Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalmiwas paszczury

Rozwalają mnie te żale panienek z tego forum, że pensja 2k to mało i wstyd, podczas kiedy większosc kobiet tyle zarabia

Polecane posty

Gość Ona
15 minut temu, Gość gregreg napisał:

no to super rownowaga, facet stawia dom a ona z łachy mu zrobi jakis ch0jowy obiad.. daj spokoj dziecinko

Nie z lachy, tylko z miłości. Ma we mnie wsparcie, uczucie, przyjaciółkę i kochankę. Ja również pracuje i zarabiam i to powyżej średniej krajowej. Gotować umiem, nie martw sie zazdrosniku. Jak no nazywasz 'ch0jowego' obiadu bym nie podala ukochanemu mężczyźnie. 

1 godzinę temu, Gość Kiss napisał:

Mam nadzieję, że gotować i brać wolne na dziecko też?

Gotować - oczywiście. Nie wyobrażam sobie, że żona/dziewczyna miałaby mi gotować, gdy nie chce tego robić, nienawidzi (niektóre lubią). Wolne na dziecko? Też po równo. Tyle że jak dziecka nie chcę za nic w świecie. Obowiązki same.

19 minut temu, Gość Nansf napisał:

@marcin_wawa dlaczego twój avatar wyglada jak 10-letni chłopczyk w make-upie i peruce?

Z przypadku. Mój awatar nic a nic mnie nie obchodzi.

Gość gerger
15 minut temu, Gość Ona napisał:

Nie z lachy, tylko z miłości. Ma we mnie wsparcie, uczucie, przyjaciółkę i kochankę. Ja również pracuje i zarabiam i to powyżej średniej krajowej. Gotować umiem, nie martw sie zazdrosniku. Jak no nazywasz 'ch0jowego' obiadu bym nie podala ukochanemu mężczyźnie. 

nie łżyj.. kobiety nie potrafią kochac

Gość abcd

2 godziny temu, Gość Anty Bazyl napisał:

Kobieta nie jest od zarabiania na rodzinę. Kobieta ma być ładna i miła. Mezcyzna ma być silny i zaradny. 

Ról społecznych nie odwrocisz nieudaczniku 🙂

Co to za szowninistyczny tekst!? Mamy 2019 a nie 1900 rok!

Gość Gość
21 minut temu, Gość gerger napisał:

Owszem potrafią. Pieniądze 😂

Gość Gość

Żadna z moich koleżanek, która lata temu pracowała w sklepie już tam nie pracuje. Teraz większość zarabia dużo lepiej, często poważną kasę. To jest praca na start dla większości ludzi. Incel 10 lat starszy z taką samą pensją, to jest śmiech dla takiej młodej panienki ze sklepu. Duża część z nich ma też urodę i mogą za samą urodę celować wyżej. Moja przeciętnie ładna koleżanka w czasach, gdy pracowała w sklepie co chwilę dostawała propozycje randek od dzianych klientów tegoż sklepu. I wbijcie sobie do głowy, że facet powinien mieć przynajmniej minimalnie wyższą pozycję społeczną, żeby być atrakcyjnym dla kobiety. A jeżeli zawodowo jesteście w tym samym miejscu co młodsza kobieta, to nie ma szans, chyba że z urodą 10/10

Gość Proste
8 minut temu, Gość Gość napisał:

Żadna z moich koleżanek, która lata temu pracowała w sklepie już tam nie pracuje. Teraz większość zarabia dużo lepiej, często poważną kasę. To jest praca na start dla większości ludzi. Incel 10 lat starszy z taką samą pensją, to jest śmiech dla takiej młodej panienki ze sklepu. Duża część z nich ma też urodę i mogą za samą urodę celować wyżej. Moja przeciętnie ładna koleżanka w czasach, gdy pracowała w sklepie co chwilę dostawała propozycje randek od dzianych klientów tegoż sklepu. I wbijcie sobie do głowy, że facet powinien mieć przynajmniej minimalnie wyższą pozycję społeczną, żeby być atrakcyjnym dla kobiety. A jeżeli zawodowo jesteście w tym samym miejscu co młodsza kobieta, to nie ma szans, chyba że z urodą 10/10

I przyrodzeniem 20 cm. 

