Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zszokowana

Dziewczyny mieszkające w blokach - proszę odpiszcie, mam ważne pytanie

Polecane posty

Gość Lol

Lublin 50m 3 pokoje.500zł podwyżka od marca nie wiem ile.ale jeśli rzeczywiście wzrośnie opłata za śmieci to przestaje całkowicie segregować.do tej pory  segregowsłam na zmieszane i suchą bo resztę miałam gdzieś za mały metraż na takie udziwnienia Ale jeśli dokopią mi jeszcze parę zł to wszystko będzie lecieć do jednego kubła.za taką kasę niech se sami sortują.

Gość ehhh

A co się dziwić skoro w Polsce teraz pomidory malinowe po 30zł za kilo, to i czynsze chore

Gość gosc
3 godziny temu, Gość zszokowana napisał:

Słuchajcie, napiszcie mi proszę jaki płacicie czynsz (plus w jakim mieście mieszkacie i jaki metraż mieszkania - lub ilość pokoi).

A piszę to bo zmroził mnie dzisiejszy list w skrzynce pocztowej. Zrobili podwyżkę czynszu...o 64 zł więcej. Mam płacić 564 zł miesięcznie! A mieszkam w bloku ze starego budownictwa, miasto średnie (bydgoszcz), małe, bo tylko 2 pokoje. To jest chore, wiem, że opłata za śmieci wzrosła, no ale ludzie...Nie po to kupowaliśmy mieszkanie by płacić taką kasę za czynsz dla współdzielni...Kupiliśmy to mieszkanie 5 lat temu, wtedy czynsz był 470 zł, rok temu wzrósł do 500zł, a teraz 564...żyć mi się w tym kraju odechciewa

Miasto ok. 200000 mieszkańców, małe mieszkanko własnościowe 40m, 2 pokoiki, czynsz płacimy 586 zł z groszami. 3 osoby.

Gość Gosia
1 godzinę temu, Gość Kika napisał:

Za granicą też oprócz raty kredytu płacisz za wodę, ogrzewanie i śmieci, tylko ci pewnie wodociągi, ciepłownia i ci od śmieci przysyłają za to osobne rachunki

dzięki za odpowiedź.

Ja za wodę (bez limitu mogę wody używać),  śmieci,  w tym też recycling, dbanie o miasto (parki itd) płacę w jednej kwocie, która stanowi  niecałe 18-19% wysokości naszej raty kredytu - gdzie rata naszego kredytu to 28% zsumowanych pensji mojej i męża -netto.

Za ogrzewanie (ogólnie, za gaz) płacę mało bo zarobie na rachunke za gaz jakoś w 7 godzn pracy. prąd jeszcze mniej.

Gość Klus

60m 2 w Gdańsku około 470zl miesięcznie. Jeszcze nie przyszła podwyżka za śmieci pewnie kolo 500zl będzie.

Gość gość
59 minut temu, Gość Lol napisał:

Lublin 50m 3 pokoje.500zł podwyżka od marca nie wiem ile.ale jeśli rzeczywiście wzrośnie opłata za śmieci to przestaje całkowicie segregować.do tej pory  segregowsłam na zmieszane i suchą bo resztę miałam gdzieś za mały metraż na takie udziwnienia Ale jeśli dokopią mi jeszcze parę zł to wszystko będzie lecieć do jednego kubła.za taką kasę niech se sami sortują.

Śmieciarki mają przegrody. A jeżeli zauważyłaś, że u jednak wszystko ląduje do jednego to możesz to zgłosić - jest to łamanie prawa i można za to beknąć do 50 tys.