Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fałszywy ton

przez 4 lata pracy zdołałem odłożyć 6 tysięcy, to duzo?

Polecane posty

Gość fałszywy ton

dodam, ze mam bardzo duzo wydatków.. przy samej pensji odchodzi mi z miejsca około 1200zł a zarabiam obecnie około 2.5k , tak od roku a wczesniej moje pensje oscylowały w wysokosci 1800zł a przez pierwszy rok pracy zarabiałem 800-1200zł,  to jak myslicie?wydaje mi sie, ze calkiem nieźle

mam znajomego ktory pracuje juz 20 lat, zarabia około 3.5 i dosłownie  ani grosza nie odłozył, zyje od 1 do 1 co miesiąc

Gość Ula laa

Na co zbierasz? Jeśli na czarną godz też dobrze, super że dajesz radę. 

Tylko się nie glodz. 

Gość fałszywy ton
8 minut temu, Gość Ula laa napisał:

Na co zbierasz? Jeśli na czarną godz też dobrze, super że dajesz radę. 

Tylko się nie glodz. 

nie głodze się 😄 wręcz przeciwnie, na nic sobie praktyczne nie oszczędzam, a na co zbieram? w sumie na nic.. na tzw. black hours jak to nazwalas.. po prostu lubie kiedy wiem, ze cos tam mam

Gość Gość

Dlaczego zarabiasz tak mało?  Jesteś, chyba, młody więc powinieneś więcej. 

Gość fałszywy ton
7 minut temu, Gość Gość napisał:

Dlaczego zarabiasz tak mało?  Jesteś, chyba, młody więc powinieneś więcej. 

mam 32 lata, więc nie taki młody..

jak to czemu? bo tyle płaci pracodawca.. nie mam zadnego fachu ani wykształcenia zeby moc wymagac wiecej i szukac innej pracy

Gość Gość
2 minuty temu, Gość fałszywy ton napisał:

mam 32 lata, więc nie taki młody..

jak to czemu? bo tyle płaci pracodawca.. nie mam zadnego fachu ani wykształcenia zeby moc wymagac wiecej i szukac innej pracy

Jeśli masz prawo jazdy kat B daje Ci 3700 na rękę, kat C 4700

Pracujesz Max 8 godzin albo i mniej, codziennie wracasz do domu. 

Gość Katarzyna

Biorąc pod uwagę, że większość ludzi nic nie odkłada to i tak dobrze ... ja też mam oszczędności i na nic specjalnie nie odkładam, ale też lubię wiedzieć, że coś tam i być spokojną, że w razie czego mam. I też niczego sobie nie odmawiam ... a dzięki oszczędnością tym bardziej nie muszę się ograniczać. Jestem też spokojna, że jak stracę pracę to zawsze mam ... 6 tysięcy to i tak dużo ... 

Gość ffałszywy ton
14 minut temu, Gość Gość napisał:

Jeśli masz prawo jazdy kat B daje Ci 3700 na rękę, kat C 4700

Pracujesz Max 8 godzin albo i mniej, codziennie wracasz do domu. 

ok, to daj mi prace za 3700 na reke na kat. b i 8h dziennie, smialo

Gość Gość
7 minut temu, Gość ffałszywy ton napisał:

ok, to daj mi prace za 3700 na reke na kat. b i 8h dziennie, smialo

Pruszków koło Warszawy, pasuje?

Gość Gość

3700 na busa, bo myślę że to masz na myśli, to przeciętna stawka.  Ja na takim autku mam 180 PLN dniowki i robię codziennie trasę Olsztyn Warszawa Olsztyn.  

Gość Katarzyna
10 minut temu, Gość Gość napisał:

Pruszków koło Warszawy, pasuje?

Nie każdy mieszka koło Pruszkowa koło Warszawy i nie każdy ma zamiar się przeprowadzać do Warszawy ... Ja nawet minimalnej nie mam ... bo tylko 1200 zł ... i nie zamierzam się do Warszawy przeprowadzać ... 

Gość Katarzyna

Miesięcznie ... tak bardzo mało ... 

Gość Gość
Przed chwilą, Leżaczek napisał:

1500 rocznie?  Bardzo bardzo bardzo bardzo bardzo mało. 