Gość gość
2 godziny temu, Gość ki3dys napisał:

dzisiejsze kobiety w ogole nie gotują , rozumiesz? bo nie potrafią.. są zbyt wygodne i puste, taka prawda

hmmm, myslałam ze pusty to tak jak stanowi słownikowa definicja tego słowa:

«taki, który prowadzi beztroskie, pozbawione wartości i celu życie»

«wyczerpany emocjonalnie lub intelektualnie».

Więc  to raczej ogólny system wartości a nie konkretna czynność stanowi o braku pustoty lub nie. Gotowanei samo w sobie to zadna wartość moralna. Można np. pracować w hospicjum dla dzieci chorych na raka  i temu sie poświęcac, a nie gotować obiadów . I nie bedzie sie pustym. Tak samo można dbać o rodzinę na inne sposoby niż tylko gotując. A tylko gotująć i będąc przy okazji np puszczalska, albo wredną, albo pijaczką nie nawywa sie pełności

Gość karolajkm

no a dlaczego nie?

Gość Gość
14 minut temu, Gość Proste napisał:

I przyrodzeniem 20 cm. 

Uroda 10/10 jak dla mnie zawiera solidne wyposażenie w punktacji 😁

Gość Proste
3 minuty temu, Gość Gość napisał:

Uroda 10/10 jak dla mnie zawiera solidne wyposażenie w punktacji 😁

A to nie wiedziałam. Wolalam doprecyzować 😉

Gość gość
2 godziny temu, Gość gerger napisał:

wiemy , wiemy, bolesny przypadek, którego nawet matka nie kochała

Gość abcd

28 minut temu, Gość Gość napisał:

I wbijcie sobie do głowy, że facet powinien mieć przynajmniej minimalnie wyższą pozycję społeczną, żeby być atrakcyjnym dla kobiety. A jeżeli zawodowo jesteście w tym samym miejscu co młodsza kobieta, to nie ma szans, chyba że z urodą 10/10

Dla mnie to przynajmniej niekonsekwente, od lat walczycie o równouprawnienie i to jest OK. A przy równouprawnieniu trzeba liczyć się z tym, że będą mężczyźni o takiej samej pozycji zawodowej, o lepszej, ale i o gorszej, i wszystkich będzie zbliżona ilość. Niby dlaczego mężczyzna musi być w związku na wyższej pozycji społecznej?

A jak kobieta awansuje wyżej to co? Wniosek o rozwód i szukanie silniejszego mężczyzny? A jak mężczyzna poważnie zachoruje? To kopa mu w tyłek i szukać lepszego? Do tego ma to cało równouprawnienie prowadzić?

Gość gosc

Kolejny de.bil wyciągający wnioski z doopy 😄 

To, że większość kobiet stanowią kasjerki, to oczywiście wg tego durnia oznacza automatycznie, że nie ma kobiet na średnich/wyższych stanowiskach lub w lepiej platnych zawodach.

Wiesz, że połowę osób na studiach lekarskich. stanowią kobiety? Myślisz, że ona też będą zarabiać 2 tys? 😄 

A wiesz, ze nawet taka kasjerka ma często ponad 2000 na rekę? Kasjerki w galeriach handlowych mają więcej. Moja znajoma np. ma 2600. 

Gość Gość
3 minuty temu, Gość gosc napisał:

To, że większość kobiet stanowią kasjerki, to oczywiście wg tego durnia oznacza automatycznie, że nie ma kobiet na średnich/wyższych stanowiskach lub w lepiej platnych zawodach.

Wiesz, że połowę osób na studiach lekarskich. stanowią kobiety? Myślisz, że ona też będą zarabiać 2 tys? 😄 

A wiesz, ze nawet taka kasjerka ma często ponad 2000 na rekę? Kasjerki w galeriach handlowych mają więcej. Moja znajoma np. ma 2600. 

Większość będzie pracowała w państwowej służbie zdrowia za troszkę więcej niż 2000. 

Gość statystyki podaje

Autor wprowadza w błąd.

