Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Głos normalności

Chcesz być zdrowy? Omijaj lekarzy szerokim łukiem a receptę od razu wywal do kosza

Polecane posty

Gość Głos normalności

Dziś już nie ma lekarzy. Dziś są dystrybutorzy leków nauczeni wypisywać recepty. Dziś już nie liczy się zdrowie pacjenta. Dziś liczą się statystyki sprzedaży leków i szczepionek. Pacjent to tylko klient, a tłum pacjentów to po prostu rynek zbytu.

Nie wierzysz? To czytaj...

Jakiś czas temu pewna firma farmaceutyczna, której nazwy nie wymienię, bo nie stać mnie na prawników i apelację od procesów, stworzyła bardzo skuteczny lek na pewną chorobę. Lek był rzeczywiście skuteczny i tylko w pierwszym roku jego sprzedarzy firma zarobiła 20 mld. dol. Ale już w następnym roku obroty firmy spadły do zaledwie 5 mld.dol. Zaszokowani właściciele firmy powołali więc wewnętrzną komisję mającą zbadać przyczyny tego stanu rzeczy. Komisja miała odpowiedzieć na dwa pytania:

1. Dlaczego spadły dochody firmy?

2. Co zrobić aby w przyszłości uniknąć takich spadków?

Komisja bardzo rzetelnie zabrała się do analizowania i wkrótce równie rzetelnie odpowiedziała na oba pytania. Odpowiedziała tak rzetelnie i tak szczerze, że raport zdecydowano się utajnić. Jednak na nieszczęście dla włodarzy jeden z wkórfiownych pracowników firmy zdecydował się upublicznić ów raport skutkiem czego ma dziś kłopoty prawne. Ale dzięki ujawnieniu możemy dziś poznać prawdę i metodologię działania karteli farmaceutycznych.

Otóż odpowiedź na oba pytania zadane komisji brzmiała w skrócie tak:

1. Zyski ze sprzedaży leku spadły ponieważ chorzy po zażyciu tegoż zdrowieli i nie potrzebowali więcej go kupować, a tym samym nie generowali daldzego zysku dla firmy.

2. Aby w przyszłości uniknąć obniżenia dochodów ze sprzedaży leków należy produkować leki znacznie mniej skuteczne, które nie będą doprowadzały pacjenta do pełni zdrowia, a jedynie będą łagodziły objawy choroby. Pacjent ma się czuć lepiej po zażyciu leku aby widział sens kupowania tegoż leku, ale broń Boże ma nie wyzdrowieć bo po wyzdrowieniu przestanie kupować lek a więc przestanie też generować dochód dla firmy. Należy też monitorować statystyki sprzedaży, a lekarzy którzy najczęściej wypisują leki nagradzać "szkoleniami" sponsorując im wyjazdy do luksusowych kurortów wypoczynkowych.

No, szanowni państwo, jeśli tak ma działać służba "zdrowia", jeśli konował zamiast mnie wyleczyć z cukrzycy będzie mi przepisywał pigułki na złagodzenie katarku, to ja perdole takie "leczenie".

Gość Gość

Skróć do dwóch zdań albo wypierdalaj.

Gość Poliszynel

O tych pseudoszkoleniach dla lekarzy to wiadomo od dawna tylko dotąd była to tajemnica poliszynela

Gość zzzxxxyyy

Gdzieś o tym czytałem o tym raporcie to historia z przed roku

Gość goś

Najlepiej prosić lekarza o wypisanie tańszych zamienników ja zawsze tak robię i wtedy wykupienie recepty jest nawet połowę tańsze 

Gość gość

Grażyna, dawaj no miednicę, zara bede rzygoł!

Gość tylko natura
44 minuty temu, Gość goś napisał:

Najlepiej prosić lekarza o wypisanie tańszych zamienników ja zawsze tak robię i wtedy wykupienie recepty jest nawet połowę tańsze 

Najlepiej korzystać z naturalnych witamin zawartych w owocach i warzywach. Proste.

Gość tylko natura
44 minuty temu, Gość goś napisał:

Najlepiej korzystać z naturalnych witamin zawartych w owocach i warzywach. Proste.

Gość Konfederacja. W.i N.

moje zdanie jest w gruncie rzeczy takie same nie od dzisiaj również.

Gość gość
38 minut temu, Gość tylko natura napisał:

Jesteś psychiczny, idź lepiej spać.

Gość gość
12 minut temu, WODOCIAGOWA4 napisał:

NIE ZGODZĘ SIĘ, MNIE LEKARZ ZAPISAŁ LEKI PO KTÓRYCH MI LEPIEJ.

Na schizofrenię?

Gość Janusz Cebula
52 minuty temu, Gość tylko natura napisał:

PìerdoIisz stary, najlepiej to sobie setę golnąć i iść spać. Do rana jak nowo narodzony.

Gość gość
Przed chwilą, WODOCIAGOWA4 napisał:

NA AUTYZM.

Ni ma leków na autyzm.

Gość Janusz Cebula
7 minut temu, WODOCIAGOWA4 napisał:

NIE MA, ALE MI POMOGŁY.

Kocham Cię ❤️

Gość sto na sto
2 godziny temu, Gość Konfederacja. W.i N. napisał:

moje zdanie jest w gruncie rzeczy takie same nie od dzisiaj również.

W punkt!

100% popieram

Gość K u ź w a

Stali onaniści już się zlecieli kuźwa

Gość Herman Her

nic dodać

nic ująć

Gość Ildefons Alfons

Jestem zdrowy i czuję się wyśmienicie. Nigdy nie brałem żadnych leków poza dzieciństwem może. Teraz w pracy wysłali mnie na badania okresowe. Tam dowiedziałem się od lekarza że ponoć jestem chory. Doktor nie umiał sprecyzować na co konkretnie choruje ale profilaktycznie przepisał mi całą litanie leków na recepcie. Rozumiem że przez całe dziesięciolecia nie dawałem na sobie zarobić przemysłowi farmaceutycznemu więc muszą szybko nadrobić zaległości.

Dziękuję, nie tańczę.

Gość wałkoń

grucħa z wieczora i nie trzeba doktora

Gość kasiasty

dla konowalow liczy sie tylko kasa i kasa i jeszcze raz kasa