Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Iran, Ameryka będzie wojna...Po co oni zabili tego generała?

Polecane posty

Gość gość

Po co oni się tłuką?

Gość Metotrexat

Trampek wydał rozkaz, bo grozi mu impeachment. Teraz wszyscy bedą mieli co innego na głowie niż jego impeachment. A tłuką się o to o co zawsze: o pieniadze i władzę

5 minut temu, Gość gość napisał:

Po co oni się tłuką?

Bo Amerykanie pragna zapanowac nad calym swiatem a islamisci ida do nieba za zabicie niewiernego. Cos jak dawne wyprawy krzyzowe tyle , ze w druga strone. Generala zabili prawdopodobnie dlatego , ze za duzo wiedzial i mogl byc grozny. Mnie bardziej interesuje reakcja i dalsze dzialanie panstw Europy.

Gość Ja*

Generalnie odkąd zabili Husajna to jest syf. Ameryka wpierdziela się wszędzie gdzie tylko może i łapska wyciąga po cudze od początku istnienia swojego narodu. Polska nie powinna dołączać do tej degrengolady z nimi na czele. Dość już potraciliśmy żołnierzy w Iraku, bo oni się chcą bić o ropę. Niech się biją sami jak mają ochotę i ponoszą ofiary w swoich ludziach, a najlepiej to by jednak było, żeby się swojego śmierdzącego kontynentu trzymali i nie robili nam tu problemów.

Wlasnie dlatego bardzo mnie interesuje jak teraz zachowaja sie kraje Europy.

Gość Ja*
1 minutę temu, ZUZANNA napisał:

Wlasnie dlatego bardzo mnie interesuje jak teraz zachowaja sie kraje Europy.

Oby ktoś jeszcze w tej Europie miał chociaż pół szarej komórki i powiedział "dość" tej Ameryce. Niestety za duże wpływy mają, będzie presja i naciskanie. A my jesteśmy pierwsi do odstrzału jako sojusznik, co tej pory robił wszystko bez szemrania. W końcu po coś nam te wizy dali, nie?

Nie dali. Poczytaj jak dziala program bezwizowy /wizy elektroniczne/ Roznica polega jedynie na tym , ze kiedys wypelnialo sie arkusze podan i osobiscie szlo do ambasady a teraz robi sie to netowo. Ale z tego co zrozumialam i tak musisz miec udokumentowane srodki platnicze. Czy sie myle ?

Gość Gosc
32 minuty temu, Gość Ja* napisał:

Generalnie odkąd zabili Husajna to jest syf. Ameryka wpierdziela się wszędzie gdzie tylko może i łapska wyciąga po cudze od początku istnienia swojego narodu. Polska nie powinna dołączać do tej degrengolady z nimi na czele. Dość już potraciliśmy żołnierzy w Iraku, bo oni się chcą bić o ropę. Niech się biją sami jak mają ochotę i ponoszą ofiary w swoich ludziach, a najlepiej to by jednak było, żeby się swojego śmierdzącego kontynentu trzymali i nie robili nam tu problemów.

Taaa dokladnie. My zadnych interesow w ropie nie mamy, jedynie placimy cene za wojny, bo od razu i ceny ropy w gore.

Gość Ja*
1 minutę temu, ZUZANNA napisał:

Nie dali. Poczytaj jak dziala program bezwizowy /wizy elektroniczne/ Roznica polega jedynie na tym , ze kiedys wypelnialo sie arkusze podac i osobiscie szlo do ambasady a teraz robi sie to netowo. Ale z tego co zrozumialam i tak musisz moiec udokumentowany srodki platnicze. Czy sie myle ?

Może i tak, ale inne kraje europy mają to samo co my z tymi wizami, więc tak jakby nie jesteśmy już na ich tle gorsi. W praktyce i tak ciul to zmienia, nikt nie będzie nagle do Ameryki emigrował, bo to nie czasy komuny, a pozycja dolara spadła. Ot, taka ciekawostka bardziej, jak kogoś stać pojechać tam na wycieczkę.

