Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karol

Wypadek przewlekłość postępowania

Polecane posty

Gość Karol

Witam. W sierpniu miałem wypadek. Wyprzedzalem poza zabudowanym na linii przerywanej, miejsce dozwolone, facet wyprzedzany zajechal mi drogę doszło do wypadku, uznał że nie widział że jest wyprzedzany i sobie chciał skręcić w jakąś polną drogę. Mandatu jednak nie przyjął pytając "a jak przyjmę mandat to ile dostanę?" ok. Rozumiem że o odszkodowanie chodzi nie o sprawiedliwość. Uznał że coś ugra, ale ok. Sprawa w sądzie wyznaczona na rok po wypadku. Przewlekłosc postępowania? Czy ktokolwiek składał podobna skargę w sądzie po wypadku? Interesują mnie informacje jak to wygląda w praktyce. Ewidentnie wygląda to tak że rok po wypadku rozprawa od której może złożyć apelacje i będzie trwała jeszcze rok dodatkowo. Jeśli ktoś miał podobne doświadczenia proszę o informację jakąś, może podobny wypadek 

Gość Max

Ja miałem taki wypadek tyle, że inna sytuacja. Ja skręcalem nie spojrzałem w zewnętrzne. Koleś  sobie jechał, wyprzedzal kierunek miał, a nagle huk i nie wiedzialem co się dzieje, aż się odbilem od tego co wyprzedzal. Nie widział i skręcił winny, widział też winny bo powinien się zatrzymać do skrętu, spojrzeć. Ugrać może próbować ale ja nic nie ugrałem bo mój też stał samochód 2 lata

Gość Max

Musiałem jeszcze ubezpieczenie płacić jak ten co wyprzedzal. Na rozprawę się czekało, odwolalem się ale nic to nie dało. Mogłem w porę sygnalizowac. No cóż... Wypadki chodzą po ludziach. 

Gość Wiw37o2

Nie znam się bo bym pomógł.