Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc

jestem załamana, dziewczyna na cwiczeniach finess zapytała w ktorym jestem miesiacu, a ja jestem miesiac po porodzie :(

Polecane posty

Gość gosc

niektorym brzuch ponoc sam spada,a mi ani rusz...

Gość Uma
3 minuty temu, Gość gosc napisał:

niektorym brzuch ponoc sam spada,a mi ani rusz...

dziewczyno, jesteś miesiąc po porodzie to nawet nie powinnaś jeszcze chodzić na żadne zajęcia fitness ...

mi brzuch spadł tak naprawdę 'sam z siebie' - jadłam chipsy i czekoladę - jak dziecko miało półtora roku...  przed ciążą ważyłam 56 kg (162 cm), przed porodem 68kg. obecnie ważę 58g, dziecko ma 4 lata.

Gość Śpiąca

Ja mam wadę postawy, która pogorszyła się z ciążą. Mam chodzić na fitness, basen i rehabilitacje, ale lekarz nie pozwolił mi na aktywność fizyczna taka silna jak bądźmy szczere fitness czy długie pływanie jeżeli przed ciążą i w trakcie nie byłam aktywna fizycznie.. odpoczywaj. Spokojnie wycwiczysz wszystko, a brzuszek może nie schowac się jak wcześniej, ale na prawdę nie masz czym się martwić. Są kobiety które mają nawał skóry i całe ciało w rozstępach, a stawiają na odpoczynek i regenerację. Poród to nie byle co dla organizmu. Leczysz się wewnątrz pamiętaj o tym.. jak ciało ma wrócić do formy skoro teoretycznie nie byłaś pewnie nawet na kontroli ginekologicznej (zazwyczaj po 6tyg idziesz na nią) i zapewne nie zrobiłaś badan? Jeżeli KP to tym bardziej masz osłabiony organizm. Zregeneruje się i dopiero beirz się za ćwiczenia. 

Gość Gość

Nie martw się, albo nie pomyślała i chlapnęła bez złych intencji, albo jest złośliwa, co to za różnica dla ciebie. To normalne ze masz brzuch po ciąży, jesteś w połogu. Ćwicz swoim tempem, wytrwale i regularnie i dojdziesz do siebie. Powodzenia

Gość Popi

Kobieto, miesiąc po porodzie to jest nic, chciałaś mieć płaski brzuch wychodząc z porodówki? Podobno ciało kobiety dochodzi do stanu sprzed ciąży tyle czasu, ile zachodziły w nim zmiany, czyli daj sobie te 9 miesięcy.

Gość Gość

Nie masz powodu do zalamki, w muesiac mało komu brzuch sie wchłania. Co innego gdybyś była 5 lat po porodzie i miała brzuch

Mnie raz w sklepie zaczepila mama mojej starej kolezanki z gimnazjum, z pytaniem kiedy rodze, a maly mial juz prawie miesiac. Nie ruszylo mnie to, bo to dopoero MIESIAC po porodzie!!! Bez przesady dziewczyno 🤦‍♀️ ja zastanawiam sie co Ty miesiac po porodzie robisz na fitnesie skoro polog trwa 6tyg. 

Gość gosc
1 godzinę temu, Gość Uma napisał:

dziewczyno, jesteś miesiąc po porodzie to nawet nie powinnaś jeszcze chodzić na żadne zajęcia fitness ...

Dokładnie.

Dopiero miesiac po. Więc czego ty od siebie wymagasz? 

Gość Aga

Dziwne że rzucilas się na ćwiczenia które wyczerpują organizm w połogu. J/w najpierw wizyta kontrolna u ginekologa. Zregeneruj ciało i dopiero powoli wracaj do aktywności. Poród to wyczerpanie organizmu w 100% 😱 nie wróci sie do formy w 2 tygodnie! 

Po za tym na brzuch fitness nie da ci szybkiego efektu, bo to raczej ćwiczenia ogólne, a znowu żeby wyćwiczyć brzuch musisz być zagojona, wyleczona bo inaczej zrobisz sobie krzywdę 🤔🙄😤