Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak spędzacie święta z niemowlakiem?

Polecane posty

Gość Gość

My mamy 2 tygodniowe dziecko, święta organizujemy my, przyjeżdża do nas rodzina na kilka dni, gotować nie będziemy, zamawiamy catering. 

Gość Gość

Urodziłam na sam koniec listopada. Z noworodkiem pojechałam do rodziców (25 minut autem, blisko siebie mieszkamy) i zostałam na 5 dni. Odpoczelam, najadłam  się i wyspałam! Było dużo osób do zajmowania się dzieckiem:D

Gość Gość
1 godzinę temu, Gość Gość napisał:

Urodziłam na sam koniec listopada. Z noworodkiem pojechałam do rodziców (25 minut autem, blisko siebie mieszkamy) i zostałam na 5 dni. Odpoczelam, najadłam  się i wyspałam! Było dużo osób do zajmowania się dzieckiem:D

Haha, no i fajnie 😄 ja już też mam zapowiedziane od rodziny że pomogą, a my będziemy odpoczywać 😄 więc jestem pozytywnie nastawiona

Gość Gość.
1 godzinę temu, Gość gość napisał:

Dodam jeszcze, że w zeszłym roku, gdy mieliśmy tylko córeczkę, święta były trudne, bo mała kompletnie nie chciała spać w obcym miejscu. Gdy skończyła rok to się zmieniło, ale z kolei teraz mamy znowu kolejne malutkie dziecko, którego jeszcze dobrze nie znamy i mam obawy.

Trzeba było nie mnożyć się jak królik ale widać ciiiiipppsssko cię tak swędzi patologio

Gość Gość.
1 godzinę temu, Gość gość napisał:

Dodam jeszcze, że w zeszłym roku, gdy mieliśmy tylko córeczkę, święta były trudne, bo mała kompletnie nie chciała spać w obcym miejscu. Gdy skończyła rok to się zmieniło, ale z kolei teraz mamy znowu kolejne malutkie dziecko, którego jeszcze dobrze nie znamy i mam obawy.

Trzeba było nie mnożyć się jak królik ale widać ciiiiipppsssko cię tak swędzi patologio

Gość gość
1 godzinę temu, Gość Gość. napisał:

Ulżyłaś sobie? Lepiej ci?

Gość gość

A ja zawsze wracalam na noc do domu. Z malutkim dzieckiem bylam w gościach do 18-19. Wolalam na drugi dzień znowu jechać niż nocować z dzieckiem w innym domu.

Gość Gość
2 minuty temu, Gość gość napisał:

A ja zawsze wracalam na noc do domu. Z malutkim dzieckiem bylam w gościach do 18-19. Wolalam na drugi dzień znowu jechać niż nocować z dzieckiem w innym domu.

Na wakacje też nigdzie nie byłaś i nie pojedziesz, bo wolisz nie nocować poza domem? 

Gość mala
1 minutę temu, Gość Gość napisał:

Na wakacje też nigdzie nie byłaś i nie pojedziesz, bo wolisz nie nocować poza domem? 

Chodzi tu o malutkie dziecko. Takie kilkumiesięczne. Według ciebie wakacje z takim dzieckiem to odpoczynek? Nawet nad polskie morze lepiej zabrać już takie co ma trochę ponad rok i chodzi.

Gość Gość
2 minuty temu, Gość mala napisał:

Chodzi tu o malutkie dziecko. Takie kilkumiesięczne. Według ciebie wakacje z takim dzieckiem to odpoczynek? Nawet nad polskie morze lepiej zabrać już takie co ma trochę ponad rok i chodzi.

No z miesięcznym bym odpuścila, ale z 5-6 miesięcznym czemu nie? Właśnie z chodzącym jest trudniej, bo trzeba za nim biegać i pilnować. 

Gość Gość
5 minut temu, Gość mala napisał:

Jak zacznie chodzić to właśnie nie masz odpoczynku. My byliśmy na pierwszych wakacjach jak syn miał niecałe 4 miesiące. Bardzo dobrze wspominam. 

