Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

Czy powinienem poddać się wazektomii ?

Polecane posty

Gość Gość

Chodzi o to, że natrafiłem na kobietę która uznaje tylko naturalne metody antykoncepcji, nawet mi gumki nie pozwala założyć, jasno mówi, że albo bez albo wcale, no i niestety muszę to robić bez gumki. 

39 minut temu, Gość Gość napisał:

Chodzi o to, że natrafiłem na kobietę która uznaje tylko naturalne metody antykoncepcji, nawet mi gumki nie pozwala założyć, jasno mówi, że albo bez albo wcale, no i niestety muszę to robić bez gumki. 

Jeżeli nie chcesz mieć dzieci to wazektomia Ci to zapewni. Jest to zabieg odwracalny, jednak musisz wiedzieć o tym ze nie w każdym przypadku płodność bezproblemowo wraca. Więc zastanów się dobrze 

8 minut temu, M o o n napisał:

Tak za bardzo to ponoć to nie jest odwracalne.

Chyba że na serio nie chcesz mieć potomstwa.

Inne metody też są.

W większości przypadków jest odwracalny, u kobiety jest to raczej zabieg nie odwracalny.

Po wazektomi przez pol roku i tak trzeba sie zabezpieczać, tak więc moze skoro partnerka ma obawy niech ona sie uda na zabieg? 

Autorze, zanim podejmiesz decyzje radziłabym Ci poczytac chociazby w internecie co nieco na ten tamat no i najlepiej udaj sie do lekarza 🙂

7 minut temu, Gość gość napisał:

Tak głupia niiisiu. Przywrócenie do użytku przeciętegego i podwiazanego nasieniowodu to bułka z masłem 😆

Chyba napisałam na tyle prosto ze da sie zrozumieć, to ze jest to zabieg ewentualnie odwracalny nie znaczy ze na 100 procent sie to uda. Zresztą nie jestem lekarzem, polecam troche poczytac o tym 🙂

I wez juz ściśnij z tą Nisią bo to sie nudne robi 🙄

Gość gość

To jak czytasz, że pieprzysz, że w większości przypadków jest odwracalny? Ciężko o odnowienie drożności nasieniowodów a poza tym to bardzo kosztowny zabieg. Idź lepiej Pudelka poczytaj.