Wystarczy zobaczyć statystyki:

media.pracuj.pl/28159-wynagrodzenie-polek-w-2017-roku-czy-kobiety-nadal-zarabiaja-mniej

Średnia pensja kobiet z 2017 roku to 3000-3500 tys netto (zależy od umowy), a mężczyzny : 3500-4200 netto.

Więc różnicy jakiejś bardzo dużej nie ma. 

Gość gość
2 minuty temu, Gość Gość napisał:

Większość będzie pracowała w państwowej służbie zdrowia za troszkę więcej niż 2000. 

tylko ze będzie miała też po 5 etatów po róznych przychodniach i wyciągnie  odpowiednio duzo kasy

Gość grrgerg
7 minut temu, Gość gosc napisał:

a moja znajoma pracuje w sklepie w galerii handlowej i nie zarobila nigdy jeszcze nawet 2 tysiace, chcesz o tym dalej gadac?

ps. no i co z tego, ze wiele kobiet zarabia wiecej ? (malo tak naprawde kobiet zarabia wiecej) ? chodzi o to ze te same kobiety szydzą z takich zarobków u faceta a same nie zarabiaja wiecej, o to chodzilo

Gość grrgergge
3 minuty temu, Gość statystyki podaje napisał:

Autor wprowadza w błąd.

Wystarczy zobaczyć statystyki:

media.pracuj.pl/28159-wynagrodzenie-polek-w-2017-roku-czy-kobiety-nadal-zarabiaja-mniej

Średnia pensja kobiet z 2017 roku to 3000-3500 tys netto (zależy od umowy), a mężczyzny : 3500-4200 netto.

Więc różnicy jakiejś bardzo dużej nie ma. 

a ty wiesz durniu na czym polega SREDNIA na tym, ze twoj szef zarabia milion a 1000 osób pod nim 2k .. i srednia wychodzi 3.5..

wiec jak ty sie kierujesz SREDNIA tzn ze jestes idi0tą

2 minuty temu, Gość gość napisał:

tylko ze będzie miała też po 5 etatów po róznych przychodniach i wyciągnie  odpowiednio duzo kasy

no.. i bedzie w tym przypadku 20h w pracy i spac bedzie chyba po smierci, zastanow sie co ty mowisz idi0t0

Gość gość
10 minut temu, Gość abcd napisał:

Dla mnie to przynajmniej niekonsekwente, od lat walczycie o równouprawnienie i to jest OK. A przy równouprawnieniu trzeba liczyć się z tym, że będą mężczyźni o takiej samej pozycji zawodowej, o lepszej, ale i o gorszej, i wszystkich będzie zbliżona ilość. Niby dlaczego mężczyzna musi być w związku na wyższej pozycji społecznej?

A jak kobieta awansuje wyżej to co? Wniosek o rozwód i szukanie silniejszego mężczyzny? A jak mężczyzna poważnie zachoruje? To kopa mu w tyłek i szukać lepszego? Do tego ma to cało równouprawnienie prowadzić?

problem w tym  ze który facet bedzie sie czuł dobrze będąc gorszym od zony i  będąc bardziej na jej utrzymaniu niz swoim? Ilu zniesie zamianę ról? potem zaczna sie płacze ze wam nie staje, bo sie czujecie wykastrowani i koledzy sie śmieja

Gość gość
2 minuty temu, Gość grrgergge napisał:

a ty wiesz durniu na czym polega SREDNIA na tym, ze twoj szef zarabia milion a 1000 osób pod nim 2k .. i srednia wychodzi 3.5..

no.. i bedzie w tym przypadku 20h w pracy i spac bedzie chyba po smierci, zastanow sie co ty mowisz idi0t0

to że  lekarze tak pracują i tyle. I będą pracować tyle bo jest ich coraz mniej, a ta praca wciąga. I nie wyzywaj ... bo ci też pojadę po galotach . Ze też z ciebie zawsze prymitywny cham i odpad wylezie, a potem płacz....ojej nikt mnie nie chce. Pewnie na mordzie juz masz to chamstwo wypisane i z daleka widac

Gość Gość

Jako mężczyzna przyznaje rację tej pani tutaj. Facet musi być wyżej niż kobieta w hierarchii, inaczej to nie wypali. Zauważ że bardzo wiele kobiet ktore zrobiły karierę w międzyczasie zostały rozwodkami. 

