Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pannamagdallena

Suknia ślubna z długim rękawem - czy warto?

Polecane posty

Witajcie Kafeterianki 🙂
Biorę ślub 7 marca 2020 r. i zadaję sobie - teraz również Wam - pytanie, czy brać suknię z długim rękawem? Pogoda jest niemalże nieprzewidywalna, zwłaszcza w marcu. Z jednej strony rozsądek podpowiada podczas sesji zdjęciowej w plenerze ubrać się cieplej, czyli rękaw byłby wskazany. Szczególnie ładnie komponowałyby się się rękawy i minimalistyczny styl z zimową aurą, ale przecież nie wiadomo czy będzie śnieg, deszcz czy słońce 🤷‍♀️ Przy wiosennej budzącej się do życia aurze z kolei zimowa suknia wyglądałaby jak niepasujący element. 

Ale nie tylko niepewna temperatura mnie zastanawia. Przecież całe wesele odbędzie się na sali, gdzie będzie ogrzewanie, a także alkohol i tańce. I nie zapominajmy o emocjach! W tej chwili widzę praktyczne aspekty krótkich rękawów i w razie potrzeby zarzucenia na siebie bolerka/sweterka. Poza tym, jeśli będzie 10 stopni to czy jedna warstwa materiału ochroni mnie przed zimnem? Z drugiej jednak strony podobają mi się kreacje z długim pełnym rękawem. No i czytając inne fora i poradniki widziałam opinie, że długie rękawy jednak mają rację bytu. Nie chcę zmarznąć ani nie chcę się srogo spocić.

A jakie Wy macie doświadczenia z porą roku, długimi i krótkimi rękawami?

Pozdrawiam

Gość GdzieWesele.pl

Wybierz taką w której będziesz wyglądać jak księżniczka w tym wyjątkowym dniu a nie się pogodą martwisz! 

Gość Gość

Autorko mam ten sam problem co Ty. Biorę ślub 19.09.20 i też może być bardzo ciepło lub bardzo zimno. Długie rękawy podobają mi się bardzo ale boję się że się spoce a najgorsza byłaby plama pod pachą co mi się czasem zdarza 🙄 jednak schudłam już 6 kg i suknie bez rękawów też mu się podobają i coraz mniej mam przymus ukrycia ramion. Jednak martwię się pogoda. 

Ale prawda jest to że trzeba pójść i mierzyć a w końcu się trafi na tą jedyną ❤️ ja idę szukać dopiero w lutym bo muszę schudnąć jeszcze 5 kg 

Gość OnaanO

Mi podobają się suknie ślubne z długim rękawem, ale ślub brałam 21 lipca zeszłego roku, więc w ogóle nie brałam takiej pod uwagę. Jakieś dwa tygodnie przed moim weselem było chłodno oraz padał deszcz, dopiero na sobotę pokazało się ładne słońce, ale ze stresu marzłam (mimo, że był środek lata!), w kościele cała dygotałam. Na sali weselnej była klimatyzacja, co nie pomagało, ale po pierwszym tańcu cały stres ze mnie zszedł i zaczęła się zabawa. Do 5:30 cała się spociłam, bo bawiłam się i tańczyłam jak szalona. W długim rekawie na pewno byłoby mi gorąco oraz niewygodnie, ale z drugiej strony suknię ślubną z założenia zakłada się tylko raz w życiu i jeśli to jest Twoim marzeniem, bo bym zaryzykowała. Na moją patrzę z ogromną dumą, radością, ale też smutkiem, że jej więcej nie założę... 🙂