Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gosc

500+ a zasiłek rodzinny w Norwegii

Polecane posty

Gość Gosc

Czy ktoś się orientuję czy można pobierać 500plus w Polsce i tym samym zasiłek rodzinny w Norwegii który jest o wiele niższy niż nasze 500+?

Bede wdzięczna za odp. 

Gość Gosc

Pobieranie zasiłku poza Polską wyklucza korzystanie z 500+.

Gość Gość
10 minut temu, Gość Gosc napisał:

Czy ktoś się orientuję czy można pobierać 500plus w Polsce i tym samym zasiłek rodzinny w Norwegii który jest o wiele niższy niż nasze 500+?

Bede wdzięczna za odp. 

Oczywiście, ze można. Tylko pózniej trzeba to oddać 😀

Gość Goosc

Dzięki, dodam że ja pracuję w Polsce. Tak mi się wydawało ale mąż twierdzi inaczej. 

Gość Gość

Nie można.  Tylko gdybyś ty nie pracowała  w Polsce, wówczas należy  się zasiłek z Norwegii.  Ja już  dwa lata czekam na zasiłek z innego kraju. Głównie dzięki opieszałość naszych urzędników. 

Gość gosc

koolejna maciora co myśli że bedzie dostawac kase za bzykanie sie i płodzenie kolejnych takich jak ona pasozytów

Gość Gość

To też zależy gdzie mieszka dziecko.

Gość Gosc
22 minuty temu, Gość Gość napisał:

To też zależy gdzie mieszka dziecko.

Nie, to zależy gdzie pracują rodzice- jeżeli matka pracuje w pl, to Polska ma pierwszeństwo w wypłacie świadczeń, nie można pobierać dwóch takich samych świadczeń w dwóch krajach.

Gość Mozetoja

A ja mam pytanie, pobieram 500+ pracuje w Polsce, mąż w Norwegii, w Polsce sprawdzali czy mąż nie pobiera świadczeń w Norwegii, mi wstrzymali na ten czas 500plus co później dostałam z wyrównaniem oczywiście a teraz do męża przyszedł czek z Norwegii z rodzinnym za ten okres kiedy mi wstrzymali 500plus, jak to możliwe skoro mąż nic nie składał? 

Gość gość
1 godzinę temu, Gość Mozetoja napisał:

A ja mam pytanie, pobieram 500+ pracuje w Polsce, mąż w Norwegii, w Polsce sprawdzali czy mąż nie pobiera świadczeń w Norwegii, mi wstrzymali na ten czas 500plus co później dostałam z wyrównaniem oczywiście a teraz do męża przyszedł czek z Norwegii z rodzinnym za ten okres kiedy mi wstrzymali 500plus, jak to możliwe skoro mąż nic nie składał? 

Nawet jeśli Norwegia wypłaciła wam świadczenia na podstawie samej informacji o wstrzymaniu w Polsce, to radzę oddać.  W końcu się zorientują i będziesz miała nieprzyjemności finansowe.

Gość Mozetoja

Tak mąż nie podjął czeku nawet ale jesteśmy zdziwieni na jakiej podstawie w ogóle naliczyli nam kasę skoro mąż specjalnie w Norwegii dzieci nie zgłaszał.