Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monca

bezsennosc - zwariuję

Polecane posty

Gość Monca

Iby wymyslili Zolidem ale obecnie nie mam "łatwego" dostępu do recept. W aptece obok babki sprzedadza mi "spod lady" a to antybiotyk....a to inne leki ktorych akuratniektos nie zrealizowal i zostawil recepte. Ale Zolpidemu jakoś nie wybębnię. Po przeprowadzce nie moge znalezc lekarza, ktory by sie nie bał. A z powodu takiego "zawieszenia w trybie zombie" (tak nazywam chroniczne niewyspanie, ktore odbiera mi rozum) aprawde chce juz umrzeć. Bo nic ze mi e nie ma - do niczego sie nie nadaje. Cierpi na tym moje dziecko, ktoremu mimo checi nie mam sił poswiecac czasu. I to nie jest jakies niedospanie raz na jakis czas. Jezu...sypiam w miere dobrze tylko raz na tydzien. Po calkowicie nieprzespanej nocy uprzednio. Od 25 lat zyje na w pol przytomna. Gdy juz mowie lekarzom o samobojstwie to od łaski paczke Zolpidemu wypisza. Ale nie dociera, ze w euforii iz wreszcie moge ot tak zasnac naduzywam Zolpidemu rzez 3 dni (wysypiam sie na maxa gdy syn jest u ojca) wlasnie dlatego iz wiem ze i tak nie dadza mi w pore kolejnej recepty...tortury zaczna sie od nowa. W poprzednim miescie nie mialam tego problemu - lekarze dawali mi tyle recept ile potrzebowalam wiec nie musialam "korzystac z chwili". Zaczynam rozważać popijanie alkoholu codziennie przed snem. Ale raz, ze nie cierpie smaku alkoholu i zbiera mnie na wymioty na sama mysl o nim....a dwa, ze chyba boje sie ze sie uzaleznie. Ale od 4 dni niedosypiam tak ekstremalnie, że doslownie marzę o śpiączce, zeby spać kilka miesięcy lub lat....wszystko jedno! Że chyba jednak sięgnę po alkohol. Na jakiś czas odłoży to samobója... Tak czy siak przeciez moje dziecko i tak nic ze mnie nie ma. Martwa matka to to samo co ciagle wyłączona i nieprzytomna z niewyspania matka... Czy sa tu jakies osoby ktore wygrały z ekstremalną bezsennością w nieekstremalny i łatwo dostępny sposób?