Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Praca czy związek? Co byscie wybrali?

Polecane posty

Gość gość

Wyobraźcie sobie, że trafia wam sie super praca, ale niestety oddalona od was mniej więcej o jakieś 250 km. Jednak zgodna z waszym wysztłaceniem, dosc dobrze płatna, na rozmowie atmosfera i ludzie tam robią na was fajne wrażenie.  Ale jednocześnie jesteście w już dłuższym zwiazku bo 3 letnim, na tym facecie wam bardzo zależy. Niestety on do was się raczej nie przeprowadzi bo w waszym mieście ma juz firmę, na którą pracował wiele lat, więc to raczej nie realne.

I tu zostaje opcja związku na odległość, z tym że już kiedys w takim byliśmy i po jakimś czasie nasz związek wisiał na włosku. Nie było tu jakichś kłotni, ani on nie robił mi pretensji bo zawsze mnie wspiera w moich planach, ale widywaliśmy się raz na 2, 3 tygodnie i oddaliliśmy sie od siebie, mało brakowało a by się to rozpadło samoistnie.

Teraz martwie się, że będzie tak znowu, niby mam za co zyć póki co bo mam troche oszczędnosci i jeszcze inne źródło dochodu, ale chcę znaleźć pracę taką na stałe tylko niestety w tym województwie w którym mieszkam jest z tym problem,  bo ono nie jest delikatnie mówiąc super rozwiniete, więc i pracy jest mało i głownie po znajomości.

Co byście zrobili?  Tak naprawdę decyzję muszę podjąć do jutra bo przeszłam juz pomyslnie rozmowę kwalifikacyjną, a od pt ma być szkolenie...