Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gutek123

Puder do włosów, mikrowłókna

Polecane posty

Dobry wieczór wszystkim. Nurtuje mnie pytanie. Jestem mężczyzną, niestety pojawiają się u mnie zakola i przerzadzona grzywka. Od 5 miesięcy używam pudru do wlosow, jest on doskonały zageszcza mega wlosy i jestem z niego bardzo zadowolony. I teraz moje pytanie. Czy on może bardzo zaszkodzić tak na dłuższą metę moim włosom? Używam go 2x w tygodniu, raczej zawsze na randkę albo ważne spotkanie. Zaraz po powrocie do domu nakładam odzywke albo myje, usuwam go z głowy. A jeśli chciałbym to używać na codzień zniszczy mi włosy? Pozdrawiaam:) 

Nie wiem czy puder może zaszkodzić włosom (nie sądzę), ale czy nie lepiej postarać się o to, aby odrosły Ci Twoje włosy? Na łysienie androgenowe dobrze jest przyjmować palmę sabałową oraz wcierać płyn z minoksydylem np. Loxon. W aptekach bez recepty można dostać płyn o stężeniu max 5%, ale najlepiej iść do dermatologa, aby przepisał płyn o wyższym stężeniu.

A nie lepiej pomyśleć o innej opcji niż puder? Sam puder nie powinien raczej niczego zdrobić na twoje normalne włosy, ale to musi jednak być dość męczące.