Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

LuizaPewex

Przeprowadzka do chłopaka - potrzebuje porady

Polecane posty

Witajcie drogie Panie 
Zdecydowałam się na zwrócenie się o pomoc w internecie. Otóż moja sprawa wygląda tak. Mam 17 lat. Prawie trzy lata temu poznałam chłopaka, z którym jestem od dwóch lat. Po wielu dobrych przejściach , a zarówno tych złych nadal jesteśmy razem. Głównym naszym problemem jest odległość między nami. Mieszkamy od siebie prawie 150km. Widujemy się raz na dwa tygodnie. Na weekendy przyjeżdża po mnie autem i jeżdżę do niego. Już przez dwa lata.
           Moi rodzice akceptują go, jak jego rodzina mnie. Z powodu sytuacji w jakiej się znajdujemy chciałabym się do niego przeprowadzić. Zaznaczę, że mieszka z rodzicami,ale jego rodzina sama by chciała żebym z nimi zamieszkała.
        Od niedawna w moim domu dzieje się coraz gorzej. Moja mama spodziewa się dziecka. Odkąd jest w ciąży myśli tylko o przyszłym dziecku. Nie dostaje od niej kieszonkowego. W tamtym roku na zimę w buty zimowe, szalik i czapkę "wyposażyli" mnie rodzice chłopaka. Było mi w tamtym momencie strasznie głupio, jak wyglądam w ich oczach, że moja mama nie chce mnie nawet ubrać. Mimo wszystko chłopak zmusił mnie do wybrania sobie rzeczy jakie mi się podobają. W tym roku jest nie inaczej, bo chłopak kupił mi kurtkę zimową, i pomaga mi zbierać na buty. Jest mi głupio z tego powodu. Nie chcę być dla kogoś ciężarem. Na ubrania w ciągu roku musiałam zarobić na stażu wakacyjnym. Na dodatek parę złotych także dałam mamie z moich pieniędzy, żeby jej pomóc. Dostaje na mnie wszystkie świadczenia. Z tych pieniędzy kupuje wszystko swojemu przyszłemu dziecku.  Nie wspomnę już o zakazaniach mamy. Pomagam jej w obowiązkach domowych, ale dla niej to za mało. Wracam do domu po 16, codziennie robię zakupy, pomagam jej w domu i na dodatek muszę się uczyć do sprawdzianów. Ale nadal w jej oczach "nic nie robię"
W mieszkaniu, w którym mieszkamy (wynajmujemy) nie mam własnego pokoju. Przebywają tu wszyscy. Coś jak pokój dzienny. Nie mam warunków do nauki. Własnego biurka. A dużo się uczę co sprawia mi wielką trudność w nauce pisanie na kolanie notatek do sprawdzianu czy kartkówek. Po tym strasznie boli mnie kręgosłup. Rodzice twierdzą" że nawet bym z niego nie korzystała " . Mój chłopak ma 20 lat. Zaczął pracować w tym roku po skończeniu szkoły. Mi oprócz tego roku zostało 2 lata nauki. Chłopak proponował mi zamieszkanie u niego po skończeniu 18lat..  Zmiany szkoły i kontynuowanie nauki u niego. Nie jestem pewna czy to dobry pomysł chociaż w jego domu jest tyle ciepła i miłości, że aż ciężko wracać mi od nich po minionym weekendzie. Nie chcę czuć się jak intruz w czyimś domu, lecz u niego było by mi lepiej. Bardzo kocham swojego chłopaka. Czy to dobrym pomysł żeby się do niego przeprowadzić?
PS. Przepraszam za tak długi tekst.