Ja osobiście nie wytrzymalbym sytuacji gdzie kobieta jest "lepsza" niż ja. 

Gość gergerg
3 minuty temu, Gość gość napisał:

problem w tym  ze który facet bedzie sie czuł dobrze będąc gorszym od zony i  będąc bardziej na jej utrzymaniu niz swoim? Ilu zniesie zamianę ról? potem zaczna sie płacze ze wam nie staje, bo sie czujecie wykastrowani i koledzy sie śmieja

kazdemu facetowi staje... wystarczy ze kobieta sie postara, no chyba, ze to dla was za duzo, aby reka pomachac kija??

i co. jak kobieta awnasuje to zamiast sie cieszyc razem z nią to mam ja rzucic bo rzekomo mam sie zle czuc? ty widzisz co ty piszesz kr3tynko?? boze jaka idi0tka...

Gość gergerg
3 minuty temu, Gość gość napisał:

kazdemu facetowi staje... wystarczy ze kobieta sie postara, no chyba, ze to dla was za duzo, aby reka pomachac kija??

i co. jak kobieta awnasuje to zamiast sie cieszyc razem z nią to mam ja rzucic bo rzekomo mam sie zle czuc? ty widzisz co ty piszesz kr3tynko?? boze jaka idi0tka...

Gość co to za bzdety
3 minuty temu, Gość grrgergge napisał:

ty jesteś ...ą, tepaku, twierdząc iż większość kobiet zarabia 2000 - może na twojej wsi 😄 

studiowałam w wawie i kazda moja znajoma zaraz po studiach miała minimum 3500 netto, więc zamilcz

Gość Gość
1 minutę temu, Gość gergerg napisał:

Haha jaki patol. Pomacham ręka spuścić się i to jest seks w wykonaniu prymitywa. Musisz jēbac jak żul i ogólnie być obleśny pod każdym względem biorąc pod uwagę twoje prostackie teksty. Typowy seba z dyskoteki w dresach. 

Gość skoncz sie osmieszac durni
10 minut temu, Gość grrgergge napisał:

Ta\k, tak, każdy lekarz z prywatną działanością pracuje po 20 h 😄  Za kazdą prywatną wizytę lekarze biorą średnio 150 zł, więc oblicz sobie ile to jest, jeżeli ma np. 10 pacjentów akurat tego dnia 😄 

Przecież autort tego tematu  to jest jakimś kompletny deb.il z zerową wiedza o swiecie.

Podejrzewam,że to ten duren arystocvveles - tępy wieśniak, fizyczny robol, który nie ma pojęcia o swiecie, a pieprzy takie bzdury.

Gość skoncz sie osmieszac durni
10 minut temu, Gość grrgergge napisał:

Ta\k, tak, każdy lekarz z prywatną działanością pracuje po 20 h 😄  Za kazdą prywatną wizytę lekarze biorą średnio 150 zł, więc oblicz sobie ile to jest, jeżeli ma np. 10 pacjentów akurat tego dnia 😄 

Przecież autort tego tematu  to jest jakimś kompletny deb.il z zerową wiedza o swiecie.

Podejrzewam,że to ten duren arystocvveles - tępy wieśniak, fizyczny robol, który nie ma pojęcia o swiecie, a pieprzy takie bzdury.

Gość gość
6 minut temu, Gość gergerg napisał:

a skąd ty możesz wiedzieć jak od przedwojny nie rooochasz.I jaka kobieta, t nie masz i nie będziesz miał żadnej kobiety, ani biednej ani awansujacecej,. Poczytaj Lwa -Starowicza, seksuologa, co pisze o facetach w związkach w których  kobieta jest wyżej w hierarchii,. Ok możesz być wyjątkiem, który by sie porobił jakby wreszcie jakaś baba go przeleciała i jeszcze dała 50 zł na Mc Donaldsa, ale mowa o meżczyznach a nie o tobie.  I dalej nie umiesz bez wyzwisk odpadzie?