Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość andżeeela

Problem pijanstwo w niektorych osp

Polecane posty

Gość andżeeela

U mnie na wsi, w jednostce przynajmniej 6 może się pochwalić utratą prawa jazdy za %, kilkanaście lat temu , już nieżyjący  komendant został znaleziony przed telewizorem z flaszką, która go zresztą "wykończyła", dosłownie. Co wesele szedł pod remizę po flachę i to go w końcu  załatwiło. Co śmieszne moja jednostka nawet jak miała wóz bojowo-gaśniczy, to potrafili wstydu na robić i np bez wody do pożaru pojechać. Ostatecznie do tego stopnia zaniedbali i zniszczyli ciężarówkę, że nie mogli ujechać więcej jak 50 m od remizy (raz w czasie wesela się tak zbłaźnili) i ostatecznie sprzedali go, a w zamian za to kupili lublinka. Od teraz nie jeżdżą praktycznie do żadnych akcji, a jedynie chwalą się największą remizą na okolicę. Problem jest moim zdaniem i to w wielu jednostkach, szczególnie na wsiach, gdzie "wszystko wolno" i jest mentalne zacofanie.

Gość kaika

Trzeba znać umiar, we wszystkim.

Gość Jednostka idealna

W sąsiedniej jednostce nie mają takiego problemu, żaden na zebranie nie ma prawa wnieść ani grama alkoholu. Tak zadecydowała większość, a jeśli ktoś łamie zasady, to go wywalają. Piękna sprawa.

Gość Rezygnusz

Ogólnie zapisać się może każdy, nawet bohater co stoi z bro pod sklepem po nocy (syn tatusia alko) , jak i ten co za dnia stoi(oj ciec). Niestety , nie ma zakazu przyjmowania takich elementów. Niestety!.

Gość sraczka w remizie

W mojej wsi , jedyne co gaszą, to pragnienie. Niestety do pożarów nie jeżdżą, mają ocenę 1.

Gość 2003 ruda

W gazecie czytałem, że nowy mlody komendant jednostki x pogonił tych niechlubnych co lubili wypic , w zamian ci chcieli jego odwołania(było ostre spięcie na zebraniu), na szczęście nie udało się starszyznie. Młodzi zatriumfowali i wyrzucili tych co psuli im wizerunek. Suma summarum wyszło to im na dobre, teraz jednostka błyszczy, zarówno technicznie, jak i wizerunkowo.