Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Wiola123456

Rak narządów płciowych?

Polecane posty

Mam pytanie. Mam 16 lat i od 4 dni odczuwam straszny ból podbrzusza i narządów płciowych, takich jak macica, a w szczególności ból prawego jajnika. Czy w tak młodym wieku może wystąpić coś poważnego? Owolucje będę miała za 2 dni i biorę tabletki antykoncepcyjne od półtora roku.

Gość Rcznr

Mam pytanie. Mam 16 lat i od 4 dni odczuwam straszny ból podbrzusza i narządów płciowych, takich jak macica, a w szczególności ból prawego jajnika. Czy w tak młodym wieku może wystąpić coś poważnego? Owolucje będę miała za 2 dni i biorę tabletki antykoncepcyjne od półtora roku.

Nie rozumiem niektórych dziewczynek kobiet również. Po co bierzesz tabletki antykoncepcyjne. Przecież to hormony. Nadmiar hormonów powoduje że kobieta która je stosuje znajduje się bezpośrednio w grupie ryzka zachorowania na raka piersi, trzonu macicy czy wątroby. Odczuwasz ból prawego jajnika poniewaz w nim w twoim bierzącym cyklu rozwija się pecherzyk graffa w którym znajduje się jajeczko. Ale hormony blokują ten rozwój  dla tego może boleć. Takie są konsekwencje. Nigdy jako mąż nie zgodził bym się by moja żona faszerowana się czymś takim. Wiele bezmyślnych kobiet poniosło konsekwencje swojej uległości względem partnera. Z mamą rozmawiałaś na ten temat? Przecierz pigułek nie kupuje się na warzywniaku. Przepisuje je lekarz. Skoro stosujesz te tabletki od półtora roku to znaczy, że aktywność seksualną rozppcząłaś w wieku czternastu lat. Tak wczesna aktywność w konsekwencji stawia cię dodatkowo wśród kobiet które mogą zachorować na raka szyjki macicy. Ale czy wy w ogóle myślicie o własnym zdrowiu?  Chwila przyjemności i wykorzystanie przez jakiegoś frajera z którym i tak nie będziesz jest warta takiego ryzyka? Zastanówcie się jest wiele ciekawszych żecz do roboty. Życie nie opiera się na d***e.