No oni sie wlasnie boja glownie masowej imigracji.

Gość gosc

Chodzi o rope to raz. Dwa - Amerykanie zbijają fortunę na sprzęcie zbrojeniowym, więc muszą gdzieś z kimś walczyć aby mieć zbyt na to 😉 

Gość Helel_ben_Shachar

Silny Iran to główna przeszkoda stojąca na drodze do realizacji celu, jakim jest budowa EREC ISRAEL. Wielkiego Izraela rozciągającego się od Nilu po Eufrat, od Saudów na południu, po Turcję na północy. Ot co...

4 minuty temu, Gość gosc napisał:

Chodzi o rope to raz. Dwa - Amerykanie zbijają fortunę na sprzęcie zbrojeniowym, więc muszą gdzieś z kimś walczyć aby mieć zbyt na to 😉 

To tez.

Gość Ja*
6 minut temu, ZUZANNA napisał:

No oni sie wlasnie boja glownie masowej imigracji.

Bo im się wydaje, że są ważniejsi niż naprawdę są. Do krajów zachodniej Europy mamy bliżej i też dobrze zarobimy w Euro. Nie muszą tej dodatkowej wizy na pracę ściągać, bo zwyczajnie się już nie liczą dla nas jak w latach 80, jeśli chodzi o możliwość zarobkowania tam.

Sa wazni. Niezaprzeczalnie sa. Przede wszystkim to wielki i potezny kraj obejmujacy polowe kontynentu. To oni maja obszary wplywow , to oni robia wiele rzeczy , na ktore inne panstwa nie stac. No i maja ten aureolke "We are the best". Mysle , ze to dlatego Europa tak sie dala glupio wmanewrowac w akcje NATO w Iraku , Libii czy potem Syrii. I to Europa teraz za to placi. Pytanie tylko czy Europa zaplacila na tyle duzo aby sie obudzic czy musi zaplacic wiecej.

Gość Gość

No proszę, proszę, sami specjaliści. 😄 

Gość Ja*
3 minuty temu, ZUZANNA napisał:

Sa wazni. Niezaprzeczalnie sa. Przede wszystkim to wielki i potezny kraj obejmujacy polowe kontynentu. To oni maja obszary wplywow , to oni robia wiele rzeczy , na ktore inne panstwa nie stac. No i maja ten aureolke "We are the best". Mysle , ze to dlatego Europa tak sie dala glupio wmanewrowac w akcje NATO w Iraku , Libii czy potem Syrii. I to Europa teraz za to placi. Pytanie tylko czy Europa zaplacila na tyle duzo aby sie obudzic czy musi zaplacic wiecej.

Mówiłam akurat o rynku pracy dla Polaków głównie tutaj. Są ważni, bo jak się zabrało Indianom cały kontynent i wyrżnęło ich jak zwierzęta ofiarne, to potem można było brać dla siebie i mieć wszystko łatwo. Ziemia, surowce, raj na ziemi. Jeszcze miejsce gdzie są po obu stronach odcięci morzem i spada możliwość najazdów od strony lądu. Dobra pozycja, nie zaprzeczam. Idealna żeby zbudować imperium.

Rynku pracy w USA kompletnie nie znam. Mysle , ze tu dziala troche opinia ogolna - skoro to duzy , bogaty i wplywowy kraj to na pewno maja tam warunki do "robienia pieniedzy".

Zwiedzic na pewno warto. Po prostu zobaczyc jak to wyglada. Mieszkac tam raczej bym nie chciala. No ale co kto lubi.

Gość paris
12 minut temu, Gość Ja* napisał:

Mówiłam akurat o rynku pracy dla Polaków głównie tutaj. Są ważni, bo jak się zabrało Indianom cały kontynent i wyrżnęło ich jak zwierzęta ofiarne, to potem można było brać dla siebie i mieć wszystko łatwo. Ziemia, surowce, raj na ziemi. Jeszcze miejsce gdzie są po obu stronach odcięci morzem i spada możliwość najazdów od strony lądu. Dobra pozycja, nie zaprzeczam. Idealna żeby zbudować imperium.

