Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agata00

Jak szukać pomocy?

Polecane posty

Hej! Około pół roku temu zauważyłam zmianę mojego nastroju. Źle się czuję psychicznie, myślałam, że to chwilowe i przejdzie mi po jakimś czasie, ale moje samopoczucie jest coraz gorsze. Odwróciłam się od wszystkich znajomych, nie wychodzę z domu, przez długi czas często płakałam, ale teraz już najzwyczajniej nie mam siły, czuję się beznadziejna, bezradna, ciężko jest mi wstać z łóżka i wykonać proste czynności lub zadbać o swoją higienę. Jestem w stanie leżeć cały dzień w łóżku i patrzeć w ścianę. Poza tym nie jem i nie śpię. Dręczą mnie obsesyjne myśli, czuję się bezsilna. Nie mogę na nikogo liczyć, a poza tym wstydzę się mówić o zmianie w moim zachowaniu. Staram się stwarzać pozory przy innych mówiąc, że wszystko jest dobrze, ale jest mi naprawdę ciężko, nie wiem co robić. Dodam tylko, że rozważałam wizytę u psychiatry, ale nie chcę czekać dwóch miesięcy na przyjęcie. 

Gość Nie specjalista

Hej! Czy przed zmianami psychicznymi były też zmiany fizyczne? Czy fizyczne są dopiero następstwem psychicznych? 

15 godzin temu, Gość Nie specjalista napisał:

Hej! Czy przed zmianami psychicznymi były też zmiany fizyczne? Czy fizyczne są dopiero następstwem psychicznych? 

Myślę, że to wszystko zaczęło się dziać w mojej głowie po czym nastąpiły u mnie zmiany fizyczne, między innymi te które opisałam wyżej. 

18 godzin temu, agata00 napisał:

[...] Dodam tylko, że rozważałam wizytę u psychiatry, ale nie chcę czekać dwóch miesięcy na przyjęcie.  

Jeśli nie możesz sobie pozwolić na wizytę prywatną, to nie pozostaje nic innego, jak czekać, tak poważnych problemów nie rozwiąże nikt na forum, same również raczej cudownie nie znikną... Skoro terminy do psychiatry są odległe, możesz sprawdzić, jak wygląda kolejka do endokrynologa. Ponieważ tak, czy inaczej trzeba będzie wykonać badania - m.in. morfologię, układ hormonalny i tarczycę - by sprawdzić, czy od tej strony wszystko jest w porządku.

6 minut temu, Nenesh napisał:

Jeśli nie możesz sobie pozwolić na wizytę prywatną, to nie pozostaje nic innego, jak czekać, tak poważnych problemów nie rozwiąże nikt na forum, same również raczej cudownie nie znikną... Skoro terminy do psychiatry są odległe, możesz sprawdzić, jak wygląda kolejka do endokrynologa. Ponieważ tak, czy inaczej trzeba będzie wykonać badania - m.in. morfologię, układ hormonalny i tarczycę - by sprawdzić, czy od tej strony wszystko jest w porządku.

O wizytę prywatną również pytałam i termin też był odległy, miesiąc to sporo czasu. Jeśli chodzi o morfologię i tarczycę wszystko jest w porządku. Poza tym doskonale wiem, że moje problemy cudownie nie znikną. 

Gość paszlastont

klaaamiesz00712

Gość szmato????

a mloda00 to tez ty