Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość silwerka

Włosy siwe - stan przejściowy

Polecane posty

Gość silwerka

Stan obecny: włosy siwe, zafarbowane na ciemny brąz, z siwym odrostem (kilka cm), krótkie

Stan chciany: włosy siwe i nigdy więcej farbowania

Plan: żeby fryzjerka ten sztuczny ciemny brąz zafarbowała na siwo, zgodnie z kolorem naturalnego odrostu; niech sobie tak rosną, będą tylko co jakiś czas podcinane, aż pewnego razu wszystkie będą naturalnie siwe na całej długości

Pytanie: da się tak, to znaczy żeby jedno zafarbowanie na siwo wystarczyło i nie trzeba tego powtarzać?

Gość właścicielka siwych włosów

Teoretycznie mogłaby Ci ściągnąć kolor, wybielić i nałożyć farbę. Mam znajoma która to zrobiła, ale koniec końców żałowała bo włosy wyglądały ślicznie u fryzjera ale potem w domu po umyciu, bez całej dozy profesjonalnych kosmetyków, widać jak bardzo zostały zniszczone. 
W sumie zależy w jakim stanie są Twoje włosy, czy są cienkie/ grube. Ja chciałam też przejść ‚na szybko’ z ciemnego blondu na szare włosy i skończyło się na ich spaleniu 😕 zajęło mi dużo czasu i dużo suplementów żeby doprowadzić je do ładu i musiałam dużo ściąć. 
Radziłabym Ci zrobić to stopniowo. Zacząć może od balayage?
Inna rzecz ze takie włosy wymagają specjalnej pielęgnacji (fioletowe szampony etc) żeby utrzymał się chłodny kolor. Inaczej zaczną żółknąć. No i tak trzeba będzie powtórzyć za jakiś czas, bo niestety takie kolory farb się ‚zmywają’, blakną.