Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Coś Ci napisze

....

Polecane posty

Gość Coś Ci napisze

Wierzyłam że w życiu jest wszystko po coś, ale po tym co się stało ostatnio w moim mieście, nie wierzę już kompletnie w nic. Dziewczyna w moim wieku ponad 4 lata temu pochowała 9 letnią córeczkę chorą na mukowiscydozę. W niedzielę na pasach wjechał w nią i jej dwójkę dzieci samochód, dziewczynka zmarła wczoraj, chłopiec jest w krytycznym stanie.. Ja zupełnie obca osoba nie mogę jeść, spać, nie mogę przestać o tym myśleć. Boże gdzie Ty jesteś? Czy w ogóle istniejesz? 

Gość Monika

Wierzyłam że w życiu jest wszystko po coś, ale po tym co się stało ostatnio w moim mieście, nie wierzę już kompletnie w nic. Dziewczyna w moim wieku ponad 4 lata temu pochowała 9 letnią córeczkę chorą na mukowiscydozę. W niedzielę na pasach wjechał w nią i jej dwójkę dzieci samochód, dziewczynka zmarła wczoraj, chłopiec jest w krytycznym stanie.. Ja zupełnie obca osoba nie mogę jeść, spać, nie mogę przestać o tym myśleć. Boże gdzie Ty jesteś? Czy w ogóle istniejesz? 

Istnieje.

W Tobie.

Pomoz jej, potrzebuje tego.

Gość Zbig

Na pewno wpadła w oko jakimś zakonnicom, które błagają Boga, zeby została zupełnie sama i poszła do klasztoru. Bóg im na pewno niczego nie odmówi. 

Gość Coś Ci napisze

Nie da się pomóc w tak niewyobrażalnej tragedii.. Po prostu musiałam to z siebie wyrzucić, bo już nie radzę sobie sama że swoimi myślami

Gość Coś Ci napisze

Na pewno wpadła w oko jakimś zakonnicom, które błagają Boga, zeby została zupełnie sama i poszła do klasztoru. Bóg im na pewno niczego nie odmówi. 

Ulżyło Ci? To super, a teraz zostaw tel.,czy odejdź od kompa,  nie wiem z czego piszesz idź poszukaj mózgu, bo gdzieś zgubiłeś o empatii nie wspomnę.. 

Gość Coś Ci napisze

Ulżyło Ci? To super, a teraz zostaw tel.,czy odejdź od kompa,  nie wiem z czego piszesz idź poszukaj mózgu, bo gdzieś zgubiłeś o empatii nie wspomnę...

Gość Zbig

Ulżyło Ci? To super, a teraz zostaw tel.,czy odejdź od kompa,  nie wiem z czego piszesz idź poszukaj mózgu, bo gdzieś zgubiłeś o empatii nie wspomnę...

Mój mózg ma sie doskonale w przeciwieństwie do twojego . Jak kobieta zostaje dziewicą dla Jahwe , godzi się dobrowolnie na życie w babskim piekle do smierci ,a jeszcze na kolanach wymadla żeby inna kobieta miała tak samo źle,to myślisz że Jahwe jej odmówi ? Nie ma opcji . Dlatego kto wpadł w oko zakonicy ,ten ma przesrane .A empatii mam mnóstwo,tylko sie z nią nie obnoszę jak ty . 

Gość Coś Ci napisze

Mój mózg ma sie doskonale w przeciwieństwie do twojego . Jak kobieta zostaje dziewicą dla Jahwe , godzi się dobrowolnie na życie w babskim piekle do smierci ,a jeszcze na kolanach wymadla żeby inna kobieta miała tak samo źle,to myślisz że Jahwe jej odmówi ? Nie ma opcji . Dlatego kto wpadł w oko zakonicy ,ten ma przesrane .A empatii mam mnóstwo,tylko sie z nią nie obnoszę jak ty . 

Widać, że kafeteria Ci człowieku zaszkodziła, nie mam natroju na pisanie bzdur. 

Gość Monika

I dobrze:)

Zostaw to.

Nie da się pomóc w tak niewyobrażalnej tragedii.. Po prostu musiałam to z siebie wyrzucić, bo już nie radzę sobie sama że swoimi myślami

Czasem wystarczy, ze ktos jest obok.

Tylko tyle i az tyle:)

Nie wstydz sie, dzialaj.

Zapytaj jak mozesz pomoc,a jesli bedzie zmieszana to zaoferuj, ze moze zadzwonic jesli tylko uzna, ze bedziesz mogla cokolwiek zrobic.

Spokojnej nocy:)

Gość Coś Ci napisze

I dobrze:)

Zostaw to.

Czasem wystarczy, ze ktos jest obok.

Tylko tyle i az tyle:)

Nie wstydz sie, dzialaj.

Zapytaj jak mozesz pomoc,a jesli bedzie zmieszana to zaoferuj, ze moze zadzwonic jesli tylko uzna, ze bedziesz mogla cokolwiek zrobic.

Spokojnej nocy:)

Dziękuję, dobranoc

Gość Zbig

To nie pisz,każe ci ktoś ?

Gość hhhh

karma, moze w poprzednim wcieleniu ostro krzywdzila, 

Gość Gość

Pozdrawiam autorkę bo to fajna i uczuciowa dziewczyna jest. 🙂

Gość gosc

Ktoś ją przeklnal 

Gość gosc

Ludzie chyba nie wiedzą czym jest Bóg, jak Bóg miałby codziennie pilnować czy nie dojdzie do wypadku i pijany deebil w kogoś nie wjedzie to by na nic nie miał czasu. Zjeeb na drodze zaabil. 

Gość Coś Ci napisze

karma, moze w poprzednim wcieleniu ostro krzywdzila, 

Ktoś ją przeklnal 

Czasami piszecie tutaj tak wstrętne rzeczy, że aż się człowiekowi niedobrze robi. 

Pozdrawiam autorkę bo to fajna i uczuciowa dziewczyna jest. 🙂

Z kafeteri mnie znasz? 

Ludzie chyba nie wiedzą czym jest Bóg, jak Bóg miałby codziennie pilnować czy nie dojdzie do wypadku i pijany deebil w kogoś nie wjedzie to by na nic nie miał czasu. Zjeeb na drodze zaabil. 

Bóg może wszystko więc czemu nie pilnuje... 

Gość Akimuszki666😎

Szukajac Boga szuka się odpowiedzi a jakaś tam wyrocznia delficka chyba o tym mówiła poznając siebie zna się odpowiedzi a przynajmniej jest szansa na to.. Działanie się Absolutu jest wieczne, a od wieczności Absolutu dzieli Sansara i to wszystko.. A że przy okazji realizacji Buddhy Amidy stajesz się świadomym Wielkiej Pustki to sprawa tycząca się Amidy i jego postrzegania wiecznej chwili tu i teraz...👺 Dewy 🤡

Gość Akimuszki666😎

Bóg nie może wszystko z powodu że wszystko jest już z laski jego Amidy Butsu 👽😼