Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Angelika

Samodzielna nauka angielskiego

Polecane posty

Gość Angelika

Witajcie

Nie pomyślałabym wcześniej, że kiedyś będę prosić o radę lub sprawdzone sposoby na to jak nauczyć się angielskiego. Bardzo chciałabym w końcu nauczyć się języka, uczę się już kilka lat. Na angielski wydałam bardzo dużo pieniędzy, chodziłam na korepetycje i do szkoły językowej..Wydawało mi się na początku pewnie efekty przyjdą później i tak wmawiałam sobie przez ponad 5 lat. 

Znajomi mówili, żebym tego tak nie zostawiła i się nie poddawała i walczyła dalej. Nigdy nie brałam pod uwagę nauki w domu, bo wydawało mi się że jest ona bez sensu. Teraz właśnie myślę nad nauką w domu, nie wiem czy dam radę się sama zmotywować. Chciałabym się wkońcu nauczyć mówić. 

Co mi radzicie? 

Gość mania

Masz racje nie ma co się poddawać, poszukaj opinie o kursach onlie. Życzę powodzenia na pewno dasz radę!

Gość kondzio

Tyle czasu nie zauwazyłaś, że jest coś nie tak? Przykro mi trochę, bo faktycznie musiałaś na to wydać dużo pieniędzy. 

Polecam aplikację duolingo, ale wiadomo jako dodatek. Może ktoś zna jakieś kursy online? 

Gość Aldona Jaworek

Mój mąż uczył się z kursem Enlinado i w ciągu 2 miesięcy zrobil bardzo duży progres. To była jego samodzielna decyzja o nauce w domu nikt go nie zmuszał. Sam się zmotywował do nauki, widziałam że uczestniczył w darmowych lekcjach kursu na facebooku. Wartościowy kurs z motywacją do pracy. (mój mąż nigdy nie był dobry z języka) Teraz uczy się codziennie, czasami jest to 5 minut a czasami więcej, ale ma styczność z językiem. Zobacz sobie darmową lekcję może u Ciebie się sprawdzi.

Nie poddawaj się, tyle już poświęciłaś to nie ma się zniechęcać. 

Gość Monika

Mój brat też chodził do szkoły przez kilka lat z efektami bywało różnie w końcu powiedział do mamy, że już nie chce chodzić do szkoły. Mama twierdzi, że jemu nie chciało się uczyć, ale ja znam inną historię. 

Nie oceniam szkół językowych, ale dla mnie to przykre, że ktoś chodzi przez kila lat i nie potrafi później się porozumiewać. Sama nie raz nadziałam się, że chciałam coś komuś wytłumaczyć i nagle się zablokowałam. 

56 minut temu, Gość Angelika napisał:

Witajcie

Nie pomyślałabym wcześniej, że kiedyś będę prosić o radę lub sprawdzone sposoby na to jak nauczyć się angielskiego. Bardzo chciałabym w końcu nauczyć się języka, uczę się już kilka lat. Na angielski wydałam bardzo dużo pieniędzy, chodziłam na korepetycje i do szkoły językowej..Wydawało mi się na początku pewnie efekty przyjdą później i tak wmawiałam sobie przez ponad 5 lat. 

Znajomi mówili, żebym tego tak nie zostawiła i się nie poddawała i walczyła dalej. Nigdy nie brałam pod uwagę nauki w domu, bo wydawało mi się że jest ona bez sensu. Teraz właśnie myślę nad nauką w domu, nie wiem czy dam radę się sama zmotywować. Chciałabym się wkońcu nauczyć mówić. 

Co mi radzicie? 

Oglądaj dużo filmów i programów tylko z dobrymi napisami. Do jakiś kurs audio i będziesz z czasem potrafiła coraz lepiej rozumieć mowę po angielsku. Ale żeby samemu dobrze mówić i pisać to bez odpowiedniego nauczyciela bardzo trudne, chociaż nikt nie mówi że się nie da. 

Gość andziax

Filmy też dobry pomysł, ale wiesz dla początkujących warto wybierać treści dla początkująych. Szybko można się zrazić oglądając filmy, bo ich tematyka jest zróżnicowana.