Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cisssxxx

Samodzielne przygotowanie do matury

Polecane posty

Witam!

Pochodzę z małego miasta w którym chodzę do jedynego liceum jakie jest w mieście, szkole tej nie ma takich typowych kierunków jak biol-chem, mat-fiz czy human, lecz jest tak zwana "samowolka" czyli musi być odpowiednia ilość uczniów, aby powstała klasa z dowolnego przedmiotu. Rozszerzenia wybieramy dopiero pod koniec 1 klasy, więc stworzyłem na grupie klasowej ankietę, żeby zorientować się gdzie jest szansa stworzenia klasy. Z ankiety wynikło, że są jakiekolwiek szanse na powstanie klasy są  tylko z czterech przedmiotów: biologii, polskiego, wosu i geografii, ale moim marzeniem jest zostanie psychiatrą a, żeby zostać nim trzeba pójść na medycynę. I tutaj pojawia się problem bo z tych czterech opcji odpowiada mi biologia a potrzeba minimum dwóch zdanych matur, nie mówiąc o tym, że trzeba je zdać na wysokim poziomie. Więc moje pytanie do was jest takie co zrobić?  Bym musiał napisać jeszcze Chemię albo Fizykę, ale bez lekcji w szkole. Mam się uczyć samodzielnie, przerabiać tematy z podręcznika sam? Sam nie wiem co zrobić prosze was o szybką pomoc, głównie osoby które miały taki sam problem jak ja i udało im się przygotować do matury. Dodam na koniec, że jestem jeszcze w pierwszej klasie.  Pozdrawiam