Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Noowa

Pracuję kilka dni doslownie i jestem traktowana coraz gorzej. Co robić?

Polecane posty

Gość Noowa

Pracuję w sklepie od kilku dni i o ile na początku było ok to potem było coraz gorzej. To nie jest moja pierwsza praca w sklepie. Na razie wykładam towar, sprzątam. Takie typowe podstawowe prace. Niestety koleżanki zaczęły się coraz dziwniej do mnie odnosić. Tak jakby chamsko. Może faktycznie jestem trochę wrażliwa, ale widzę różnicę kiedy rozmawiają między sobą. Nie wiem nawet co się stało. Nie miałam żadnej wielkiej wpadki. Po za jedną, ale to nie było z mojej winy i nawet się nie broniłam tylko przyjęłam to za fakt, że to moja wina. Nie było mnie wtedy tydzień, więc nawet nie wiedziałam, że ktoś mi coś przypisał. Co robić? Pierwszy raz się z tym spotykam. Nie mówię, że w poprzednich było idealnie, ale tu jest dosyć dziwnie.

Gość gosc

Normalka, twoje kolezanki pokazuja wladze, tym samym staraja sie umocnic swoja pozycje. Olej to, nie bierz do siebie, nie mysl o tym. Jak im pokazesz, ze sie przejmujesz, ze ich zachowanie ciebie drazni lub boli, to bedziesz na straconej pozycji, zrobia z ciebie ofiare i tego nie odwrocisz. Pamietaj, ze one w ten sposob bronia sie przed redukcja etatow, im wiecej one wiedza, i im mnie ty wiesz (lub im mniej jestes zinegrowana z grupa) tym lepiej dla nich. Dlatego rob swoja prace, badz pewna siebie i miej na nie wywalone. Jak zobacza, ze ciebie to nie rusza, to dadza sobie spokoj po pewnym czasie. Pemietaj, ze do pracy idziesz pracowac, a nie po to by nawiazywac przyjaznie.