Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamaa

Nietypowe objawy ząbkowania? A może coś innego?

Polecane posty

Gość Mamaa

Cześć! Czy u Waszych dzieci wystąpiły jakieś nietypowe objawy ząbkowania? Typu wysypka na CAŁYM ciele? Otóż mój syn niesamowicie się ślini już dłuższy czas, gryzie wszystko, co wpadnie mu w ręce (ręce tez gryzie), do tego od kilku dni ma wodnisty katar (przezroczysty) i mokry kaszel (szczególnie po nocy lub po drzemkach). Poszłam wczoraj do lekarza żeby go osłuchał, wszystko było ok, płuca i oskrzela czyste, uszy ok, węzły w normie, gardło lekko zaczerwienione od kaszlu. Powiedział tylko, ze w buzi syn ma bardzo dużo śliny i niedługo wyjdą mu zęby (ja tam nie widzę żadnej zmiany z dziąsłach, ale ok.). Kazał dawać wit c, robić inhalacje z soli fizjo i psikac do gardła tantum verde. Dziś rano obudził się w dobrym humorze, może nieco mniej uśmiechnięty niż zazwyczaj, ale żywy i chętny do zabawy. Ok 17 zmierzyłam mu temperature i termometr pokazał 37,8. Później mierzyłam tem jeszcze kilka razy, wahała się od 37,5-38,3 stopni. Podczas rozbierania do kąpieli zauważyłam na nóżkach, pupie, plecach, brzuchu i rączkach wysypkę, raczej takie czerwone krostki, nie plamy. Do lekarza termin dopiero na czwartek. 
Może któraś z was spotkała się z czymś takim? Co to może być? Zęby? Trzydniówka? A może po prostu przegrzanie? 

Gość Mamaa

aha, dodam jeszcze, ze ta gorączka dosłownie „skacze”. Raz zmierzę i wyjdzie 38 stopni, zmierzę za 5-10 minut i 37,7, potem za kolejne 5-10 minut i 38,1.

Gość Mamaa

aha, dodam jeszcze, ze ta gorączka dosłownie „skacze”. Raz zmierzę i wyjdzie 38 stopni, zmierzę za 5-10 minut i 37,7, potem za kolejne 5-10 minut i 38,1.

Gość Gość

Wysypka i goraczka to są całkiem normalne objawy zabkowania. U mojej byl jeszcze zawsze wodnisty katar jak przy alergii

Gość Gość

Jednak jak nie masz pewnosci to lepiej skonsultuj to z lekarzem, bo może to szkarlatyna? Mozesz podac też wapno 

Gość Mamaa
  Dnia 31.12.2019 o 19:54, Gość Gość napisał:

Wysypka i goraczka to są całkiem normalne objawy zabkowania. U mojej byl jeszcze zawsze wodnisty katar jak przy alergii

Wysypka na twarzy i szyi od śliny tak, ale czy na całym ciele krostki tez są normalne? 

Gość Mamaa
  Dnia 31.12.2019 o 19:55, Gość Gość napisał:

Jednak jak nie masz pewnosci to lepiej skonsultuj to z lekarzem, bo może to szkarlatyna? Mozesz podac też wapno 

Właśnie termin jest dopiero na poniedziałek. Jutro będę dzwonić na dyżurkę do przychodni w której opłacam abonament, jakiś lekarz powinien być, mam nadzieję. Jak się nie uda, to dopiero w czwartek  mam zaklepana wizytę... Na razie obserwuje dziecko, obecnie śpi, mierze mu co jakiś czas temperaturę, oscyluje w granicach 37,7-38,1.