Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

AmidaButsu

Kocham Cię 🥺

Polecane posty

Samowyrzeczony siebie i ten drugi. 🌲 rosnie tak jak i Bono ...beka z Niego.;-) Zawsze tylko On się rodzi i umiera? Czy dewa?? Zrodzona z Sansara.=_=(+_+)

Niby tak Akim, xd. Wszystko się odradza w nowej, czystej krainie która jest drogą. No ale jak ma się odrodzić jak nie umarło. A jak nie umarło to się nie odradza. Coś jak 7 razy w jednym oddechu znaczy tyle co 8 minus 1 to 7 czyli tsu.

Niby tak Akim, xd. Wszystko się odradza w nowej, czystej krainie która jest drogą. No ale jak ma się odrodzić jak nie umarło. A jak nie umarło to się nie odradza. Coś jak 7 razy w jednym oddechu znaczy tyle co 8 minus 1 to 7 czyli tsu.

Tak. Reszta to iluzja. W końcu ona sprawia co czuję dewa:-*(+_+)

Generalnie to wszysrko jest iluzją. Zależy w co wierzysz i jak do tego podejdziesz. Wierzysz w nieśmiertelność to jesteś na najlepszej drodze do zbawienia. A żeby to osiągnąć bez zakłóceń i doznać ostatecznego przebudzenia i wyzwolenia, to tego no, rozkminka była o cyklu samsarycznym którejś nocy. Ty spałeś na pogadance, xd.

Nie wiedziałam,ze mój kot umie pisać na forum.Zenek,rudzielcu...Ja Ciebie też xd