Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Oliwia

Mama zabrania mi kupować ubrań w lumpeksie

Polecane posty

Gość Oliwia

Mam 17 lat i interesuje się moda. Lubię czasem jakieś oryginalne ubrania które nie leza w ilościach masowych w sieciówkach. Niestety mama odkryła ze tam chodze i kupuje używane ubrania. Zrobiła mi ogromna awanturę ze jeszcze ktoś mnie tam zobaczy, ze przynoszę wstyd i już nie mam chyba co robić. Mama jest lekarka rodzinna i bardzo się przejmuje kto co o nas powie. Bardzo liczy się dla niej prestiż. Jak ja przekonać do swojej racji? Czy już nie mam zupełnie szans i to ja zle robię?

Gość ollo

Cóż, wspólczuję. Kuzynka jest ordynatorem i tez czasem w lumpeksie kupuje. To nie ma nic wspolnego z zawodem. Ludzie swiadomi ekologicznie kupuja rzeczy uzywane. To nie wstyd, wręcz przeciwnie, jest w bardzo dobrym tonie i ma sens.

Gość mania

tylko nie kupuj takich rzeczy jak dildo czy kulki analne w rzeczach używanych

Gość gość

Ja nie jestem lekarzem a w lumpeksie byłam raz. Poszlam ze znajoma, która fajnie się ubiera w lumpeksie i postanowilam poszukać czegoś dla siebie. Nic nie znalazlam, smród mnie zrazil, źle się tam czułam. Nie poszlam wiecej i nie chcialabym żeby moje córki chodzily, ale awantur z tego powodu nie byłoby na pewno. Starsza też ma 17 lat, interesuje się modą i wyszukuje sobie nowe ubrania bez problemu, ale gdyby chciała poeksperymentować to nie robilabym problemu mimo mojej niechęci. Rozumiem Twoją mamę, chociaż może nie powinna reagować tak mocno. Wszystkie doświadczenia są potrzebne.