce programy są często zbyt głośne i nic nie wnoszą. Ja tego słuchać nie mogę. 

Gość Gość

Edzio to dno dla prostaków. W niektórych animacjach dzieci pokazują język, opluwają i przedrzeźniają kolegów.