Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Inteligent

Nie wpuszczam księdza po kolędzie

Polecane posty

Gość Inteligent

Nie będę wpuszczał obcego gościa w ...ence który chodzi jak szpieg, rozgląda się po mieszkaniu kto jak sobie żyje i co posiada a potem robi z tego notatki. A na koniec oczekuje jeszcze hajsu

Gość Gość

A co nas to obchodzi? 

Gość sylwia s
11 minut temu, Gość Inteligent napisał:

Nie będę wpuszczał obcego gościa w ...ence który chodzi jak szpieg, rozgląda się po mieszkaniu kto jak sobie żyje i co posiada a potem robi z tego notatki. A na koniec oczekuje jeszcze hajsu

Aż tak ci to przeszkadza? w ogóle to nie dramatyzuj .Ksiądz też człowiek, osoba duchowna zwłaszcza więc trochę szacunku.

Gość Gość

Ja też. Wczoraj czarny agent obcego państwa pocałował moją klamkę. Precz z watykańskim okupantem który doprowadza nasz kraj do ruiny!

Gość Gość
3 minuty temu, Gość sylwia s napisał:

osoba duchowna zwłaszcza więc trochę szacunku.

Dla guślarzy nie ma szacunku 😂

Gość gamoń

Alee za co ten szacunek?

Za to ze zyje z żebrania a na zebrakow spod kosciola wzywa policje?

Gość sylwia s
1 minutę temu, Gość Gość napisał:

Dla guślarzy nie ma szacunku 😂

żenada

Gość Gość
Przed chwilą, Gość sylwia s napisał:

żenada

Już od rana nalot katolskich kolaborantów, stronników czarnej zarazy. Standard.

Gość gamoń

Naprawde uwazacie, że Bóg potrzebuje waszych pieniążków a sw puotra da sie przekupić aby wpuscil was do raju?

No to gratuluje pobytu w takim niebie

Gość Gość
3 minuty temu, Gość Gość napisał:

Już od rana nalot katolskich kolaborantów, stronników czarnej zarazy. Standard.

Wcale lepszy nie jesteś z tym obnoszeniem się z ateizmem. Ten sam sort co Sylwia.

Gość sylwia s
7 minut temu, Gość gamoń napisał:

Alee za co ten szacunek?

Za to ze zyje z żebrania a na zebrakow spod kosciola wzywa policje?

niczego z tych rzeczy nie zauważyłam więc nie szerz bujdy na resorach.Nasi księża oboje są w porządku ,poprzedni też był w porządku a pieniądze to im trzeba na siłę wciskać bo nie chcą brać.Poza tym organizują dzieciom kolonie i wyjazdy z Parafii a w tym roku nawet ksiądz na trzy razy parafian gościł ciastem i kawą po mszy < na urodziny -setki osób było więc o jakim żebraniu .mowa? U mnie właśnie przed chwilką był i jakoś nie narzekam.Taka jego funkcja.

Gość gamoń

Jak boga tu nie ma to widocznie nie chce tu byc.

A jak nie chce tu byc to watpie zeby chcial abyscie wy odwiedzali jego.

Czy to koorfa tak ciezko zrozumieć?

Gość Gość
3 minuty temu, Gość Gość napisał:

Wcale lepszy nie jesteś z tym obnoszeniem się z ateizmem. Ten sam sort co Sylwia.

Bla bla bla😂

Gość Nara
Przed chwilą, Gość Gość napisał:

Bla bla bla😂

Typowy bełkot kogoś kto myśli że będzie postrzegany jako inteligent bo gardzi katolickim motłochem publicznie. Słaby jesteś.

Gość sylwia s
9 minut temu, Gość gamoń napisał:

Naprawde uwazacie, że Bóg potrzebuje waszych pieniążków a sw puotra da sie przekupić aby wpuscil was do raju?

No to gratuluje pobytu w takim niebie

wiadomo że nie ale dać wypada ,ja tam nie żałuję .Utrzymanie kościoła też kosztuje to nie jest tak że kościół sam od siebie pięknie wygląda .

Gość gamoń

Kościół to ludzie nie budynek.

Wiec nie zajmuj sie budowanictwem tylko ludzmi.

Gość sylwia s
11 minut temu, Gość Gość napisał:

słucham???nie życzę sobie!. Ja będę bronić księży bo raz w roku przyjdą na chwilkę a tu taka nagonka .Żenujące.Moja patronka św .Katarzyna to się w grobie obraca jak was czyta zresztą św Sylwia tak samo.

Gość gamoń

I chooj mnie obchodzi, ze czesc z tego zebrania idzie na murarzy blacharzy i architektów.

Gość Gość
6 minut temu, Gość Nara napisał:

Typowy bełkot kogoś kto myśli że będzie postrzegany jako inteligent bo gardzi katolickim motłochem publicznie. Słaby jesteś.

