Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rododendron

Czy da się to odratować?

Polecane posty

Witam, mam 22 lata i próbowałem ostatnio doprowadzić do związku z dziewczyną, co się niestety nie udało.

Ogólnie mieliśmy ze sobą kontakt 3 lata temu,ale go zerwaliśmy, ona kogoś miała. a ja miałem dość bycia olewanym bo "chlopak jest zazdrosny"

3 lata minęły dość neutralnie,nagle bez żadnego kontekstu napisała do mnie że zerwała,i wyżalała się jak to było jej źle i smutno. Moją naturalną reakcją było pocieszanie jej i wycieranie łez.

okazało się jednak,że mimo najszczerszych chęci i okazywania miłości,w trakcie znajomości ze mną na bierząco "szukała sobie nowych" wrzucając mnie bez namysłu do "FZ".

Mimo tego co zrobiła nadal mi na niej zależy,kocham ją i nie chce żeby była kolejne razy krzywdzona, sam też nie chcę być krzywdzony więc chcę jak najszybciej wyrwać się z tej przyjacielskiej pułapki.

Każda rozmowa z nią czy spotkanie czyniło mój dzień lepszym,z czasem zaczęła odpisywać wolniej,aż w końcu całkowicie mnie olewała i napisała, że się narzucam. Od tamtej pory minęło parę dni i nie odezwałem się do niej wcale. Zaznaczam,że było widać,że też cieszyła się z tych spotkań i rozmów,raz gdy odwiedziłem ją w chorobie otwarcie mi to powiedziała. Co więc zrobić,żeby zatęskniła i sama do mnie napisała? nie chcę pisać dalej sam po otrzymaniu wiadomości, że się narzucam., to by był strzał w czoło. Ostatnie dni spędziłem na jeszcze większej pracy nad sobą(Chociaż ćwiczę już dobre 2 miesiące,zacząłem dostrzegać teraz większe efekty) Da się to jakoś odratować? Jak zyskać w jej oczach i sprawić by sama się odezwała?

Gość Gość Gosc

Możesz spróbować, ale wydaje mi sie, że skoro jesteś dla niej jedynie przyjacielem i cię lubi, to będzie się po prostu cieszyć że sobie kogoś znalazłeś, nie ważne czy ta osoba istnieje czy nie.

55 minut temu, Rododendron napisał:

[...] Co więc zrobić,żeby zatęskniła i sama do mnie napisała? [...] Da się to jakoś odratować? Jak zyskać w jej oczach i sprawić by sama się odezwała?

Nie narzucać się, nie odzywać i stać się dla niej niedostępnym wtedy, kiedy sama będzie próbowała nawiązać kontakt. Ograniczać okazywanie jej zainteresowania i pomocy, udzielać ich na Twoich zasadach pilnując, by samemu mieć z tego jakąś korzyść. Ona egoistycznie była dla Ciebie tylko wtedy, kiedy potrzebowała wsparcia (w chorobie, po zerwaniu z partnerem), kiedy było jej to na rękę. Musisz się od tego odciąć i pokazać, że nie pozwolisz się już wykorzystywać. Dać do zrozumienia, że masz własne sprawy, własne zajęcia, własne życie oraz kobiety, którymi jesteś zainteresowany. Masz również swoje uczucia i dumę, i szanuj je. Nie warto usilnie gonić za kimś, kto okazuje brak chęci nawiązania bliższych relacji.

[...] próbowałem ostatnio doprowadzić do związku z dziewczyną, co się niestety nie udało.[...]

Wyciągnij wnioski, zawsze jakieś są.

[...] Ostatnie dni spędziłem na jeszcze większej pracy nad sobą(Chociaż ćwiczę już dobre 2 miesiące,zacząłem dostrzegać teraz większe efekty) [...]

Powierzchowność to jedno, a co z charakterem, osobowością, stylem bycia?... na przykład, osoby będące dla innych na 'pstryknięcie palcem', żebrzące o zainteresowanie i usiłujące je kupić swoją 'pomocą i wsparciem' nie są atrakcyjne. Co więcej, są manipulowane i wykorzystywane.

Masz rację, teraz to widzę.

Dziękuję za poświecenie mi trochę światłem w oczy, nie powinienem był pozwalać na taką jednostronność.