Jak zwykle nasi politycy dadzą dupy (biedna ta nasza Polska) Znów będziemy się bić nie za naszą sprawę.

Gość gość
2 godziny temu, Gość Gość napisał:

No proszę, proszę, sami specjaliści. 😄 

od ropy z wągrów i gazu z d..., buehehe

Gość paris

"Irak wyrzuca Amerykanów" - Komentarz Konieczny!   - można oglądnąć na YT.    Przed chwilą obejrzałam - bardzo ciekawe 🙂

Gość Lorenzo01

Cały mechanizm geopolityczny jest bardzo skomplikowany. 

Nie moge wkleić linku, ale wpiszcie sobie na youtube:

wrealu24 Wojciech Szewko 

to jest eksper od spraw bliskowchodnich i nie ma lepszej osoby, która lepiej to wytłumaczy

Gość paris
16 minut temu, Gość Lorenzo01 napisał:

Cały mechanizm geopolityczny jest bardzo skomplikowany. 

Nie moge wkleić linku, ale wpiszcie sobie na youtube:

wrealu24 Wojciech Szewko 

to jest eksper od spraw bliskowchodnich i nie ma lepszej osoby, która lepiej to wytłumaczy

Zaraz sobie oglądnę 🙂  Wydaję mi się, że ten tydzień będzie decydujący i albo będzie wo*jna , albo wszystko ,,rozejdzie się po kościach".

Gość paris

Jestem ciekawa jak zapatrujecie się na to, co obecnie się dzieje w amerykańskiej polityce. Ja myślę, że tym konfliktem chcą przykryć nadchodzący kryzys ogólnoświatowy. Idzie kryzys, będzie na kogo zwalić winę. Iran po tej likwidacji ich generała przez Amerykanów, będzie blokował tankowce z ropą i pewnie wywiąże się konflikt a u nas jak podskoczy cena benzyny, to już wolę nie myśleć.

Gość Robi

Mam nadzieję, że Duda tym razem postawi się Trumpowi i nie wyśle polskich żołnierzy na wojnę z Iranem gdy Trump tego zażąda. 

3 godziny temu, Gość paris napisał:

Jestem ciekawa jak zapatrujecie się na to, co obecnie się dzieje w amerykańskiej polityce. Ja myślę, że tym konfliktem chcą przykryć nadchodzący kryzys ogólnoświatowy. Idzie kryzys, będzie na kogo zwalić winę. Iran po tej likwidacji ich generała przez Amerykanów, będzie blokował tankowce z ropą i pewnie wywiąże się konflikt a u nas jak podskoczy cena benzyny, to już wolę nie myśleć.

Tym konfliktem rozpetaja kolejną wojnę zastępczą między USA a Rosją. Konflikt który pochłonie masę sprzętu, paliwa, i będzie przykrywką dla lewych interesów możnych tego świata. Firmy zbrojeniowe znów zabiją fortune, po kilku latach jakiś rozejm a biznes dalej się będzie kręcił. 

Gość młody poieb

Podobno facet którego zabili, zwalczał ISIS. Tak mówił wczoraj w tv ktoś z Konfy. Jeśli to prawda, to nie zrobili nic dobrego. Zwykłe działania zaczepne, żeby wywołać konflikt. 

Gość młody poieb

Podobno facet którego zabili, zwalczał ISIS. Tak mówił wczoraj w tv ktoś z Konfy. Jeśli to prawda, to nie zrobili nic dobrego. Zwykłe działania zaczepne, żeby wywołać konflikt. 

Gość gość

Persja to jedna z najstarszych cyilizacji świata. Już się boję o zabytki, które oni definitywnie zrównają z ziemią. Poza tym gdzieś stamtąd pochodzą języki europejskie, w tym słowiańskie. Ale współcześni wandale muszą niszczyć. 

1 godzinę temu, Gość młody poieb napisał:

Mozesz podac jakis link do zrodla tej informacji ?