Mam gdzieś jak mnie postrzega katolicki motłoch. Motłoch jest tylko motłochem😁

Gość Gość
1 minutę temu, Gość Gość napisał:

Mam gdzieś jak mnie postrzega katolicki motłoch. Motłoch jest tylko motłochem😁

To na chúj się obnosisz? Zabłysnąć chciałeś.

Sylwia nie egzaltuj się infantylna jelopo. Nikogo twoja wiara na pokaz nie interesuje bo to intymna sprawa kazdego człowieka. Podobnie  jak rodzinne brudy które pierzesz tu codziennie bez pardonu. 

Gość gość

Jeszcze nigdy ksiądz nie rozglądał mi się po mieszkaniu. Zawsze była tylko modlitwa, miła rozmowa i zdarzyło mi zapomnieć dać koperty a on nawet nie pytał, tylko chciał iść...   

Gość gamoń

Budynek jest tylko po to zeby im na leb nie kapało albo zeby sie schowac przed tatarami.

Cegly ani obrazy nie sa swiete.

Gdyby religia zalezala od bydynkow i obrazow to juz dawno by jej nie bylo

Gość sylwia s
5 minut temu, Gość Gość napisał:

Sylwia nie egzaltuj się infantylna jelopo. Nikogo twoja wiara na pokaz nie interesuje bo to intymna sprawa kazdego człowieka. Podobnie  jak rodzinne brudy które pierzesz tu codziennie bez pardonu. 

wiara na pokaz? będe sie wypowiadać bo mam takie prawo.Nie pozwolę księży opluwać i nie robię tego na pokaz ,to jest tylko i wyłącznie twoje zdanie ,jak się Boga w sercu nie ma i się w niego nie wierzy to wszystko może być na pokaz ,tylko mnie akurat takie twoje wytłumaczenie mało obchodzi.

Gość gamoń

Dlatego nie interesuje mnie odbudowa wielkiej swiatyni w jerozolimie ani kupowanie kamieni wegielnych (cokolwiek to znaczy)

Gość sylwia s
14 minut temu, Gość gamoń napisał:

Budynek jest tylko po to zeby im na leb nie kapało albo zeby sie schowac przed tatarami.

Cegly ani obrazy nie sa swiete.

Gdyby religia zalezala od bydynkow i obrazow to juz dawno by jej nie bylo

Kościół to nie tylko budynek ,kościół to symbol wiary,  również (instytucja ) oraz wspólnota.Kościół jest żywą wspólnotą Budynek to miejsce w którym wierni posilają się i umacniają duchowo ,na uczcie Eucharystycznej.Można oczywiście wielbić Boga w warunkach polowych np jak było w Legnicy z Ojcem Górą ale uważam że Bóg pod postacią chleba zasługuje na swoje miejsce w którym gromadzą się wierni.Co w tym złego że cieszy oko kiedy jest przybrany w kwiaty albo odmalowany?.To jest miejsce Boga ,nie wińcie księży że o to miejsce dbają jak należy .Ja osobiście cieszę się że jest kościół do którego mogę przyjść i odetchnąć od trudów dnia codziennego na mszy oraz we Wspólnocie.Budynek służy nam więc żałować grosza nie będę.Wstyd w ogóle ze to trzeba wam tłumaczyć jak krowie na rowie.

Gość sylwia s
8 minut temu, Gość gamoń napisał:

Dlatego nie interesuje mnie odbudowa wielkiej swiatyni w jerozolimie ani kupowanie kamieni wegielnych (cokolwiek to znaczy)

a my mówimy o kolędzie czy o kamieniach węgielnych?Zmieniasz temat

Gość Gość
29 minut temu, Gość Gość napisał:

Wieczi, zlep peezde ty psychiczna szmato. Lepiej idź zaglądać do tygrysiej łiły jak poyebana, bo to ci locho najlepiej wychodzi 😂

Gość sylwia s
30 minut temu, Gość gość napisał:

Jeszcze nigdy ksiądz nie rozglądał mi się po mieszkaniu. Zawsze była tylko modlitwa, miła rozmowa i zdarzyło mi zapomnieć dać koperty a on nawet nie pytał, tylko chciał iść...   

dokładnie ,nie rozumiem tej całej nagonki na księży i jeszcze wylewania jadu i zmiany tematu o braku kultury osobistej niektórych  osób tu komentujących nawet nie wspomnę.Wstyd nawiązywać do czyjegoś prywatnego życia pod tematem o księżach i kościele ,normalnie szczyt braku kultury i dobrego smaku.Cóż na prostactwo nie mam wpływu a księży bronię i będę bronić bo brednie wypisują z palca wyssane.

Gość sylwia s
38 minut temu, Gość Gość napisał:

zmień płytę Kasia Gawlas  bo się powtarzasz jak w bibliotece ,to już jest oklepane z tymi ,,brudami'' i zacznij wypowiadać się merytorycznie stosownie do tematu albo spłyń z prądem.

Gość Znawca

Mamy zaraz 2020 rok, skończmy wreszcie z tymi średniowiecznymi zwyczajami wpuszczania watykańskiego szpiega do mieszkania