Gość zrozumiana

A ja autorkę rozumiem, ponieważ mam podobne obawy gdziekolwiek się z dzieckiem ruszam. Córka śpi w dzień bardzo różnie, do niedana w foteliku samochodowym spała jak zabita, teraz jest bardzo różnie, usypianie jej w dzień jest cholernym wyczynem, dlatego gdziekolwiek jadę myślę jaki będzie ten dzień, czy będzie spać czy płakać. Chrzciny, które trwały 4 godziny były dla mnie bardzo męczące - znów to samo - czy będzie płakać, jak ją uspokoić, ile będzie spać... Niektórym się wydaje, że to takie proste, ale nie wszystkie dzieci są `ustawione jak w zegarku` - przeniesie się do samochodu pfff!!

Gość Gość

W domu z 11 miesięczną córką bo:

-ona nie akceptuje jazdy samochodem (spacerówką też) , wiem dziwne ale krzyczy jakby ją przypalano ogniem, wygina się, nie akceptuje pasów-braku swobody. Jazda do lekarza 10 minut to męka, bo krzyczy z całych sił całą drogę, a do rodziny mamy 1,5 godziny. 

- Niestety ataków furii dostaje też często u rodziny, w ogóle moja rodzina się jej boi, bo nieraz widzieli jej ataki, nikt nie wie co robić, bo ona dusi się płaczem i nikt nie ma odwagi jej przetrzymać, ludzie sami radzą nam wyjść. 

Generalnie mam dziwne i problematyczne dziecko, zmuszam ją do wózka, auta na krótko i nic nie jest lepiej. 

Gość gosc
11 minut temu, Gość mala napisał:

Nie masz dzieci co? 😄

Gość tojamamatoja
5 godzin temu, Gość Gość napisał:

Przesadzasz. Na wakacje też nie będziesz jeździć, bo Ci dziecko być może nie zaśnie? Im wcześniej zaczniesz go przyzwyczajać tym lepiej. Powodzenia. P. S. Nie znam nikogo, kto z uwagi na niemowlaka spędzał święta sam w domu. Wszyscy jak wcześniej jechali do rodzicow i/lub teściów. Bez względu na to czy z noclegiem czy bez. 

My nie jechaliśmy nigdzie z 3 miesięcznym niemowlakiem. Jak się potem okazało, w obcych miejscach śpi dobrze, ale po prostu byliśmy zmęczeni i nie chcieliśmy się tłuc samochodem, pakować, rozpakowywać itd. Rodzice i teściowie przyjechali do nas, nocowali w hotelu, bo u nas nie było miejsca.

Gość tojamamatoja

Dodam, że rodzice i teściowie przywieźli dużo jedzenia, ja robiłam tylko karpia i sałatkę.

Gość Bggdhhx

Moja rada. Wez dzieciom ich kolderki i poduszki. Ja tak zawsze robie, syn ma 2.5 roku. Zasypia w swojej znanej poscieli w lozeczku turystycznym, ktore tesciowie kupili dla najmniejszych  wnukow.  Zabieram tez mu ulubionego misia przytulanke.  

Gość Gość

My na 16 jedziemy do tescia, na 18 do moich rodziców, ok 21 jestesmy w domu. W swieta do poludnia u tescia, po poludniu u moich. Marzy mi sie taki jeden spokojny dzien, zeby nigdzie nie jechac, ale tesc jest sam i szkoda nam go zeby tak sam siedzial a do nas nie chce przyjechac, a u moich zbiera sie cala rodzina jest zawsze glosno i wesolo i to chyba jedyny czas, kiedy widujemy sie z rodzenstwem wszyscy razem. A dziecko nam w niczym nie przeszkadza, po prostu idzie spac pozniej badz zasypia w aucie. Ale swieta sa raz w roku. Na szczescie nie mam daleko ani do tescia, ani do rodzicow.