Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasia1002

Zerwane Zaręczyny, zwrot pierścionka...czy wciąż są narzeczeństwem?

Polecane posty

Gość Kasia1002

Witajcie.

Trochę mi wstyd, jak to normalnej kobiecie opisywać na forum swoje prywatne rozterki,ale lecimy z tematem.

Mój obecny narzeczony był w związku około 4 lat. Rozstał się z ówczesną narzeczoną 3 miesiące przed poznaniem mnie,co wiązało się z zerwaniem zaręczyn. Wedle prawa jeśli to mężczyzna zrywa zaręczyny, kobieta nie ma obowiązku zwrotu pierścionka,aczkolwiek może jeśli zechce. Stało się tak w naszym przypadku. Pół roku po rozstaniu była partnerka mojego narzeczonego zwróciła mu owy pierścionek.Sprawa brzmi banalnie i oczywiście,ale....siostra mojego narzeczonego twierdzi,że powinniśmy poczekać ROK od zwrócenia pierścionka przez byłą partnerkę, aby tak "oficjalnie" zakończyć ich "narzeczeństwo" i lepiej żebyśmy na razie nie mieli żadnych planów ( chodzi i nasze zaręczyny),aby atmosfera się "oczyściła". Uważam to za bzdurę,że Mężczyzna zrywa zaręczyny ( z przyczyn osobistych,ponieważ różnie bywa i to szanuje. Ale nie dziwie mu się laska jest nieźle szurnięta), układa sobie życie od nowa,a nie może z nią zacząć planować przyszłości bo ktoś mu wpaja ,że musi odczekać rok.Bo co? Bo niby wciąż przez ten rok są jeszcze narzeczeństwem? Na jakiej niby podstawie?

Niby nic takiego, błahostka...ale mnie jako kobietę jakoś to dusi w środku, staram się o tej sytuacji nie myśleć zwłaszcza,że mój partner poszedł za głosem serca i posłuchał własnego rozumu i poprosił mnie o rękę 🙂

Pytanie tylko co Wy o tym sądzicie? 

Chciałabym usłyszeć opinie osób trzecich 🙂

P.S. Mój narzeczony tak jak ja uważa to za durny wymysł jego siostry.