Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kapi

Prawdziwy związek

Polecane posty

Gość kapi

Hej mam 20 lat 

2tygodnie temu zakończyłem związek z dziewczyną z którą byłem rok

Była to osoba toksyczna , ale ja nawet tego nie zauważyłem,czuje się naprawdę zniszczony.

W domu nie miałem wzorców , stąd też nie wiem jak powinien wyglądać związek.

Winy ciągle szukałem w sobie mimo , mimo że zostawałem "tępiony',cała agresja była przelewana na mnie .

Na tyle mocno mnie ten związek zniszczył że aż potrzebowałem pomocy psychologa i dalej do niego chodzę , a co najgorsze 

wciąż myślałem że to moja wina i się obwiniałem,bo po prostu nie wiedziałem jak ma wyglądać normalny związek.

Stąd ten post i moje pytanie mógłby mi ktoś opisać najlepiej najbardziej obszernie jak tylko potrafi , jak ma wyglądać związek , z mojej strony jak i strony dziewczyny.

Na co powinienem pozwalać a na co nie , ogólnie jak najwięcej informacji proszę bo po prostu nie wiem , dziękuje za uwagę.

Gość Ell.

Szacunek, zrozumienie, umiejetnosc sluchania drugiej osoby, lojalnosc, stawianie dobra drugiej osoby na rowno ze swoim, dobor w zyciu seksualnym. To juz duzo, by stworzyc madry zwiazek. I dotyczy to obu osob. 

Gość Nata

Recepta na idealny związek jest jedna :

Zaangażowanie po obu stronach takie samo.

Aby udała się relacja mężczyzna jak i kobieta muszą dawać z siebie tyle samo np. On jest wierny, ona też, on przychodzi, stara się, martwi, ona tak samo. 

Jeśli w relacji jednej osobie mniej lub bardziej zależy to koniec związku bite. 

Z własnej obserwacji widzę że udane związki to takie w której każda strona wkłada w relacje tyle samo. 

Gość Ant

Szanuj się to nie wejdziesz więcej w taki zwiazek. Zacznij od pokochania siebie i zrob to na takim poziomie żebyś nikogo nie "potrzebował" a cieszył się że jest. Żeby czas spędzony samemu ze sobą był tak samo szczęśliwy jak z kimś. Dopiero wtedy masz szanse na poważny, zdrowy zwiazek, tez mam zle wzorce i co to ma do rzeczy. To jest wzór. To jak ty postępujesz w swoim życiu to twoja sprawa tylko i wylacznie i ty decydujesz. Weź za to odpowiedzialność. Nie zganiaj na rodziców nauczycieli księży. Ja jestem dzieckiem z DDA po przemocy fizycznej i psychicznej az do 18 roku zycia. Po zalamaniu, depresji, nerwicy lękach a mój stary bił mamę i wyzywał od szmat. Też bym wpadala w takie toksyczne zwiazki dopóki nie uleczylabym swojej duszy, psychiki i nie nauczyla się kochać siebie. Teraz to ja wybieram z kim z czym i po co. Jesli ktos mnie nie szanuje odpada w przedbiegach. Polecam prace nad sobą. Bo jeśli tak bardzo trzymają Cię wzorce to wpadniesz w podobny zwiazek.