Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kaja

Jak zwracać się do teściowej

Polecane posty

Gość Kaja

Mam problem. Mam 23 lata i niedługo wychodzę za mąż, przyszły maz ma lat 30, jego rodzice mieli go dość późno więc jego matka ma lat 68 a ojciec ponad 70, moi rodzice są w wieku jego starszego rodzeństwa. Zastanawiam się, jak ja mam się zwracac do teściów po ślubie, skoro jestem w wieku ich wnuków, a oni są starsi niż moi dziadkowie..  babciu dziadku ? Głupio. Mamo tato ? Chyba nie przeszło by mi przez gardło.. zostać przy formie PAN pani ? Co myślicie?

Gość kakaka

Zależy, moi teściowie jeszcze przed ślubem zaproponowali bym zwracała się do nich mamo, tato lub po prostu po imieniu, jak mi to pasuje. Ja mówie do nich normalnie per mamo i tato, a są znacznie starsi od moich rodziców. Nie wyobrażam sobie mówić do teściów dziadkowie, to chore, nawet jeśli mieliby po 100 lat. 

Niektórzy tesciowe nie wychodzą z zadna inicjatywą, wtedy pozostaje sie przy formie grzecznościowej Pan/Pani, tak jak zapewne teraz sie do nich zwracasz. 

Gość zięć

Do teściowej powinnaś się w ogóle nie zwracać,a do teścia może być na pan.

Gość głos

Teściowa ty stary rowerze, tylko pedałów ci brak ... kiedyś była taka piosenka ... zwracaj się tak, byś nie obraziła pedała