Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pacjent 0

Czy ja przesadzam. Szybka pomoc potrzebna

Polecane posty

Gość Pacjent 0

Wraz z moją dziewczyną mamy ostatnio mega zabiegany czas. W ogóle nie mamy chwili dla siebie, mimo że razem mieszkamy. Z tego powodu, tez jest między nami niezbyt dobrze ostatnio. Dziś mieliśmy mieć wolny wieczór, w końcu na luzie posiedzieć, bez pośpiechu itp. wiecie jak to jest. Od rana się na to umawiamy, umówiliśmy co ugotujemy, co będziemy robić i  tak dalej. 15 minut temu dostałem wiadomość "zawieziesz mnie tam (miejsce)" co znaczy tyle, że ona idzie do roboty na kilka godzin. Żadnego przeprasza, żadnego pocałuj mnie w doopę, zupełnie nic. PO prostu zawieziesz mnie bo ja musze do pracy. 

Przyznaje, że bardzo się zdenerwowałem i powiedziałem co o tym myślę, pojechała sama. Czy ja przesadzam?

2 minuty temu, Gość Pacjent 0 napisał:

[...] Czy ja przesadzam?

Rozczarowanie jest zrozumiałe, ale faktycznie, trudno mieć pretensję do dziewczyny, że akurat musiała jednak być w pracy (jeśli to nie jej wybór, a obowiązek). Zamiast się emocjonować mogłeś ją podwieźć i przy okazji zorientować się, jak wygląda sytuacja, jakie ona ma podejście oraz jak inaczej można by się zorganizować. Najlepiej, byście na spokojnie porozmawiali i postarali się wygospodarować codziennie nieco czasu dla siebie. Choćby wieczorami, przed snem. Nawet w krótkich chwilach, w których się widzicie, można pracować nad relacją drobnymi gestami i dobrą komunikacją...

Gość Gosc
8 minut temu, Nenesh napisał:

Rozczarowanie jest zrozumiałe, ale faktycznie, trudno mieć pretensję do dziewczyny, że akurat musiała jednak być w pracy (jeśli to nie jej wybór, a obowiązek). Zamiast się emocjonować mogłeś ją podwieźć i przy okazji zorientować się, jak wygląda sytuacja, jakie ona ma podejście oraz jak inaczej można by się zorganizować. Najlepiej, byście na spokojnie porozmawiali i postarali się wygospodarować codziennie nieco czasu dla siebie. Choćby wieczorami, przed snem. Nawet w krótkich chwilach, w których się widzicie, można pracować nad relacją drobnymi gestami i dobrą komunikacją...

Mi nie o to chodzi. Ogólnie to jej wybór ale to taki rodzinny biznes, więc pomaga kuzynowi. Niby wybór, ale z drugiej strony rodziny nie zostawisz. Ja nawet bym im chętnie pomógł. Zdenerwowało mnie tylko to, że w ogóle nic sobie nie zrobiła z mojego zaplanowanego czasu. Inaczej by zabrzmiały słowa- słuchaj wiem, że mieliśmy plany ale wyskoczyła mi praca, przełóżmy to, a inaczej brzmi- podwieziesz mnie tam?- Taki totalny brak szacunku do tego, że to były również moje plany. Jak wystawiasz kogoś godzinę przed spotkaniem chyba wypada przeprosić nie? Czy ja przesadzam?