Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ola29

Grzybica jamy ustnej czy istnieją jakieś skuteczne leki bez recepty?Czy gdzieś w aptece można kupić zestaw do samodzielnego wymazu z jamy ustnej?

Polecane posty

Gość Ola29

Leczę się na grzybicę pochwy. Zużyłam opakowanie zapisanego przez ginekologa Chlorivagu i wydaje mi się, że nie pomogło tzn lekkie pieczenie i świąd pojawia się nadal od czasu do czasu tak jak wcześniej nie mam śmierdzących upławów o konsystencji twarogu. Narazie czekam na okres już dziś powinnam dostać a po nim udam się na dalsze konsultacje ginekologiczne. Co gorsza grzybica ta obejmuje napewno też odbyt i również prawdopodobnie jamę ustną. Odczuwam bardzo często ogromną suchość w gardle zwłaszcza w okolicach podniebienia i nieprzyjemny smak, który powoduje nieprzyjemny zapach. Brałam różne specyfiki pod kątem halitozy, ale nie pomagały. Czy może ktoś polecić jakieś skuteczne doustne tabletki bez recepty skuteczne w leczeniu najlepiej zarówno grzybicy jamy ustnej jak pochwy albo przynajmniej grzybicy jamy ustnej? I czy tak jak np w przypadku badania moczu można taki wymaz z jamy ustnej wykonać samemu gdzieś kupić w aptece zestaw do tego?Czytałam o tym badaniu u lekarza, że przed nim nie wolno nic pić, jeść ani nawet szczotkować zębów czy rzuć gumy i trzeba go wykonać rano. Napawa mnie to przerażeniem gdyż właśnie rano w ustach czuję ohydny posmak, który powoduje ogromny smród, że od razu lecę szczotkować zęby i sama myśl, że miała bym przez jakiś czas chodzić z takim cuchnącym gardłem i zgłosić się z tym do lekarza tak żeby ktoś inny to czuł napawa mnie ogromnym wstydem:( Jeśli chodzi o sam mój język jest taki lekko biało żółty. Porównywałam z bliską osobą która nie ma problemu i nigdy nie miała z brzydkim zapachem ust i ma taki sam język jak ja. Od 2 dni też mam jakąś małą rankę na górnym podniebieniu.