Skończ udawać byznesmena jełopie. Jestes bezrobotnym maniakiem chomikowania który mieszka ze stara więc nie pozuj na wielkiego znawce oszczedzania bo w takich warunkach to każdy dèbil może oszczędzać. Ciekawe z czego trzepiesz te swoją słynną kasę. Z kuroniowki na pewno nie bo nie jestes skalany 1 dniem uczciwego nawet najgorszego etatu. Pewnie matka ma jakąs emeryturę i rentę a ty bierzesz coś z pfronu a udajesz że nie. Rzygać się chce od twoich wynurzen. 

Gość Gość

125 zl miesięcznie czyli grosze

Gość Gość

Znowu arystocweles

Gość Gość

Odkładam 6000 miesięcznie, bez sk0nczonych studiów. 

Gość Mały Yoda

Studia w niewielkim stopniu korelują z zarobkami.

Gość Yessirr

Ja tam 6k zarabiam srednio w 2 miesiace majac 18 lat w 3 klasie liceum.

Zarabiam na resselu drogich butow limitowanych.

Gość gregerg

dla wielu osób nawet te 2k miesiecznie to szczyt mozliwosci, wiec zamkanc m0rdy smiecie

Gość gosc

6 tysięcy w 4 lata, to moim zdaniem bardzo mało autorze. Przecież to jest średnio 125 zł miesięcznie. Gdybyś odkładał choć 80 zł więcej to dziś miałbyś ok 9 tysięcy. Ale jak ktoś już wyżej napisał - lepsze niewielkie oszczędności niż zerowe 🙂 Zwłaszcza,ze nie zbierasz na nic konkretnego. To i tak lepiej mieć te 6 tysięcy w 4 lata niż nic, jak Twój kumpel który lepiej zarabia i moze naprawde zebrac niezłą sumkę 🙂 

Ja też zarabiam 2,5 i udało mi się w rok oszczędzić tyle co Tobie 🙂 Kiedyś obiecałam sobie, ze jak znajdę stałą pracę będę odkładać (też bez celu, ot na czarną godzinę) i tak z żelazną konsekwencją odkładałam 500zł miesięcznie i cały budżet planowałam biorąc pod uwagę tylko pozostałą część wypłaty. 

Gość gio
2 godziny temu, Gość Katarzyna napisał:

Nie każdy mieszka koło Pruszkowa koło Warszawy i nie każdy ma zamiar się przeprowadzać do Warszawy ... Ja nawet minimalnej nie mam ... bo tylko 1200 zł ... i nie zamierzam się do Warszawy przeprowadzać ... 

1200 to chyba na pół etatu, chyba tylko dorabiasz do pensji faceta albo z matką mieszkasz

Gość gergrege

do tych wszystkich ludzi, którzy mowia, zeby isc na studia aby zarabiac- smieszni jestescie

znam conajmniej 5 osob, ktore sa po studiach typu zarzadzanie i marketing i pracuja w magazynach, zabkach, mcd...

ja sam jestem po studiach i jezdze na kurierce za 2.5

studia dzisiaj mozna sie glebowko w d0pe wsadzic (poza wyjatkami typu medycyna )

Gość Gość
3 minuty temu, Gość gergrege napisał:

do tych wszystkich ludzi, którzy mowia, zeby isc na studia aby zarabiac- smieszni jestescie

znam conajmniej 5 osob, ktore sa po studiach typu zarzadzanie i marketing i pracuja w magazynach, zabkach, mcd...

ja sam jestem po studiach i jezdze na kurierce za 2.5

studia dzisiaj mozna sie glebowko w d0pe wsadzic (poza wyjatkami typu medycyna )

Jestem z branżą kurierską związany od kilku lat, kurierzy zarabiają znacznie więcej. Przez ostatnie 3-4 lata popyt na kierowców wzrósł tak że są panami sytuacji. 

Gość gerger
22 minuty temu, Gość Gość napisał:

Jestem z branżą kurierską związany od kilku lat, kurierzy zarabiają znacznie więcej. Przez ostatnie 3-4 lata popyt na kierowców wzrósł tak że są panami sytuacji. 

no to masz zle dane bo ja robie od roku w kurierce i zarabiam 2.5, kat.b bo ci co jezdza na C to maja 3.5 około

Gość Gość
1 godzinę temu, Gość gerger napisał:

no to masz zle dane bo ja robie od roku w kurierce i zarabiam 2.5, kat.b bo ci co jezdza na C to maja 3.5 około

To jesteś dymany albo masz łatwą trasę, rejon.